Utemöbler Bord kompletta

Uteservering bord

En självklarhet på många restauranger och caféer, det är att ha uteservering bord och stolar. Kanske även soffgrupper eller lounge set. När det gäller bord till uteservering så finns det idag en hel del olika val att göra. Det eftersom uteservering bord finns i en mängd material så väl som i en mängd storlekar och i olika höjder. Här på Storköksbutiken hittar du ett brett urval av bord för uteserveringen av hög kvalitet och till låga priser. 

De vanligaste materialen i uteservering bord är aluminium, hårdplast, syntetiskt trä, gjutjärn och stål.

Bord till uteserveringar

När du ska välja bord till din uteservering så kan det vara bra att utgå från den yta du har. Du väljer rätt storlek på dina uteservering bord. Komplettera gärna med stolar i samma material. Utemöbler överlag bör vara i ett material som tål att stå ute. Oftast är det ju så att dessa möbler står kvar ute, under hela säsongen du har din uteservering. 

Ett bra val av material för utebord, det är aluminium. De är hållbara, de är lätta och de är rostfria. De klarar av väder och vind på bra sätt samt att de även är enkla att underhålla. 

Ett annat material är hårdplats. Det är ett starkt material som dessutom är motståndskraftigt. Det mot repor, fläckar och blekning. Det är även enkelt att underhålla och göra rena. Hårdplast är särskilt användbart på uteserveringar vid strand eller vid poolområden.

Det finns även uteservering bord i trä. Det kan vara bra att satsa på syntetiskt trä, som ser ut som rotting, men är mer hållbart. Annars är teak ett bra val, som även det är en träsort. 

Du har även bord i stål, som ofta är populära på uteserveringar. Mycket tack vare att de är stabila och har en bra motståndskraft mot väder och vind.

Bord till uteserveringen i olika material

Om det är så att du vill ge din uteservering en ansiktslyftning, så kan det vara bra att satsa på nya bord för din uteservering samt komplettera med stolar. Här hos oss på Storköksbutiken finns ett brett utbud av kompletta bord till restaurang, café och offentlig verksamhet

Bord för uteservering kommer som sagt i många olika material, storlekar och höjder. Kanske du har en klar bild av vad som passar på din uteservering? Eller har du redan stolarna och vill komplettera med bord? Det bästa är ju att ha bord och stolar i samma material. Komplettera gärna även med lounge set, parasoller och infravärmare. 

Bord i massivt trä är snygga att se på och bekväma att sitta i. Dock är det viktigt att underhålla dem på rätt sätt samt att de kan vara något tunga att flytta runt på. Teak är ett annat trä, som är slitstarkt och som inte kräver underhåll. Fördelar med att välja uteservering bord i trä är att de är stabila, slitstarka och hållbara. 

Vill du ha utebord som är lätta att flytta, så är aluminium det rätta valet. De är lätta, men ändå robusta. Fördelar med detta material är att det är väderbeständigt, lätta och stabila. 

Stål är annars en robust metall, som oftast behandlas med någon form av ytbeläggning. Ska bordet eller stolarna i stål stå ute, så måste det vara galvaniserat.