Degblandare

Degblandare i känd italiensk kvalité för bästa resultat.

En bra degblandare är ett oumbärligt redskap. För att effektivt att kunna göra deg på pizzerian, restaurang eller cafeér som själva bakar sitt bröd för inte att tala om små och medelstora bagerier. Degblandare finns i olika varianter och storlekar och skillnaden på dem är främst storlek, blandhastighet och tillbehör.

Det finns riktiga degblandare och så finns det blandmaskiner eller vispmaskiner som ibland också kallas för degblandare. Där är dock stor skillnad på en degblandare och en blandmaskin/vispmaskin. En riktig degblandare kan blanda deg och inte så mycket mer – den är å andra sidan riktigt bra på att blanda deg. En blandmaskin eller vispmaskin är som en Kitchenaid för privatbruk fast mycket större. Den är bra på att blanda deg (i lite mindre mängd) blanda smet, vispa grädde och mycket mer men degkapaciteten är inte lika stor som i en tillsvarande storlek degblandare som enbart är avsedd för deg.

Hur fungerar en degblandare?

Degblandarens arbetsprincip är att knåda och tillföra luft i degen för att göra den mer sammanhängande och lättare att hantera, samtidigt som det gör det färdiga brödet godare. Den andra funktionen är naturligtvis att blanda alla ingredienser, såsom mjöl, vatten och kryddor. Därför är det nödvändigt att knåda degen för en lyckad bakning, vanligtvis bör du knåda den i cirka 12 minuter. Om det genomförs med bara händer krävs naturlig kraft och kan kännas tungt efter en kort tid. Om du använder en degblandare istället blir hela processen mycket enklare och motivationen för att baka goda bröd blir bara starkare.

Vilken degblandare passar dig?

Som tumregel kan en degblandare ta ca -10-15% av volymkapaciteten i deg och en blandmaskin kan ta runt 1/3 av volymkapaciteten i deg. Det kanske kan vara lite svårt att lista ut så här är en liten snabb översikt.

Volym/kg deg

Degblandare

Blandmaskin

10

7

4

20

18

6

30

25

10

40

35

12

50

42

-

Översikten är inte exakt men mera för att ge en ungefärlig bild av kapacitetsskillnaden mellan en degblandare och en blandmaskin.

Det är som alltid viktigt att analysera ditt behov innan du väljer utrustning. Detta gäller såklart också när du ska köpa ny degblandare. Hur mycket bröd eller pizzor du ska göra deg till åt gången styr hur stor degblandare du ska köpa.

Om din degblandare ska ha olika växlar eller hastighetsalternativ beror på vilken typ av deg du använder den till och om du har ungefär samma mängd av deg varje gång. En liten mängd deg i en stor maskin kan ge lite problem om det inte är möjlighet att växla mellan hastigheterna – har du däremot alltid en fylld degblandare är växelmöjlighet kanske inte så viktigt.

Hygien – en rostfri bunke är klart att föredra för ökad livslängd och bästa hygien. En degblandare med lyftbar topp eller lyftbart huvud är också att föredra för de flesta då det underlättar hanteringen av färdig deg och rengöring.

Viktigt att det finns skyddsgaller och säkerhetsbrytare på degblandera så risken för olyckor minimeras. Även om skyddsgaller finns är det viktigt att personalen som använder en degblandare är medveten om hur nödstoppsknappen funkar och att försiktighet bör iakttas som vid all annan kontakt och användning av köksmaskiner.  

 

