Varimixer

Varimixer BEAR beredningsmaskiner 

Varimixer är en dansk tillverkare av beredningsmaskiner i absolut högsta kvalité. Varimixer är mixers för professionella! Dansk design och kvalité - stark som en björn!

När du köper en beredningsmaskin från Varimixer kan du vara säker på att den håller i många år. Livslängden på en exempelvis Varimixer Bear eller Björnblandare är 30 år! 

Varimixer har olika produkter som är väldigt populära i det professionella köket!

1. Varimixer Teddy 

Detta får du när du köper en Varimixer Teddy:

- Enkel att använda: Hastigheten regleras steglöst med kontrollreglaget. Därmed kan TEDDY manövreras från båda sidor. Reglaget fungerar även som klicklås och upphängningspunkt när mixerhuvudet tippas bakåt vid byte av redskap.

- Enkel att rengöra: Den formgjutna, rundade designen utan utvändiga skruvar eller öppningar gör det enkelt att rengöra TEDDY.

- Säkerhetsskydd: Ett fast galler och ett avtagbart påfyllningstråg samt stänkskydd skyddar både användaren och ingredienserna, samtidigt som blandningsprocessen kan övervakas.

- Specialredskap: TEDDY levereras med en 5-liters kittel av rostfritt stål med ett lock, en visp med 2,5 mm-tråd, en blandningsspade och en särskild krok som ser till att degen knådas och vänds till perfektion. Alla tillbehör är tillverkade av rostfritt stål och kan diskas i diskmaskin.

- Fixerad kittel: En arm håller effektivt kitteln på plats under drift.

- Bra stabilitet: En bred stödyta och sugkoppar ser till att blandaren står stabilt under drift.

- Hjälputtag: TEDDY-serien finns även i vitt med ett hjälputtag för montering av en köttkvarn i rostfritt stål.

2. Varimixer Kodiak Blandare 

Detta får du när du köper en Varimixer Kodiak 30 Golvmodell (finns även som bordsmodell):

- Mycket enkel användning: Ställ in tid och hastighet. Tryck på start och stopp. Så enkelt är det. Allt styrs från den vinklade kontrollpanelen i en ergonomisk arbetshöjd.

- Främre hjälputtag: KODIAK finns även med hjälputtag för köttkvarnar och grönsaksskärare.

IP44 Varimixer KODIAK rengörs i enlighet med IP44-standarden.

- Patenterat avtagbart skydd: Skyddet har ett integrerat påfyllningstråg och är tillverkat av transparent polykarbonat. Kan diskas i diskmaskin. Det kan sättas fast direkt utan verktyg. Skyddet hålls på plats av magneter som även fungerar som säkerhetsbrytare.

- Ergonomisk höjning och sänkning: Det ergonomiska handtaget sänker, höjer och låser fast kitteln, i en enda rörelse.

- Världens mest effektiva redskap: Unik design ökar hastigheten i periferin och reducerar arbetstiden.

- Två maskiner i en:  KODIAK 20-litersmodell kan kompletteras med en mindre 12-literskittel och tillhörande redskap för produktion av mindre mängder. Det gör maskinen mer mångsidig.

- Rostfritt stål: Tillverkad rostfritt stål som är lätt att rengöra, med ett robust stativ och höga, justerbara ben, så att du kommer åt att städa under maskinen. Kitteln, trådvispen, blandningsspaden, degkroken och degskrapan är också av rostfritt stål och kan diskas i diskmaskin.

- Ergonomisk vagn: Inga tunga lyft behövs när kitteln rullas direkt till och från maskinen i rätt arbetshöjd. Kitteln kan tippas, men sitter säkert i en gummiring när den flyttas.

- Drivs med 230 volt: KODIAK kan anslutas till ett vanligt eluttag. En frekvensomvandlare och en trefasmotor gör Varimixer KODIAK till en riktig kraftfull blandare.

3. Varimixer ERGO

Detta får du när du köper en Varimixer ERGO:

- Ergonomisk hantering: Separat borttagning av kittel och redskap. Det högre stativet gör att du kan sänka kitteln under redskapet, så att varje redskap kan tas bort separat. Detta ökar effektiviteten.

- Kontrollpanel av rostfritt stål: Välj mellan variabel hastighetsreglering, fasta hastigheter eller upp till 20 program med dina egna program. All drift styrs via den intuitiva kontrollpanelen med responsiv piezopushbutton-teknik. Panelen är lätt att rengöra och tål damm och vatten.

