Fettavskiljare Thor - svensk producerad
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Fettavskiljare Thor - svensk producerad

THOR är en smart fettavskiljare som agera utan manuell programmering, den larmar när den behövs tömmas och står i viloläge när den inte används. Fettavskiljaren THOR separerar automatiskt fett och matrester från vattnet som går ut i avloppet och i samma process städar och tvättar sin egna botten för en luktfri, renare och fräschare upplevelse – THOR är den enda fettavskiljaren på marknaden som städar sig själv. Detta – bland annat – gör THOR till den mest lättskötta inomhus-placerade fettavskiljaren på marknaden!

THOR är en fettavskiljare skapad för att ha en så lätt och smidig produkt-upplevelse som möjligt, hela vägen från köp, till installation och till användning. THOR är även den mest miljövänliga aktiva fettavskiljaren på marknaden. Framtagen för att skapa en hållbarare framtid.

51 900,00 kr (inkl. moms) 51 900,00 kr (exkl. moms)
(64 875,00 inkl. moms)

Beskrivning

Två typer av fettavskiljare

Det finns två huvudtyper av fettavskiljare, passiva och aktiva. Passiva fettaskiljare fungerar på följande vis:

Avloppsvattnet kommer in i den passiva fettavskiljaren där en behållare gör att hastigheten på vattnet saktar ner så att fettet hinner flyta upp till ytan och matresterna sjunker ner till botten. Sedan slamtöms den passiva fettavskiljaren en gång per månad. Under denna tid hinner det bildas mentangas och svavelväte som ventileras ut ur fettavskiljaren och slammet går vanligtvis till rötanläggning där det blir biogas och gödning.

Den aktiv fettavskiljare THOR fungerar på följande vis:

THOR placeras i köket eller diskrummet så avloppsvattnet renas direkt vid källan. Avloppsvattnet passerar först ett filter där matresterna hamnar innan vattnet kommer in i vattenbehållare, där saktas vattenhastigheten ner så att fettet kan flyta upp till ytan och det finaste partiklar sjunker ner till botten.

Fettet tas sedan ut aktivt med hjälp av ett transportband som transporterar det till fettbehållaren. THOR har en unik utformning av botten som gör att bottenslammet samlas till en punkt där det pumpas upp till filtret igen.

Pumpen startar en gång i timmen för att hålla botten ren. Matresterna går till rötanläggning där det blir biogas och gödning och fettet blir till bio-diesel. Eftersom avloppsvattnet renas direkt så bildas det inga metangaser eller svavelväte.

En THOR minskar motsvarande ca. 5 ton Co²-utsläpp per år per maskin i jämförelse med passiva fettavskiljare.

Joakim Fiedler – utvecklaren av THOR – har 30 års erfarenhet av miljömedveten produktutveckling. Med denna erfarenheten ser han till att alla detaljer på alla designer och maskiner är optimerade, allt från materialvalen till tillverkningsprocessen, konstruktionen av varje individuell fettavskiljare och återvinningsprocessen. Smarta, enkla konstruktionslösningar för en lång livslängd.

THOR som exempel är:

Den enda fettavskiljaren på marknaden som renar och rensar sin egna botten för att undvika illaluktande metangaser och svavelväte som bildas i passiva fettavskiljare.

Den enda fettavskiljaren på marknaden som minskar motsvarande ca. 5 ton Co²-utsläpp per år per maskin i jämförelse med passiva fettavskiljare.

Den enda fettavskiljaren på marknaden där matresterna som fångas upp går till rötningsanläggning där biogas och gödning bildas, och fettet som fångas upp går till bio-diesel tillverkning.

THOR passar till alla kök, diskmaskiner och avloppssystem för en snabb och enkel installation

Alla kök i kommersiella lokaler måste ha en fettavskiljare på plats, detta är ett krav från kommunerna

Alla kartonger, plastdelar och annat som tillhör emballagen till maskinens beståndsdelar återanvänds för ett bättre miljötänk

Fettet som genereras av verksamheterna som använder THOR återvins till bio-diesel

Datablad

5643841
50 kg
Datablad
Bredd
761 mm
Djup
500 mm
Höjd
494 mm

Vår kunder gillar oss

  • "De levererar alltid fantastisk service. Ställer upp i ur och skur och gör allt de kan för att göra sina kunder nöjda" - Joel Lindqvist, Mat- & Chokladstudion
  • "Fantastisk service, jättebra utbud och snabba leveranser. Köksutrustning till bra priser med! Väldigt nöjd! - Anna Ramsby, Systrar & Bönor
  • "Supertrevligt bemötande och professionell hjälp; var precis vad jag behövde som nyetablerat!" Hans Boberg - Bobergs på Hamngården, Brantevik
  • "Tack. Ni är så otroligt bra!! - Niclas Melin, Coach, Fazer Culinary Team