Espressomaskiner

Stort sortiment av espressomaskiner

Espressomaskiner av högsta kvalité

Hos oss hittar du ett brett utbud av halvautomatiska espressomaskiner för kaffeälskaren, baristaamatören och den erfarna kaffemästaren. Perfekta för restaurang och café då de finns i flera olika storlekar med upp till 3 bryggrupper. Espressomaskiner med flera olika funktioner och finesser av hög kvalité för möjligheten till en riktigt god espresso. Se funktioner som flertankssystem, turbo steamer, digital display för varje gruppbrygg, automatisk vattenpåfyllning, tevattenuttag, automatisk rengöring och många fler. Alla våra maskiner har take-away utförande som grund.

Vad är en halvautomatisk espressomaskin?

En halvautomatisk espressomaskin är en manuell espressomaskin och med det menas att man gör en del av arbetet själv, allt för att få så mycket hantverk i koppen som möjligt. Det ger dig möjligheten att kontrollera hur din espresso görs och få fram den smak och arom du önskar.

Hur lyckas du med din espresso?
För att lyckas med sin espresso är det viktigt att man är noggrann i alla steg innan bryggningen. Något som behöver poängteras är att man bör använda en kaffekvarn av hög kvalité så att man kan mala kaffebönorna fint. Grunden att få en espresso med så mycket arom och smak som möjligt är att det är viktigt att mala kaffebönor av bra kvalité precis innan bryggningen startar. Efter man malt kaffebönorna  tampar man kaffet i portafiltret. Filterhållaren, även kallad bajonetthandtag, sätts därefter fast i maskinen och bryggningen av  espresson påbörjas. Vattnet rinner genom spridarfiltret genom det nymalda kaffet i portafiltret och vidare ner i koppen flödar en perfekt espresso. Vattentemperaturen på optimala 96 grader och vattentrycket på 9 bar är automatiserade för att man ska få den perfekta koppen varje gång. Efter varje bryggning slår man ut kaffesumpen i sumplådan på utslagspinnen, borstar eller torkar ur portafiltret, sköljer igenom spridarfiltret på pulsknappen för att få bort sumprester och sätter tillbaka bajonetthandtaget i brygghuvudet för att bibehålla värmen och på så sätt vara redo för nästa kopp cappuccino, latte, macchiato, americano eller dubbla espresso som önskas.
Viktiga tillbehör är tamper som behövs för att få till den optimala pucken i portafiltret så vattnet sprider sig optimalt genom kaffet och en tampermatta som skyddar och ger stöd när du tampar ditt kaffe.

Rengöring
Noga, daglig rengöring av maskinen är viktig eftersom det påverkar kvalitén och smaken på din espresso som ska göras i espressomaskinen nästa gång. Torka av stationen och borsta ur efter varje användning. Hur du gör rent espressomaskinen är beskrivet i bruksanvisningen som medföljer. Vissa delar kan du diska i diskmaskinen som till exempel mjölkkannan som används för att få en perfekt skummad mjölk. Andra delar kan blötläggas och torkas av med fuktig eller torr trasa, allt för att öka livslängden på komponenterna.

Sego 12 helautomatisk espressbryggare
33 907,50 kr
37 675,00 kr −10%
Kompakt helautomatisk espressobryggare.  Espressobryggaren serverar kaffedrycker med färskmalda kaffebönor, instantprodukter och/eller färsk mjölk (med integrerat mjölkångningssystem - ingår inte).  För lokaler med vattenanslutning.  Utrustad med pekskärm med 30 dryckesalternativ, enkelt utlopp, kvarn med malningsskivor av rostfritt stål och underhållsvänlig CIRCO-bryggare.  Kan tas i bruk snabbt och enkelt.
Sego 12L helautomatisk espressobryggare med integrerad mjölksystem för färsk mjölk
45 091,80 kr
50 102,00 kr −10%
Sego L espressobryggare är en helautomatisk maskin. Alla kaffedrycker tillreds med nymalda kaffebönor. Sego L tillreder kaffe med mjölk som cappuccino med färskskummad mjölk. Tack vare det kompakta formatet och att den är enkel att använda är Sego en populär kaffebryggare på många kontor. Sego L är en helautomatisk espressobryggare som man kan ansluta en mjölkkyl* till. Alla kaffespecialiteter tillreds med nymalda kaffebönor. Man kan dessutom tillreda kaffevarianter med mjölk, exempelvis cappuccino, med ett färskskummat mjölklager. Bravilor Bonamat har noggrant valt ut, sammanställt och förprogrammerat de vanligaste kaffespecialiteterna åt dig. Du kan alltså snabbt och enkelt ansluta maskinen och ta den i bruk.
Mjölkkyl till Sego helautomatisk espressobryggare
4 877,10 kr
5 419,00 kr −10%
Denna proffsiga mjölkkyl har Bravilor Bonamat valt ut speciellt till Sego L. Kylen har plats för standard literpaket hållbar mjölk. Kylskåpet kyler mjölkpaketen och ser till att mjölken håller en konstant temperatur, till exempel 4 °C. Temperaturen kan ställas in mellan -1 °C och 5 °C. Obs! Om din Sego står på en piedestal, måste kylen också höjas.
SPRSO - Helautomatisk espressomaskin från Bravilor Bonamat
15 679,80 kr
17 422,00 kr −10%
Snygg Bean-To-Cup-maskin Om du värdesätter kaffe lika mycket som gästfrihet, servera då dina gäster en perfekt kopp espresso eller ristretto med hjälp av Sprso. Den här snygga och kompakta maskinen från Bravilor Bonamat presterar som en professionell kaffebryggare och lämpar sig för små kontor eller företagsmiljöer, styrelserum eller hemma hos riktiga kaffeälskare. Liten och helautomatisk. Den här espressobryggaren tillreder kaffespecialiteter med nymalda kaffebönor och färsk mjölk (med mjölkkylare som tillval).  För utrymmen med eller utan vattenledning. Utrustad med intuitiv pekskärm med 14 förprogrammerade drycker, kvarn med malningsskivor i rostfritt stål och den lättskötta CIRCO-bryggaren.  Maskinen kan packas upp, anslutas och är redo att användas på 10 minuter. Hur enkelt som helst.