- Borttagbart skydd: Det borttagbara skyddet är gjort av CE-certifierad plast och är lätt att ta bort. Kan diskas i diskmaskin.

- Ergonomisk arbetshöjd: Du behöver aldrig böja på ryggen när du arbetar med Varimixer ERGO. Du kommer lätt åt att byta redskap med den rätta ergonomiska arbetshöjden.

- En enda maskin - Flera funktioner: Ergo finns även med kittel och redskap för 30-litersproduktion. De stora maskinerna är mer mångsidiga eftersom de även kan producera mindre mängder.

- Automatisk säkning av kitteln: Du behöver inte övervaka blandningsprocessen. När tiden har gått ut sänker kontrollsystemet kitteln, så att redskapen kan droppa av direkt ned i kitteln.

- Lyftannordning för enkel hantering: Till och med de allra största bunkarna kan lyftas enkelt och ergonomiskt med den elektriska lyftanordningen. Därmed säkerställs också korrekt arbetshöjd vid påfyllning och tömning. Välj mellan flera olika modeller – eller en manuell vagn för kitteln, som enbart är avsedd för transport.

- Hygienisk och lätt att använda: Alla ytor och tillbehör är tillverkade av rostfritt stål, och designen säkerställer optimal hygien och mycket enkel rengöring. Varimixer ERGO kan diskas i enlighet med IP53-standarden, och den kan uppgraderas till IP54 med ett vattentätt planethuvud av rostfritt stål.

- Inga tunga lyft: Kitteln rullas på plats mellan de två armarna. Kitteln centreras och låses fast automatiskt när den höjs.