Degblandare GAM SX
65 248,20 kr
72 498,00 kr −10%
Degblandaren SX från Italienska Gam har en stor kapacitet och är perfekt till pizzadeg eller bröddeg. SX modellerna finns i olika typer; med eller utan lutbar topp och med eller utan avtagbar bunke. Maskinen är tillverkad med en extra kraftig konstruktion med unika degkrogar som minskar rörelsen av toppen och förlänger livslängden på maskinen och ger en bättre degkvalité!
Degblandare - 22L - 56kg/h med avtagbar bunke
18 798,00 kr
27 802,00 kr -9 004,00 kr
Prisvärd pizzablandare till det mindre pizzeriaMax kapacitet deg: 17kg Degblandare idealisk för pizzerior, bagerier, konditorier, dumplingsbarer, munkbutiker för att blanda tung deg. Stabilt och robust hölje av vitlackerat stål. Skålen, skyddsgallret och spiralen är tillverkade av AISI 304 rostfritt stål. Skyddsgaller med galler gör det enkelt att tillsätta ingredienser under drift. Med mikrobrytare stoppas driften när säkerhetsskyddet lyfts. Kedjedrift säkerställer effektiv drift. Tyst drift garanteras tack vare oljebadad växelmotor. Spiraldesignen ger perfekt homogenitet och luftning av degen. Blandaren värmer inte upp degen under drift. Med inbyggd 30 minuters timer. Utrustad med 4 hjul varav 2 har bromsar för bekväm transport och enkel användning i köket.
Degblandare - 32L - 88kg/t med avtagbar bunke
21 798,00 kr
31 935,00 kr -10 137,00 kr
Prisvärd pizzablandare till det mindre pizzeriaMax kapacitet deg: 25kg Degblandare för professionell användning. Idealisk för pizzerior, bagerier, konditorier, dumplingsbarer, munkbutiker för att blanda tung deg. Stabilt och robust hölje av vitlackerat stål. Skålen, skyddsgallret och spiralen är tillverkade av AISI 304 rostfritt stål. Skyddsgaller med galler gör det enkelt att tillsätta ingredienser under drift. Med mikrobrytare stoppas driften när säkerhetsskyddet lyfts. Kedjedrift säkerställer effektiv drift. Tyst drift garanteras tack vare oljebadad växelmotor. Spiraldesignen ger perfekt homogenitet och luftning av degen. Blandaren värmer inte upp degen under drift. Med inbyggd 30 minuters timer. Utrustad med 4 hjul varav 2 har bromsar för bekväm transport och enkel användning i köket.
Degblandare 32L, Basic
13 598,00 kr
Degblandare med kapacitet på 32 liter deg. Den här degblandaren är den perfekta utrustningen för pizzerior och bagerier. Spiralens speciella form gör det möjligt att få en perfekt knådad deg på bara några minuter. Skålen, spiralen, mittpelaren och skyddsgallret är tillverkade av rostfritt stål. BASIC är vårt eget varumärke. Vi har själva bestämt specifikationerna hos producenten och uppgiften har varit att göra degblandare som är prisvärda men som ändå håller kvalitén för kommersiell användning. Nyckelordet här är BASIC - produkterna är okonstlade, prisvärda och köps hem i stora mängder.
Degblandare 41L, Basic
15 798,00 kr
Vår egen Basic degblandare med 41L deg kapacitet.BASIC är vårt eget varumärke. Vi har själva bestämt specifikationerna hos producenten och uppgiften har varit att göra produkter som är prisvärda men som ändå håller kvalitén för kommersiell användning. Nyckelordet här är BASIC - produkterna är okonstlade, prisvärda och köps hem i stora mängder – Produkter som kör och fungerar utan dyra tillval! BASIC-sortimentet är de produkter som vi köper hem i stora mängder - 100 drickakylar, 50 diskmaskiner och 80 kylskåp på samma beställning. På så sätt pressar vi priset till botten och får mycket låga fraktkostnader. Detta är viktigt för att vi ska kunna erbjuda dig en riktigt bra produkt till rätt pris. Basic är ett säkert val för små och medelstora verksamheters behov.
Degblandare 48L, Basic
17 498,00 kr
Vår egen Basic degblandare med 48L deg kapacitet.BASIC är vårt eget varumärke. Vi har själva bestämt specifikationerna hos producenten och uppgiften har varit att göra produkter som är prisvärda men som ändå håller kvalitén för kommersiell användning. Nyckelordet här är BASIC - produkterna är okonstlade, prisvärda och köps hem i stora mängder – Produkter som kör och fungerar utan dyra tillval! BASIC-sortimentet är de produkter som vi köper hem i stora mängder - 100 drickakylar, 50 diskmaskiner och 80 kylskåp på samma beställning. På så sätt pressar vi priset till botten och får mycket låga fraktkostnader. Detta är viktigt för att vi ska kunna erbjuda dig en riktigt bra produkt till rätt pris. Basic är ett säkert val för små och medelstora verksamheters behov.
Degblandare, Twin Arm Mixer 45, Italmix
114 998,00 kr
Degblandare Twin Arm 45 efterliknar manuell knådning av degen och blandar deg med bästa resultat. Blandaren är särskilt effektiv för blandning och knådning av speltdeg, degar med vek, svag eller känslig glutenstruktur och vid iblandning av ömtåliga frukter i degen. Degen behandlas varsamt av blandarens armar som symmetriskt rör sig fram och tillbaka i en upprepad rörelse, samtidigt som kitteln roterar för bästa resultat. Armarna viker ingredienserna från mitten till utsidan av blandningsskålen under blandningen. På så sätt så behandlas degen som vid mänsklig knådning, den lyfts, sträcks, viks och roterar. Jämfört med många andra blandare så sker mycket lite knådning mot skålens vägg, vilket medför mindre friktion och lägre temperaturökning under knådning vilket medför bättre degkvalitet.
