Fritöser

Fritöser i bra kvalité för många ändamål

En bra och pålitlig fritös är närmast ett måste för alla restaurang, storkök eller matställen. Det går snabbt att fritera och fritöser kan användas för båda förrätter, huvudrätter och desserter – och friterad mat är på många restauranger med säkerhet något av de bästsäljande maträtterna. Därför är vi oerhörd glada att alla våra fritöser är driftssäkra och pålitliga.

Att tillaga mat i en fritös eller att fritera i kokande olja är en tillagningsform som har funnits länge – helt tillbaka till romtiden enligt Walter Hill eller kanske även längre i det kinesiska köket där fritöser alltid har och fortfarande idag används väldig mycket.

Val av fritös – vad ska ni tänka på innan ni väljer fritös?

Kapaciteten i en fritös mäts vanligvis i liter; alltså hur mycket olja som får plats i tanken. En vanlig tumregel är att en bra fritös kan producera friterade matprodukter som har ungefär 1,5 till 2 gånger vikten av oljan i fritöstanken.

Vad har ni behov av och vad passar er verksamhet bäst? Ska ni ha en fritös som är placerad på en arbetsbänk eller en fristående fritös. Var ska fritösen placeras; finns det tillräckligt med utrymme. Ska ni ha en fritös för gas eller ska den anslutas till el? Tänk på att en stor fritös kan dra mycket ström och en fritös som har större kapacitet än nödvändigt kan vara onödig dyr i drift.

Hur stark ska din fritös vara? Tänk på att en stark fritös såklart drar mera energi men den kallnar inte så snabbt, så tillagar ni produkter direkt från frysen kan det vara bra med en stark fritös. Tillager ni tinade eller färska produkter behövs kanske inte så mycket energi.

Behöver du en fritös med 1 bassäng eller kanske flera?

Vanlig tillagningstemperatur vid fritering ligger runt 180C – behöver du extra värme utöver det? Vilka temperaturspann har fritösen och finns steglös reglering?

Fritöser av rostfritt stål är lättast att underhålla och håller längst.

Du bör rengöra din fritös noggrant åtminstone varje dag och gärna oftare. Se alltid till att fritösen är avstängd och rengör den med varmt vatten och lite diskmedel.

Professionella fritöser

Något som är många restauranggästers favorit, det är friterad mat av olika slag. Att fritera, det går snabbt och idag är det nästan ett måste att ha i alla fall minst ett par friterade rätter på restaurangmenyn. En fördel med en fritös, det är att den går att använda för förrätter, huvudrätter och även efterrätter/desserter.

Tänk på att en stor fritös, som sällan används bara kostar en massa pengar. Då kan det vara bättre att satsa på att ha ett par mindre fritöser.

De fritöser du hittar här hos oss, de lämpar sig väl för restauranger som ställer höga krav på prestanda och kvalitet. De har bland annat en god oljeekonomi samt att de även är mycket användarvänliga. Oftast så delas professionella fritöser in i öppna fritöser och tryckfritöser.

Kombinera gärna din fritös med annat från vårt sortiment, för att göra ditt kök komplett. Du hittar bland annat stekbord, stekhällar, kokgrytor, spisar och mycket mer. Alla våra produkter lämpar sig för professionellt bruk i restauranger, storkök och så vidare.

Öppna fritöser

Öppna fritöser är det som är allra vanligast att se på så kallade snabbmatsrestauranger. Det är inte så konstigt, eftersom dessa fritöser är mångsidiga samt mycket effektiva. De ger goda resultat. Öppna fritöser passar bra då du ska fritera pommes frites, lökringar eller mozzarella sticks. Denna typ av fritös kommer med ett eller flera bad. Om du har behov av en hög kapacitet, då bör du se till att välja en som har flera bad. Då kan du även anpassa fritösens kapacitet efter efterfrågan.

