Mikrovågsugnar

Mikrovågsugnar för restaurang, storkök och café. Storköksbutiken har mikrovågsugnar för professionell användning i restaurangkök och storkök.

Alla våra mikrovågsugnar är i bra kvalité och tillverkade av kända tillverkare som Samsung och Panasonic.

Många har kanske uppfattningen om att värma och laga mat i en mikrovågsugn är lite fel eller fusk men faktisk visar forskning att snabb och effektiv uppvärmning i en mikrovågsugn gör att inte lika många näringsämnen bryts ner som vid vanlig tillagning som t.ex. kokning och stekning. Enligt livsmedelsverket är tillagning i mikrovågsugn en skonsam tillagningsmetod som gynnar näringsinnehållet i livsmedel, såframt mikrovågsugnen används korrekt – till uppvärmning och skonsam tillagning; inte långa eller intensiv tillagning.

Tekniken som ligger bakom moderna mikrovågsugnar uppfanns redan mitten på 40-talet i USA av den amerikanske ingenjör Percy Spencer. Han upptäckte att vatten, fett och kolhydrater reagerar på mikrovågor. Mikrovågsugnen har kommit långt sen den första modellen blev lanserad 1947 – den vägde 340 kg! På 70- och 80-talet var mikrovågsugnar väldigt vanliga i USA. De började blir mer och mer vanliga utanför USA och även i Sverige. På 80-talet var mikrovågsugnen inte längre något konstigt att ha i hemmaköket.

Mikrovågsugnar fungerar genom att bestråla maten med mikrovågor med en frekvens mellan 2,43GHz och 2,45GHz. Mikrovågorna gör att vattenmolekylerna i matten kokar och därvid värms maten. Nackdelen med detta är att om densiteten i maten är olika så kan värmefördelingen bli ojämn. Det är därför viktigt att portionera så portionen på tallriken är ungefär jämn och med samma densitet.

Där är såklart stor skillnad på en mikrovågsugn för hemmabruk och en avsedd för restaurangbruk. Även prisskillnaden är oftast också ganska stor. En mikrovågsugn för restaurang är gjord i mycket gedigen och hållbart material och oftast med en eller flera mycket starka magnetroner som tål en större användningsgrad.

Vilken funktion ska din mikrovågsugn ha?
Fundera på vilka processer en bra mikrovågsugn kan användas till utöver vad du är van vid idag, innan du köper en ny. Är det något som kan förbättras med hjälp av nya och olika funktioner på en mikrovågsugn? Vilka program kan du ha nytta av? Hur lång tid tar det innan du har tjänat in en dyrare mikrovågsugn med flera olika program och effekter? Ett café eller mindre självserveringsrestaurang kan utan större maskinutrustning servera en varierad meny med hjälp av en bra mikrovågsugn. Med den rätta modellen och korrekt användning kan en bra mikrovågsugn vara en effektiv hjälp i köket.

Hur stor mikrovågsugn behöver du?
Ett par av de viktigaste faktorerna du ska tänka på innan du köper ny mikrovågsung är antal watt, användningsgrad och ugnsutrymme. Ju högre watt, desto kortare tillagningstid. En rätt som tar 30 sekunder att laga i en mikrovågsugn med 1000 watt, tar 10 till 15 sekunder i en modell med högre watt.

Kom ihåg att aldrig använda föremål av metall i din mikrovågsugn och endast mikrovågssäkra kärl så har du en mikrovågsugn som fungerar i många år framöver.

 