Degblandare, Twin Arm Mixer 55, Italmix
116 998,00 kr
Degblandare Twin Arm 55 efterliknar manuell knådning av degen och blandar deg med bästa resultat. Blandaren är särskilt effektiv för blandning och knådning av speltdeg, degar med vek, svag eller känslig glutenstruktur och vid iblandning av ömtåliga frukter i degen. Degen behandlas varsamt av blandarens armar som symmetriskt rör sig fram och tillbaka i en upprepad rörelse, samtidigt som kitteln roterar för bästa resultat. Armarna viker ingredienserna från mitten till utsidan av blandningsskålen under blandningen. På så sätt så behandlas degen som vid mänsklig knådning, den lyfts, sträcks, viks och roterar. Jämfört med många andra blandare så sker mycket lite knådning mot skålens vägg, vilket medför mindre friktion och lägre temperaturökning under knådning vilket medför bättre degkvalitet.
Degblandare, Twin Arm Mixer 65, Italmix
118 998,00 kr
Degblandare Twin Arm 65 efterliknar manuell knådning av degen och blandar deg med bästa resultat. Blandaren är särskilt effektiv för blandning och knådning av speltdeg, degar med vek, svag eller känslig glutenstruktur och vid iblandning av ömtåliga frukter i degen. Degen behandlas varsamt av blandarens armar som symmetriskt rör sig fram och tillbaka i en upprepad rörelse, samtidigt som kitteln roterar för bästa resultat. Armarna viker ingredienserna från mitten till utsidan av blandningsskålen under blandningen. På så sätt så behandlas degen som vid mänsklig knådning, den lyfts, sträcks, viks och roterar. Jämfört med många andra blandare så sker mycket lite knådning mot skålens vägg, vilket medför mindre friktion och lägre temperaturökning under knådning vilket medför bättre degkvalitet.
Degblandare, Twin Arm Mixer 80, Italmix
138 998,00 kr
Degblandare Twin Arm 80 efterliknar manuell knådning av degen och blandar deg med bästa resultat. Blandaren är särskilt effektiv för blandning och knådning av speltdeg, degar med vek, svag eller känslig glutenstruktur och vid iblandning av ömtåliga frukter i degen. Degen behandlas varsamt av blandarens armar som symmetriskt rör sig fram och tillbaka i en upprepad rörelse, samtidigt som kitteln roterar för bästa resultat. Armarna viker ingredienserna från mitten till utsidan av blandningsskålen under blandningen. På så sätt så behandlas degen som vid mänsklig knådning, den lyfts, sträcks, viks och roterar. Jämfört med många andra blandare så sker mycket lite knådning mot skålens vägg, vilket medför mindre friktion och lägre temperaturökning under knådning vilket medför bättre degkvalitet.
Degblandare, Twin Arm Mixer 110, Italmix
191 998,00 kr
Degblandare Twin Arm 110 efterliknar manuell knådning av degen och blandar deg med bästa resultat. Blandaren är särskilt effektiv för blandning och knådning av speltdeg, degar med vek, svag eller känslig glutenstruktur och vid iblandning av ömtåliga frukter i degen. Degen behandlas varsamt av blandarens armar som symmetriskt rör sig fram och tillbaka i en upprepad rörelse, samtidigt som kitteln roterar för bästa resultat. Armarna viker ingredienserna från mitten till utsidan av blandningsskålen under blandningen. På så sätt så behandlas degen som vid mänsklig knådning, den lyfts, sträcks, viks och roterar. Jämfört med många andra blandare så sker mycket lite knådning mot skålens vägg, vilket medför mindre friktion och lägre temperaturökning under knådning vilket medför bättre degkvalitet.
Degblandare, Twin Arm Mixer 130, Italmix
195 998,00 kr
Degblandare Twin Arm 130 efterliknar manuell knådning av degen och blandar deg med bästa resultat. Blandaren är särskilt effektiv för blandning och knådning av speltdeg, degar med vek, svag eller känslig glutenstruktur och vid iblandning av ömtåliga frukter i degen. Degen behandlas varsamt av blandarens armar som symmetriskt rör sig fram och tillbaka i en upprepad rörelse, samtidigt som kitteln roterar för bästa resultat. Armarna viker ingredienserna från mitten till utsidan av blandningsskålen under blandningen. På så sätt så behandlas degen som vid mänsklig knådning, den lyfts, sträcks, viks och roterar. Jämfört med många andra blandare så sker mycket lite knådning mot skålens vägg, vilket medför mindre friktion och lägre temperaturökning under knådning vilket medför bättre degkvalitet.
Degblandare, Twin Arm Mixer 150, Italmix
201 998,00 kr
Degblandare Twin Arm 150 efterliknar manuell knådning av degen och blandar deg med bästa resultat. Blandaren är särskilt effektiv för blandning och knådning av speltdeg, degar med vek, svag eller känslig glutenstruktur och vid iblandning av ömtåliga frukter i degen. Degen behandlas varsamt av blandarens armar som symmetriskt rör sig fram och tillbaka i en upprepad rörelse, samtidigt som kitteln roterar för bästa resultat. Armarna viker ingredienserna från mitten till utsidan av blandningsskålen under blandningen. På så sätt så behandlas degen som vid mänsklig knådning, den lyfts, sträcks, viks och roterar. Jämfört med många andra blandare så sker mycket lite knådning mot skålens vägg, vilket medför mindre friktion och lägre temperaturökning under knådning vilket medför bättre degkvalitet.