Tryckfritöser

Tryckfritöser är en annan variant. Den möjliggör snabbare tillagning, men vid en lägre tillagningstemperatur. Detta innebär även att oljan inte behöver bytas ut lika ofta. Trycket i dessa fritöser förseglar livsmedlens naturliga safter och det bidrar till att smakerna i livsmedlet kan behållas på bättre sätt. När man utför tryckfritering så minskar även mängden olja som absorberas av produkten. Oftast är denna fritös bra för att fritera fisk eller kyckling.

Oljeekonomi

Något som bör nämnas när man talar om fritöser, det är oljeförbrukning. En fritös kan förbruka olika mycket olja. Hur mycket, det beror bland annat på hur ofta oljan filtreras samt även hur mycket olja som får plats i badet. Det finns smarta fritöser med en automatisk filtrering. Då tar det bara ett par minuter att filtrera den. Det ökar oljans livslängd samt att den ger då även godare mat.

El- eller gas

Fritöserna som hittar här hos oss är förberedda för antingen el- eller gasanaslutning. Många av modellerna finns även i två utföranden beroende på vilken anslutning du föredrar. Vi har både fristående fritöser och bordsmodeller. De finns även i olika storlekar, med olika antal bad och olika antal korgar.

Att tänka på när du ska köpa en ny fritös till din restaurang

Om det är dags att investera i en ny fritös för din restaurang, så har vi många olika modeller du kan välja mellan. Tänk bara på att en fritös drar ofta mycket ström. Det eftersom den har en hög effekt. Därför är det viktigt att det finns tillräckligt med ström där fritösen ska placeras. För det mesta är fritöser på mellan 12-18kW, som motsvarar 18–26 Ampere.

Dubbla fritöser har ofta två anslutningskablar vilket innebär att det måste finnas dubbla eluttag. Fördelen med detta är dock att det oftast finns två 3-fas uttag på 16A. Är en fritös på 9kW så motsvarar det ett 16A 3-fas uttag.

Det finns även en annan viktig aspekt att ta hänsyn till då du ska köpa din fritös. Det är vad för storlek det ska vara på den. Det har att göra med vad du har för verksamhet och hur ofta du friterar. En vanlig modell av fritös är på 8–10 liter. Både enkel och dubbelfritöser. Men det finns även de som är på 12–15 liter. Vi har även en modell som är på 16 liter.

En fördel med att välja en så kallad dubbelfritös är att du då kan använda den till flera olika saker. På ena sidan kan du fritera pommes frites och på den andra sidan kan du fritera fisk eller fågel. Då slipper de ta smak av varandra. Dessutom kan du då göra klart olika saker, samtidigt, vilket kan underlätta en hel del.

Se även till att ta noga hand om din fritös. Det så att den håller längre samt att den alltid levererar välsmakande mat! Se därför till att filtrera dess olja samt att du bör göra rent den, varje dag. 