Varimixer Kodiak 10 L bordsmodell
35 398,00 kr
48 600,00 kr -13 202,00 kr
Varimixer Kodiak 10L blandare - bordsmodell. Mycket enkel att använda, inga tunga lyft och mottagare av Kitchen Innovations Award för den mest hygieniska blandaren på marknaden. KODIAK är resultatet av en designprocess där professionella användare har hjälpt till att skapa den perfekta blandaren, som uppfyller de dagliga kraven och utmaningarna. UNIKA FÖRSÄLJNINGSARGUMENT · Uppfyller IP44-standarder · Ram i rostfritt stål · Skål med skåldetektering · Patenterat magnetiskt avtagbart säkerhetsskydd · Skraphållare ingår · Fyra ben som kan justeras i höjdled · 1-fas 230 V · Extra skydd mot inträngande vatten
Varimixer Kodiak 10 L golvmodell
38 998,00 kr
53 600,00 kr -14 602,00 kr
Varimixer Kodiak 10L blandare - golvmodell. Mycket enkel att använda, inga tunga lyft och mottagare av Kitchen Innovations Award för den mest hygieniska blandaren på marknaden. KODIAK är resultatet av en designprocess där professionella användare har hjälpt till att skapa den perfekta blandaren, som uppfyller de dagliga kraven och utmaningarna. UNIKA FÖRSÄLJNINGSARGUMENT · Uppfyller IP44-standarder · Ram i rostfritt stål · Skål med skåldetektering · Patenterat magnetiskt avtagbart säkerhetsskydd · Skraphållare ingår · Fyra ben som kan justeras i höjdled · 1-fas 230 V · Extra skydd mot inträngande vatten
Varimixer Kodiak 20 L bordsmodell
42 998,00 kr
58 800,00 kr -15 802,00 kr
Allt detta ingår i din nya Björn Kodiak20 bordsmodell: Ram i rostfritt stål Skål med skåldetektering Patenterat magnetiskt avtagbart säkerhetsskydd Skraphållare ingår Bredare skål, vilket ger bättre insyn Fyra ben som kan justeras i höjdled 1-fas 230 V Extra skydd mot inträngande vatten Uppfyller IP44-standarder
Varimixer Kodiak 20 L golvmodell
48 998,00 kr
67 200,00 kr -18 202,00 kr
Allt detta ingår i din nya Björn Kodiak20 golvmodell: Ram i rostfritt stål Skål med skåldetektering Inget lyft tack vare den höga vagnen Patenterat magnetiskt avtagbart säkerhetsskydd Skraphållare ingår Bredare skål, vilket ger bättre insyn Fyra ben som kan justeras i höjdled 1-fas 230 V Extra skydd mot inträngande vatten Uppfyller IP44-standarder
Varimixer Kodiak 30 L blandare
67 998,00 kr
93 200,00 kr -25 202,00 kr
Varimixer Kodiak blandare 30 liter golvmodell. En mycket kraftfull blandare som håller i generationer. Blandaren är tillverkad i rostfritt stål som är lätt att rengöra, med ett robust stativ och höga, justerbara ben, så att du kommer åt att städa under maskinen. Kitteln, trådvispen, blandningsspaden, degkroken och degskrapan är också av rostfritt stål och kan diskas i diskmaskin. Standardredskap till maskinen som ingår är: Krok, visp, blandningsspade och en 30 liters kittel i rostfritt stål. 
Varimixer AR30 - VL-1S-kontrollpanel - Automatisk skålnedsänkning, automatisk hastighetskontroll
95 998,00 kr
129 600,00 kr -33 602,00 kr
Varför välja en Björn AR30: UNIKA FÖRSÄLJNINGSARGUMENT Redskap i rostfritt stål Skål med skåldetektering En stark och effektiv blandare Digital timer Automatisk låsning och centrering av skålen Mjuk nedsänkning av skålen Manuell eller automatisk hantering Alternativ i rostfritt stål
Varimixer AR30 - Rostfritt stål blandare med VL-1-kontrollpanel
90 998,00 kr
123 600,00 kr -32 602,00 kr
Varför välja en Björn AR30: UNIKA FÖRSÄLJNINGSARGUMENT Redskap i rostfritt stål Skål med skåldetektering En stark och effektiv blandare Digital timer Automatisk låsning och centrering av skålen Mjuk nedsänkning av skålen Manuell eller automatisk hantering Alternativ i rostfritt stål
Varimixer AR30 - Rostfritt stål blandare med VL-1S-kontrollpanel
111 998,00 kr
151 400,00 kr -39 402,00 kr
Varför välja en Björn AR30: UNIKA FÖRSÄLJNINGSARGUMENT Redskap i rostfritt stål Skål med skåldetektering En stark och effektiv blandare Digital timer Automatisk låsning och centrering av skålen Mjuk nedsänkning av skålen Manuell eller automatisk hantering Alternativ i rostfritt stål
Varimixer AR40 -Blandare med VL-1-kontrollpanel
94 998,00 kr
129 200,00 kr -34 202,00 kr
Varför välja en Björn AR40: UNIKA FÖRSÄLJNINGSARGUMENT Redskap i rostfritt stål Skål med skåldetektering En stark och effektiv blandare Digital timer Automatisk låsning och centrering av skålen Mjuk nedsänkning av skålen Manuell eller automatisk hantering Alternativ i rostfritt stål
Varimixer AR40 -Blandare med VL-1S-kontrollpanel - Automatisk skålnedsänkning, automatisk hastighetskontroll
115 998,00 kr
157 100,00 kr -41 102,00 kr
