Kantiner

Sveriges billigaste rostfria kantiner köper du hos storköksbutiken.se och vi har såklart stort sortiment av kantiner som följer EN-631 standard.

Kantiner eller gastronorm kantiner, som dem också kallas är utvecklade för att underlätta arbetet i köket genom att ha behållare som passar i många olika funktioner, t.ex. passar en vanlig GN 1/1 kantin i många olika ugnar, kylskåp, frys och mycket annat.

För att vara en godkännd GN kantin måste kantinen uppfylla vissa standardmått och betingelser.

Dessa kallas for standard EN-631-1 och EN-631-2. När kantinerna uppfyller dessa krav kan de bland annat staplas utan att sitta fast i varandra eftersom ett system med kilar gör det enkelt att separera kantinerna och det påskyndar även torkning.

Kantiner är tillgängliga med eller utan handtag. Kantiner finns även som perforerade som tillåter t.ex. vatten att rinna ur.
Varje kantin kan även levereras med ett passande lock. Lock till kantiner finns som standard rostfritt och som lock med silikonkant för 100 % tät återförslutande.

Baskantinen 1/1 har måtten 530×325 mm och dem andra modellerna är utvecklade utefter dessa mått, så en 1/2 kantin är t.ex. 265x325mm och det gör att det kan stå 2x 1/2 kantiner i en 1/1 kantin.
En 1/3 kantin är 176×325 och passar då med 3×1/3 kantiner i en 1/1 kantin – och så vidare.

GN kantiner finns tillverkat i många olika typer av material, både polykarbonat, emaljerade, porslin och rostfritt stål, dock är rostfritt stål den absolut mest vanliga och rostfria kantiner kan såklart diskas i diskmaskin, kanske därför den är så populär?

Det finns många olika producenter av kantiner, och de säljs till minst lika många olika priser – storkoksbutiken.se är bland de billigaste.
En sak är gemensam för de flesta av producenterna och det är att kvaliten generellt är god och att måtten passar ihop med annat GN märket köksutrustning. När vi nu vet att kvaliten för kantiner är god hos långt de flesta producenter, varför är det då så jättestor skillnad på priserna?
Ja, det tycker vi också är en bra fråga och en fråga som vi hos Storköksbutiken inte kan ge ett bra svar på – därför har vi också Sveriges billigaste kantiner i rostfritt stål.

GN kantiner är ett perfekt och mycket nödvändigt redskap i alla proffessionella kök. När du använder gastronorm kantiner i ditt kök eller restaurang sparar du mycket tid. Där som det gör det möjligt att ta en kantin t.ex. direkt från kylen och att sätta den direkt i ugnen eller från frysen till kylen spara mycket tid.