Espressomaskiner

Stort sortiment av espressomaskiner

Espressomaskiner av högsta kvalité

Hos oss hittar du ett brett utbud av halvautomatiska espressomaskiner för kaffeälskaren, baristaamatören och den erfarna kaffemästaren. Perfekta för restaurang och café då de finns i flera olika storlekar med upp till 3 bryggrupper. Espressomaskiner med flera olika funktioner och finesser av hög kvalité för möjligheten till en riktigt god espresso. Se funktioner som flertankssystem, turbo steamer, digital display för varje gruppbrygg, automatisk vattenpåfyllning, tevattenuttag, automatisk rengöring och många fler. Alla våra maskiner har take-away utförande som grund.

Vad är en halvautomatisk espressomaskin?

En halvautomatisk espressomaskin är en manuell espressomaskin och med det menas att man gör en del av arbetet själv, allt för att få så mycket hantverk i koppen som möjligt. Det ger dig möjligheten att kontrollera hur din espresso görs och få fram den smak och arom du önskar.

Hur lyckas du med din espresso?
För att lyckas med sin espresso är det viktigt att man är noggrann i alla steg innan bryggningen. Något som behöver poängteras är att man bör använda en kaffekvarn av hög kvalité så att man kan mala kaffebönorna fint. Grunden att få en espresso med så mycket arom och smak som möjligt är att det är viktigt att mala kaffebönor av bra kvalité precis innan bryggningen startar. Efter man malt kaffebönorna  tampar man kaffet i portafiltret. Filterhållaren, även kallad bajonetthandtag, sätts därefter fast i maskinen och bryggningen av  espresson påbörjas. Vattnet rinner genom spridarfiltret genom det nymalda kaffet i portafiltret och vidare ner i koppen flödar en perfekt espresso. Vattentemperaturen på optimala 96 grader och vattentrycket på 9 bar är automatiserade för att man ska få den perfekta koppen varje gång. Efter varje bryggning slår man ut kaffesumpen i sumplådan på utslagspinnen, borstar eller torkar ur portafiltret, sköljer igenom spridarfiltret på pulsknappen för att få bort sumprester och sätter tillbaka bajonetthandtaget i brygghuvudet för att bibehålla värmen och på så sätt vara redo för nästa kopp cappuccino, latte, macchiato, americano eller dubbla espresso som önskas.
Viktiga tillbehör är tamper som behövs för att få till den optimala pucken i portafiltret så vattnet sprider sig optimalt genom kaffet och en tampermatta som skyddar och ger stöd när du tampar ditt kaffe.

Rengöring
Noga, daglig rengöring av maskinen är viktig eftersom det påverkar kvalitén och smaken på din espresso som ska göras i espressomaskinen nästa gång. Torka av stationen och borsta ur efter varje användning. Hur du gör rent espressomaskinen är beskrivet i bruksanvisningen som medföljer. Vissa delar kan du diska i diskmaskinen som till exempel mjölkkannan som används för att få en perfekt skummad mjölk. Andra delar kan blötläggas och torkas av med fuktig eller torr trasa, allt för att öka livslängden på komponenterna.