Mikrovågsugn MenuMaster, RCS511TS, 483x351x559mm, 230V/1100W
5 998,00 kr
8 389,00 kr -2 391,00 kr
Mikrovågsugn 34L, 1100W - Professionell kvalitet, byggd för horeca. Billiga mikrovågsugnar på 1000/1100W finns det gott om på marknaden. Men du är professionell - och som sådan vill du ha professionell utrustning som är byggd för att fungera dag ut och dag in.  Mikrovågsugnar för hushållsbruk och billiga mikrovågsugnar klarar helt enkelt inte uppgiften som RCS från Menumaster Commercial.  Och eftersom stillestånd inte är ett alternativ vill du ha tillförlitlighet och den bästa servicen och supporten i branschen. Kort sagt, om du behöver en mikrovågsugn av kommersiell kvalitet på 1100W vill du ha RCS511TS.
Mikrovågsugn MenuMaster, RCS511DSE, 483x351x559mm, 230V/1100W
5 511,20 kr
6 889,00 kr −20%
Mikrovågsugn 34L, 1100W - Professionell kvalitet, byggd för horeca. Billiga mikrovågsugnar på 1000/1100W finns det gott om på marknaden. Men du är professionell - och som sådan vill du ha professionell utrustning som är byggd för att fungera dag ut och dag in.  Mikrovågsugnar för hushållsbruk och billiga mikrovågsugnar klarar helt enkelt inte uppgiften som RCS från Menumaster Commercial.  Och eftersom stillestånd inte är ett alternativ vill du ha tillförlitlighet och den bästa servicen och supporten i branschen. Kort sagt, om du behöver en mikrovågsugn av kommersiell kvalitet på 1100W vill du ha RCS511DSE.
Mikrovågsugn 17L - 1400/2100W, DEC14-DEC18, MenuMaster
15 290,65 kr
17 989,00 kr −15%
Snabbt serverad 1400 till 2100W effekt vid tillagning Snabbare tillagning, ångkokning och regenerering Utmärkt matkvalitet, med högre omsättning Världens mest avancerade mikrovågsstyrning Fyra steg och flera nivåer för full kontroll över matlagningen 100 programmerbara menyalternativ förenklar matlagningen Fem effektnivåer och fyra tillagningssteg för bästa resultat. Smart USB gör det enkelt att uppdatera menyer i flera ugnar och på flera platser. Kompatibel med den kostnadsfria ACP Remote Menu Management-applikationen. Ingen ventilation krävs Ekonomisk installation, sparar pengar Lätt att laga mat, ånga och öka värmen Konsekventa, snabba och högkvalitativa matlagningsresulta
XpressChef 4i Turbougn - made in USA
109 989,00 kr
144 989,00 kr -35 000,00 kr
XpressChef™ 4i - snabbmatlagning med hög volym på ett enkelt sätt. VENTILATIONSFRI UGN MED HÖG HASTIGHET - Stor volym förkortar tillagningstiderna för stora portioner och flera rätter samtidigt. - Producera mer med mindre utrustning - från pizza och paninis till bakad potatis och mer, den här ugnen klarar allt. - Baka, steka, grilla, ånga och rosta till perfektion - varje gång - oavsett hur hektiskt det blir - Avtagbart tillbehör för paninipress finns tillgängligt - panini grillade till perfektion, utan ventilation! - Stor HD-skärm och receptbilder kräver ingen utbildning för att förstå och använda. - Placera den var som helst - ingen ventilation krävs! - Säkrare nedfällbar dörr - håller användarens händer borta från heta ytor när dörren är öppen. - App för menuhantering, Wifi, Ethernet, Smart USB.
XpressChef 3i Turbougn - made in USA
89 989,00 kr
114 989,00 kr -25 000,00 kr
XpressChef™ 3i - snabbmatlagning med hög kvalité på ett enkelt sätt. VENTILATIONSFRI UGN MED HÖG HASTIGHET - Radikalt kortare servicetid - utan att tumma på matens kvalitet. - Producera mer med mindre utrustning - rosta, grilla, baka och ånga. - Tillbehör för avtagbar paninipress finns tillgängligt - panini-smörgåsar rostade till perfektion, utan ventilation! - Konsekventa resultat även under rusningstider - Smartphone-liknande display-högsta definition av receptbilder i sin klass. - Eliminera tillagningsfel - större konsistens, mindre slöseri. - Användarvänlig - vem som helst kan använda den - Placera var som helst - ingen ventilation krävs - Tillgänglig i olika färger! Färgalternativ i rostfritt stål, rött och svart - Säkrare nedfällbar dörr. - App för menushantering, Wifi, Ethernet, Smart USB
XpressChef 2c Turbougn - made in USA
44 989,00 kr
59 989,00 kr -15 000,00 kr
Perfekt bakning på en bråkdel av tiden - ett brett utbud av menyalternativ Baka färskt oftare för att öka kundnöjdheten och försäljningen. Sparar tid och arbete - lätt att programmera, använda, rengöra och underhålla. App för menuhantering och Smart USB är standardutrustning Exceptionell ROI: jämförelsevis låg kostnad, hög avkastning. Tillgänglig båda som 230V og 400V, ventilationsfri eller inte - placera var som helst och sänk samtidigt kostnaderna.