Fritös, Kitchen Line 6L - 230V 3300W
1 549,50 kr
2 066,00 kr −25%
Fritös med 6 liters kapacitet. Hölje och oljetank av rostfritt stål. Avtagbart element med avstängningsfunktion när det tas bort. Avtagbar oljebehållare som gör det lättare att rengöra. Värmeindikatorlampa som visar om värmeelementet är i drift. Temperaturen kan ställas in upp till 190 °C. En säkerhetstermostat säkerställer att fritösen inte överhettas. Överhettningsskydd med återställning för extra skydd. En friteringskorg med värmeisolerat och extra långt handtag. Kallzon för att skydda oljekvaliteten. Levereras med friteringskorg och lock.
Fritös, Kitchen Line 2x4 l - 2x 230V/3000W
2 550,80 kr
3 644,00 kr −30%
Fritös 2x 4L med hölje och oljetank av rostfritt stål. Avtagbart element med avstängningsfunktion när det tas bort. Avtagbar oljebehållare som gör det lättare att rengöra. Värmeindikatorlampa som visar om värmeelementet är i drift. Temperaturen kan ställas in upp till 190 °C. En säkerhetstermostat säkerställer att fritösen inte överhettas. Överhettningsskydd med återställning för extra skydd. 2 friteringskorgar med värmeisolerat och extra långt handtag. Kallzon för att skydda oljekvaliteten. Levereras med 2x fritöskorgar och lock.
Fritös 10 liter - Profi Line
4 389,75 kr
5 853,00 kr −25%
Bänkfritös, stark och smidig med 10 liters kapacitet och tappkran. 6,6kW/400V Hendi Profi Line fritös med avloppskran är en fritös som du kan använda för att tillreda många typer av snacks, inklusive krispiga pommes frites, grönsaker eller vårrullar. Perfekt för snabbmatsbarer och andra cateringanläggningar. Tack vare det rymliga 10-litersbassängen och avloppskranen kan du med den här fritösen tillaga stora mängder friterade rätter och snacks på nolltid. Fördelar: Kraftfullt värmeelement på 6600 W för snabb uppvärmning. Uppvärmning upp till 190˚C. Integrerad avloppskran för effektiv tömning av bassängen. Enkel borttagning och rengöring av värmeelementet.
Fritös 2x 12L - 750x655x310mm
15 098,00 kr
Stark fritös med 2x 12L från vårt eget Basic sortimentBASIC är vårt eget varumärke. Vi har själva bestämt specifikationerna hos producenten och uppgiften har varit att göra produkter som är prisvärda men som ändå håller kvalitén för kommersiell användning. Nyckelordet här är BASIC - produkterna är okonstlade, prisvärda och köps hem i stora mängder – Produkter som kör och fungerar utan dyra tillval! BASIC-sortimentet är de produkter som vi köper hem i stora mängder - 100 drickakylar, 50 diskmaskiner och 80 kylskåp på samma beställning. På så sätt pressar vi priset till botten och får mycket låga fraktkostnader. Detta är viktigt för att vi ska kunna erbjuda dig en riktigt bra produkt till rätt pris. Basic är ett säkert val för små och medelstora verksamheters behov.
Fritös 2x 12L - 750x655x845mm
20 298,00 kr
Stark golvfritös med 2x 12L från vårt eget Basic sortimentBASIC är vårt eget varumärke. Vi har själva bestämt specifikationerna hos producenten och uppgiften har varit att göra produkter som är prisvärda men som ändå håller kvalitén för kommersiell användning. Nyckelordet här är BASIC - produkterna är okonstlade, prisvärda och köps hem i stora mängder – Produkter som kör och fungerar utan dyra tillval! BASIC-sortimentet är de produkter som vi köper hem i stora mängder - 100 drickakylar, 50 diskmaskiner och 80 kylskåp på samma beställning. På så sätt pressar vi priset till botten och får mycket låga fraktkostnader. Detta är viktigt för att vi ska kunna erbjuda dig en riktigt bra produkt till rätt pris. Basic är ett säkert val för små och medelstora verksamheters behov.