Varför välja en Björn AR40: UNIKA FÖRSÄLJNINGSARGUMENT Redskap i rostfritt stål Skål med skåldetektering En stark och effektiv blandare Digital timer Automatisk låsning och centrering av skålen Mjuk nedsänkning av skålen Manuell eller automatisk hantering Alternativ i rostfritt stål
Varimixer AR40 -Rostfritt stål blandare med VL-1-kontrollpanel
110 998,00 kr
150 400,00 kr -39 402,00 kr
Varför välja en Björn AR40: UNIKA FÖRSÄLJNINGSARGUMENT Redskap i rostfritt stål Skål med skåldetektering En stark och effektiv blandare Digital timer Automatisk låsning och centrering av skålen Mjuk nedsänkning av skålen Manuell eller automatisk hantering Alternativ i rostfritt stål
Varimixer AR40 -Rostfritt stål blandare med VL-1S-kontrollpanel
131 998,00 kr
178 300,00 kr -46 302,00 kr
Varför välja en Björn AR40: UNIKA FÖRSÄLJNINGSARGUMENT Redskap i rostfritt stål Skål med skåldetektering En stark och effektiv blandare Digital timer Automatisk låsning och centrering av skålen Mjuk nedsänkning av skålen Manuell eller automatisk hantering Alternativ i rostfritt stål
Varimixer ERGO60 - Blandare med VL-4 kontrollpanel
228 998,00 kr
307 100,00 kr -78 102,00 kr
OBS! Leveranstid fn oviss! Varför välja en Björn ERGO60: UNIKA FÖRSÄLJNINGSARGUMENT Ergonomisk hantering Skål med skåldetektering Separat borttagning av kittel och redskap Effektiv kontinuerlig produktion Alternativ i rostfritt stål Rengöringsbar enligt IP53 Avtagbart säkerhetsskydd
Varimixer ERGO60 - Rostfritt stålram blandare med VL-4 kontrollpanel
258 998,00 kr
346 900,00 kr -87 902,00 kr
OBS! Leveranstid fn oviss! Varför välja en Björn ERGO60: UNIKA FÖRSÄLJNINGSARGUMENT Ergonomisk hantering Skål med skåldetektering Separat borttagning av kittel och redskap Effektiv kontinuerlig produktion Alternativ i rostfritt stål Rengöringsbar enligt IP53 Avtagbart säkerhetsskydd
Varimixer AR60 - Blandare med VL-1S-kontrollpanel - Automatisk skålnedsänkning, automatisk hastighetskontroll
151 998,00 kr
205 300,00 kr -53 302,00 kr
Varför välja en Björn AR60: UNIKA FÖRSÄLJNINGSARGUMENT Redskap i rostfritt stål Skål med skåldetektering Slitstark blandare Digital timer Automatisk kittelfixering och -centrering Mjuk kittelnedsänkning Manuell eller automatisk hantering Alternativ i rostfritt stål
Varimixer AR60 - Rostfritt stål blandare med VL-1-kontrollpanel
146 998,00 kr
197 500,00 kr -50 502,00 kr
Varför välja en Björn AR60: UNIKA FÖRSÄLJNINGSARGUMENT Redskap i rostfritt stål Skål med skåldetektering Slitstark blandare Digital timer Automatisk kittelfixering och -centrering Mjuk kittelnedsänkning Manuell eller automatisk hantering Alternativ i rostfritt stål
Varimixer AR60 - Rostfritt stål blandare med VL-1S-kontrollpanel
175 998,00 kr
236 600,00 kr -60 602,00 kr
Varför välja en Björn AR60: UNIKA FÖRSÄLJNINGSARGUMENT Redskap i rostfritt stål Skål med skåldetektering Slitstark blandare Digital timer Automatisk kittelfixering och -centrering Mjuk kittelnedsänkning Manuell eller automatisk hantering Alternativ i rostfritt stål
Varimixer ERGO100 - Blandare med VL-5 kontrollpanel
277 998,00 kr
372 000,00 kr -94 002,00 kr
OBS! Leveranstid fn oviss! Varför välja en Björn ERGO100: UNIKA FÖRSÄLJNINGSARGUMENT Ergonomisk hantering Vinklad panel for enkel hantering Skål med skåldetektering Separat borttagning av kittel och redskap Effektiv kontinuerlig produktion Alternativ i rostfritt stål Rengöringsbar enligt IP53 Avtagbart säkerhetsskydd
Varimixer ERGO100 - Rostfritt stålram blandare med VL-5 kontrollpanel
300 998,00 kr
403 000,00 kr -102 002,00 kr
OBS! Leveranstid fn oviss! Varför välja en Björn ERGO100: UNIKA FÖRSÄLJNINGSARGUMENT Ergonomisk hantering Vinklad panel for enkel hantering Skål med skåldetektering Separat borttagning av kittel och redskap Effektiv kontinuerlig produktion Alternativ i rostfritt stål Rengöringsbar enligt IP53 Avtagbart säkerhetsskydd
Varimixer AR100 - Blandare med VL-1S-kontrollpanel - Automatisk skålnedsänkning, automatisk hastighetskontroll
230 998,00 kr
309 500,00 kr -78 502,00 kr
Varför välja en Björn AR100: UNIKA FÖRSÄLJNINGSARGUMENT Slitstark blandare Skål med skåldetektering Digital timer Automatisk kittelfixering och -centrering Manuell eller automatisk hantering Alternativ i rostfritt stål
Varimixer ERGO140 - Rostfritt stålram blandare med VL-5 kontrollpanel
393 998,00 kr
527 100,00 kr -133 102,00 kr
OBS! Leveranstid fn oviss! Varför välja en Björn ERGO140: UNIKA FÖRSÄLJNINGSARGUMENT Ergonomisk hantering Vinklad panel for enkel hantering Skål med skåldetektering Separat borttagning av kittel och redskap Effektiv kontinuerlig produktion Konstruktion i rostfritt stål Rengöringsbar enligt IP53 Avtagbart skydd