Kylrum

Kylrum är en viktig del av det dagliga användandet av utrustning på många restauranger och storkök.

Att förvara kött, fisk, ost, grönsaker, frukter, bageriprodukter och andra livsmedel i ett kylrum förbättrar köpkraften hos kunder då maten blir mer aptitlig och fräsch när den förvaras i kyla. Det är betydelsefullt för restauranger och storkök om man inser att de vanliga kylarna inte har tillräckligt med plats kvar. I ett kylrum har du perfekt förvaring av det som inte får plats i kylen och som kanske inte används lika ofta.

Specialanpassade kylrum utefter dina mått kan vi självklart lösa om så önskas.
Våra kylrum är kraftfulla och energisnåla och är utrustade med kompressor som ingår i priset.
Här nedan är exempel på tillbehör som kan vara nödvändiga att använda i ett kylrum.


Tillbehör till kylrum


JKS- och Tecnodom

Storköksbutiken har valt att erbjuda JKS Tecnodom kylrum som är ett kylrum i en riktig bra kvalité och till väldigt konkurrenskraftigt pris. Gemensamt för alla JKS- och Tecnodom-kylrum är hög kvalitet och rimligt pris. Fokus ligger på funktionalitet och minskad påverkan på miljön, därför har all kylutrustning från JKS / Tecnodom goda värmeisoleringsegenskaper, vilket minskar driftskostnaderna för slutanvändarna.
Alla produkter tillverkas i Italien och produkterna är helt tillverkade av europeiska komponenter. JKS/Tecnodom har "knowhow" och dess omfattning gör det möjligt att konkurrera med kinesiska alternativ i pris. Samtidigt upprätthåller de kvaliteten och tillförlitligheten som är vanligt för produkter tillverkade i Europa.
När du köper produkter från JKS eller Tecnodom får du europeisk kvalitet och priser som kan konkurrera med billigare kinesiska produkter - dessutom så har kylrummen testats i tusentals kommersiella kök och restauranger i Europa och andra delar i världen.

Kylrum Jakt

Våra kylrum fungerar även utmärkt att förvara vilt om så önskas. Vi har en hög servicenivå och kan anpassa oss efter dina önskemål. Med våra kylrum så kan man förvara vilt i flera olika storlekar och antal och det medför till en rad olika fördelar med att förvara köttet i ett kylrum.

Önskas en ställning för viltkroppen? Här hittar du den.

Varför ska man ha kylrum till viltkött?

  • Förbättrad köttkvalité
  • Förbättrad hygien
  • Håller insekter borta
  • Då köttet får rätt temperatur så medför det till en förlängd hållbarhet

Kylrum för professionell användning

Du kan här hos oss hitta både kylrum och frysrum i en mängd olika storlekar. Det finns kylrum för professionell användning, som passar bra att använda på olika sätt. När du har behov av en bra kylanläggning som passar just dina behov så kan du hitta det här hos oss på Storköksbutiken. Vi kan även hjälpa dig med att hitta just det kylrum och den lösning som passar dig. Våra kylrum passa bra för:

  • Restauranger
  • Storkök
  • Matvaruaffärer
  • Caféer
  • Bagerier
  • Skolor och förskolor

Hos oss kan du även få de mått du önskar och behöver på ditt kylrum. Alla kylrum finns även i standardmoduler. De är enkla att montera. Våra kylrum kommer från Italien och Spanien. De är av högsta kvalitet samt att du hitta det här hos oss till bästa pris.

Kylrum eller frysrum?

Den allra största och mest uppenbara skillnaden mellan ett kylrum och ett frysrum det är så klart själva temperaturen i anläggningen. Denna skillnad påverkar även hur installationen görs. Ett frysrum behöver ha en bättre isolering av golvet, än ett kylrum.

I ett frysrum brukar det finns isolerade golvsektioner. För en perfekt installation brukar det rekommenderas att betonggolvet under frysrummet är förberett med värmeslingor – detta för att förhindra bildning av permafrost i golvet.

Det finns även andra typer av kylanläggningar som kan passa bra för din verksamhet. Bland annat har vi kylbänkar, kylrännor, vinkylar och exponeringskylar.

När du ska köpa in en kylmaskin, så fundera på vad det är du ska ha den till samt hur ofta den ska användas. Det är även bra att fundera på hur mycket mat eller livsmedel som ska få plats. Fundera även på saker som material, dörrar, luckor, ljudnivå och underhåll av den. Se även till att välja ut olika tillbehör som du kan behöva ha i ditt kylrum eller i dina kylmaskiner.

Tillbehör till kylrum

I ett kylrum är det viktigt att ha olika tillbehör och olika produkter. Du kan här hos oss hitta en mängd olika tillbehör som passar för ditt kylrum och dina behov. Det så att du kan få en komplett lösning. En av de allra viktigaste delarna i ett kylrum, det är dörren eller porten. Mindre kylrum brukar komma med en dörr, medan större kylanläggningar kan behöva ha en port eller att den har plastridåer.

För att du ska kunna ha stor nytta av ditt kylrum, så är det bra att inreda det på ett bra sätt. Det kan till exempel vara bra att sätta upp hyllor eller hyllsystem. Du bör satsa på hyllsystem som lämpar sig för livsmedelshantering och förvaring av livsmedel. Välj mellan hyllor i aluminium och i rostfritt utförande.

För att ditt kylrum ska ha de funktioner som är viktiga för så kan det även vara bra att välja till andra sorters tillbehör. Bland annat kan det vara bra att satsa på lås eller tryckutjämningsventiler.

Här hos oss kan du hitta flera olika bra tillbehör för kylrum, frysrum samt även för resten av din verksamhet.

Kylrum/kylskåp, Kide "Kabinet" - modular
50 248,50 kr
66 998,00 kr −25%
Minikylrum eller modular kylskåp komplett med hylla, gejder och trådhyllor (60x40 standard) Komplett lösning som omfattar: kylrum, kylaggregat samt golvhylla med gejder och trådhyllor KIDE modulskåp är en komplett lösning för lagring av produkter vid låg eller medelhög temperatur. (frys eller kyl) - Utbytbara paneler av injicerad polyuretan. - Med en mycket enklare montering. - Lätt att expandera i alla riktningar.
Frysrum/frysskåp, Kide "Kabinet" - modular
55 498,50 kr
73 998,00 kr −25%
Minifrysrum eller modular frysskåp komplett med hylla, gejder och trådhyllor (60x40 standard) Komplett lösning som omfattar: frysrum, frysaggregat samt golvhylla med gejder och trådhyllor KIDE modulskåp är en komplett lösning för lagring av produkter vid låg eller medelhög temperatur. (frys eller kyl) - Utbytbara paneler av injicerad polyuretan. - Med en mycket enklare montering. - Lätt att expandera i alla riktningar.