Fritös 2x 18L - 750x755x845mm
23 798,00 kr
Stark golvfritös med 2x 18L från vårt eget Basic sortimentBASIC är vårt eget varumärke. Vi har själva bestämt specifikationerna hos producenten och uppgiften har varit att göra produkter som är prisvärda men som ändå håller kvalitén för kommersiell användning. Nyckelordet här är BASIC - produkterna är okonstlade, prisvärda och köps hem i stora mängder – Produkter som kör och fungerar utan dyra tillval! BASIC-sortimentet är de produkter som vi köper hem i stora mängder - 100 drickakylar, 50 diskmaskiner och 80 kylskåp på samma beställning. På så sätt pressar vi priset till botten och får mycket låga fraktkostnader. Detta är viktigt för att vi ska kunna erbjuda dig en riktigt bra produkt till rätt pris. Basic är ett säkert val för små och medelstora verksamheters behov.
Fritös 12L - 375x655x845mm
11 998,00 kr
Stark single golvfritös med 12L från vårt eget Basic sortimentBASIC är vårt eget varumärke. Vi har själva bestämt specifikationerna hos producenten och uppgiften har varit att göra produkter som är prisvärda men som ändå håller kvalitén för kommersiell användning. Nyckelordet här är BASIC - produkterna är okonstlade, prisvärda och köps hem i stora mängder – Produkter som kör och fungerar utan dyra tillval! BASIC-sortimentet är de produkter som vi köper hem i stora mängder - 100 drickakylar, 50 diskmaskiner och 80 kylskåp på samma beställning. På så sätt pressar vi priset till botten och får mycket låga fraktkostnader. Detta är viktigt för att vi ska kunna erbjuda dig en riktigt bra produkt till rätt pris. Basic är ett säkert val för små och medelstora verksamheters behov.
FRITÖS GAS BÄNK 7L 400MM - Zanussi
21 420,00 kr
25 200,00 kr −15%
Fritös (400mm) i bänkmodell med v-formad bassäng (7 liter), för användning med naturgas eller gasol. Anpassad för anslutning underifrån eller bakifrån, och för montering mot enheter i Zanussi 700-serie. Robust konstruktion i rostfritt stål Toppskiva (1,5mm tjock), frontpanel och lock i rostfritt stål (AISI 304) Rostfri gasbrännare (7kW) med optimal förbränning, tändsäkring och skyddad pilotlåga Säkerhetstermostat för skydd mot överhettning Piezotändning Arbetstemperatur från 105°C till 185°C Värmeelement placerade på utsidan av v-formade bassängen, för att oljan ska räcka längre, produktiviteten ökar och rengöringen bli enklare Tömning av olja sker via kran framtill Bakre servicekanal för att underlätta installation Kapslingsklass: IPX4 Levereras med 1 fritöskorg (7L)
FRITÖS GAS BÄNK 7+7L 800MM - Zanussi
36 720,00 kr
43 200,00 kr −15%
Fritös (800mm) i bänkmodell med v-formade bassänger (7+7 liter), för användning med naturgas eller gasol. Anpassad för anslutning underifrån eller bakifrån, och för montering mot enheter i Zanussi 700-serie. Robust konstruktion i rostfritt stål Toppskiva (1,5mm tjock), frontpanel och lock i rostfritt stål (AISI 304) Rostfri gasbrännare (14kW) med optimal förbränning, tändsäkring och skyddad pilotlåga Säkerhetstermostat för skydd mot överhettning Piezotändning Arbetstemperatur från 105°C till 185°C Värmeelement placerade på utsidan av v-formade bassängerna, för att oljan ska räcka längre, produktiviteten öka och rengöringen bli enklare Tömning av olja sker via kran framtill Bakre servicekanal för att underlätta installation Kapslingsklass: IPX4 Levereras med 2 fritöskorgar (7+7L)
FRITÖS EL BÄNK 7L 400MM - Zanussi
19 975,00 kr
23 500,00 kr −15%
Fritös (400mm) i bänkmodell med v-formad bassäng (7 liter) och el-anslutning. Anpassad för anslutning underifrån eller bakifrån, och för montering mot enheter i Zanussi 700-serie. Robust konstruktion i rostfritt stål Toppskiva (1,5mm tjock), frontpanel och lock i rostfritt stål (AISI 304) Högeffektivt värmeelement (5,4 kW) placerad på utsidan av v-formad bassäng, för ökad livslängd av olja, högre produktivitet och lättare rengöring Termostatstyrd temperatur från +105°C till +185°C Säkerhetstermostat för skydd mot överhettning Tömning av olja sker via kran framtill Bakre servicekanal för att underlätta installation Kapslingsklass: IPX4 Levereras med 1 fritöskorg (7L)
FRITÖS EL BÄNK 7+7L 800MM - Zanussi
36 210,00 kr
42 600,00 kr −15%
Fritös (800mm) i bänkmodell med v-formade bassänger (7+7 liter) och el-anslutning. Anpassad för anslutning underifrån eller bakifrån, och för montering mot enheter i Zanussi 700-serie. Robust konstruktion i rostfritt stål Toppskiva (1,5mm tjock), frontpanel och lock i rostfritt stål (AISI 304) Högeffektiva värmeelement (2x5,4 kW) placerade på utsidan av v-formad bassäng, för ökad livslängd av olja, högre produktivitet och lättare rengöring Termostatstyrd temperatur från +105°C till +185°C Säkerhetstermostat för skydd mot överhettning Tömning av olja sker via kran framtill Bakre servicekanal för att underlätta installation Kapslingsklass: IPX4 Levereras med 2 fritöskorgar (7+7L)
FRITÖS EL GOLV 7L 400MM - Zanussi
26 010,00 kr
30 600,00 kr −15%
Fritös (400mm) i golvmodell med v-formad bassäng (7 liter) och el-anslutning. Anpassad för anslutning underifrån eller bakifrån, och för montering mot enheter i Zanussi 700-serie. Robust konstruktion i rostfritt stål Toppskiva (1,5mm tjock), frontpanel och lock i rostfritt stål (AISI 304) Högeffektivt värmeelement (5,4 kW) placerad på utsidan av v-formade bassänger, för ökad livslängd av olja, högre produktivitet och lättare rengöring Termostatstyrd temperatur från +105°C till +185°C Säkerhetstermostat för skydd mot överhettning Tömning av olja sker via en kran till en inbyggd behållare placerad under bassängen I höjdled justerbara fötter upp till 50mm, i rostfritt stål (AISI 304) Kapslingsklass: IPX4 Levereras med 1 fritöskorg (7L)
FRITÖS EL GOLV 7+7L 800MM - Zanussi
43 860,00 kr
51 600,00 kr −15%
Fritös (800mm) i golvmodell med v-formade bassänger (7+7 liter) och el-anslutning. Anpassad för anslutning underifrån eller bakifrån, och för montering mot enheter i Zanussi 700-serie. Robust konstruktion i rostfritt stål Toppskiva (1,5mm tjock), frontpanel och lock i rostfritt stål (AISI 304) Högeffektiva värmeelement (10,8 kW) placerade på utsidan av v-formade bassängerna, för ökad livslängd av olja, högre produktivitet och lättare rengöring Termostatstyrd temperatur från +105°C till +185°C Säkerhetstermostat för skydd mot överhettning Tömning av olja sker via en kran till en inbyggd behållare placerad under bassängen I höjdled justerbara fötter upp till 50mm, i rostfritt stål (AISI 304) Kapslingsklass: IPX4 Levereras med 2 fritöskorgar (7+7L)
FRITÖS EL GOLV 15L 400MM - Zanussi
28 220,00 kr
33 200,00 kr −15%
Fritös (400mm) i golvmodell med v-formad bassäng (15 liter) och el-anslutning. Anpassad för anslutning underifrån eller bakifrån, och för montering mot enheter i Zanussi 700-serie. Robust konstruktion i rostfritt stål Toppskiva (1,5mm tjock), frontpanel och lock i rostfritt stål (AISI 304) Högeffektiva rostfria värmeelement (10kW) är fäst på utsidan av v-formade bassängen, för ökad livslängd av olja, högre produktivitet och lättare rengöring Termostatstyrd temperatur från +105°C till +185°C Säkerhetstermostat för skydd mot överhettning Tömning av olja sker via en kran till en inbyggd behållare placerad under bassängen I höjdled justerbara fötter upp till 50mm, i rostfritt stål (AISI 304) Kapslingsklass: IPX4 Levereras med 1 fritöskorg (15L)
FRITÖS EL GOLV 15+15L 800MM - Zanussi
47 345,00 kr
55 700,00 kr −15%
Fritös (800mm) i golvmodell med v-formade bassänger (15+15 liter) och el-anslutning. Anpassad för anslutning underifrån eller bakifrån, och för montering mot enheter i Zanussi 700-serie. Robust konstruktion i rostfritt stål Toppskiva (1,5mm tjock), frontpanel och lock i rostfritt stål (AISI 304) Högeffektiva infraröda värmeelement (20 kW) placerade på utsidan av v-formade bassängerna, för ökad livslängd av olja, högre produktivitet och lättare rengöring Termostatstyrd temperatur från +105°C till +185°C Säkerhetstermostat för skydd mot överhettning Tömning av olja sker via en kran till en inbyggd behållare placerad under bassängen I höjdled justerbara fötter upp till 50mm, i rostfritt stål (AISI 304) Kapslingsklass: IPX4 Levereras med 2 fritöskorgar (15+15L)
FRITÖS EL GOLV 15L PROGRAMERBAR 400MM - Zanussi
54 485,00 kr
64 100,00 kr −15%
Fritös (400mm) programmerbar, golvmodell med v-formad bassäng (15 liter) och el-anslutning. Anpassad för anslutning underifrån eller bakifrån, och för montering mot enheter i Zanussi 700-serie. Robust konstruktion i rostfritt stål Toppskiva (1,5mm tjock), frontpanel och lock i rostfritt stål (AISI 304) Högeffektiva infraröda värmeelement (10 kW) placerade på utsidan av v-formade bassängerna, för ökad livslängd av olja, högre produktivitet och lättare rengöring Termostatstyrd temperatur från +105°C till +185°C Säkerhetstermostat för skydd mot överhettning Tömning av olja sker via en kran till en inbyggd behållare placerad under bassängen I höjdled justerbara fötter upp till 50mm, i rostfritt stål (AISI 304) Kapslingsklass: IPX4 Levereras med 2 fritöskorgar (15+15L)
FRITÖS EL GOLV 14L 400MM - Zanussi
23 800,00 kr
28 000,00 kr −15%
Fritös (400mm) i golvmodell med bassäng (14 liter) och el-anslutning. Anpassad för anslutning underifrån eller bakifrån, och för montering mot enheter i Zanussi 700-serie. Robust konstruktion i rostfritt stål Toppskiva (1,5mm tjock), frontpanel och lock i rostfritt stål (AISI 304) Högeffektivt värmeelement (8,7 kW) placerad i bassängen Termostatstyrd temperatur från +105°C till +185°C Säkerhetstermostat för skydd mot överhettning Tömning av olja sker via en kran till en inbyggd behållare placerad under bassängen I höjdled justerbara fötter upp till 50mm, i rostfritt stål (AISI 304) Kapslingsklass: IPX4 Levereras med 1 fritöskorg (14L)
FRITÖS EL GOLV 14+14L 800MM - Zanussi
38 505,00 kr
45 300,00 kr −15%
Fritös (800mm) i golvmodell med bassänger (14+14 liter) och el-anslutning. Anpassad för anslutning underifrån eller bakifrån, och för montering mot enheter i Zanussi 700-serie. Robust konstruktion i rostfritt stål Toppskiva (1,5mm tjock), frontpanel och lock i rostfritt stål (AISI 304) Högeffektiva rostfria värmeelement (17,4kW) placerade i bassängerna Termostatstyrd temperatur från +105°C till +185°C Säkerhetstermostat för skydd mot överhettning Tömning av olja sker via en kran till en inbyggd behållare placerad under bassängen I höjdled justerbara fötter upp till 50mm, i rostfritt stål (AISI 304) Kapslingsklass: IPX4 Levereras med 2 fritöskorgar (14+14L)