Restaurangutrustning

Utrustning och redskap till storkök och matsal

Restaurangutrustning för att underlätta arbetet på restaurangen & storköket

  • Fynda restaurangutrustning i bästa kvalité.
  • 1 års garanti och utökad service.
  • Utrustning till restaurang från producenter i Sverige och Europa.
  • Snabb leverans till hela landet.
  • Köksredskap, grytor, porslin, barredskap, buffétillbehör, kantiner och mycket mer. 
  • Vill du ha en offert på restaurangutrustning kan vi ta fram en snabbt och smidigt med ett fördelaktigt pris. 

Gör det bekvämt för dig och beställ av en och samma partner som du kan lita på även när det krisar. Vi finns där för dig både innan, under och efter ditt köp! Vill du komma i kontakt med oss kan du ringa oss på tel 0410-41444 eller maila [email protected]. På Storköksbutiken hittar du köksutrustning till restaurang och storkök med de bästa priserna i landet. Vi skickar dagligen restaurangutrustning till hela landet från vårt lager och butik i Trelleborg. Vi importerar direkt från producenterna i Europa. Storköksbutiken är en partner du kan lita på när du ska köpa storköksutrustning och maskiner till din restaurang. Längre ner på sidan kan du läsa om vad du ska tänka på om du är ny i branschen och ska starta en ny verksamhet.

Några citat från våra kunder: 

De levererar alltid fantastisk service. Ställer upp i ur och skur och gör allt de kan för att göra sina kunder nöjda - Joel Lindqvist, Mat- & Chokladstudion.

Vill skicka ett Stort Stort Tack till er för fantastisk support från er. Det har verkligen gjort skillnad och hjälpt teamet att göra den bästa leveransen när det verkligen gäller. Stort Tack! Niclas Melin Fazer Culinary team.

Fantastisk service, jättebra utbud och snabba leveranser. Köksutrustning till bra priser med! Väldigt nöjd! - Anna Ramsby, Systrar & Bönor

Vi arbetar inte med kortsiktiga affärer utan som en långsiktig partner med rätt produkt och pris för din verksamhet. Med professionell rådgivning, finansiell hjälp med leasing, bästa service och kontakt kan vi underlätta för dig i din vardag. 

Restaurangutrustning för att underlätta ditt jobb på restaurangen

Saker att tänka på när du väljer leverantör av restaurangutrustning.

- När man hittat sitt koncept är det lättare att veta exakt vilken typ av utrustning du behöver till din restaurang. Restaurangutrustningen är A och O, och varje köp är ett viktigt beslut längs med hela processen med inköp av allt från bestick till restaurangfrys. Tar man över en verksamhet tar man oftast också över det mesta av utrustningen. Begagnad restaurangutrustning kan vara jättebra eller jättedåligt. Har man bra koll på restaurangmaskiner och restaurangutrustning kan man enklare bedöma kvalitén. Startar man upp i ny lokal köper man oftast nytt. Nytt ser fräschare ut för gästerna och flödet i restaurangen kan oftast fungera bättre utan onödiga driftstopp. Ny restaurangutrustning är en större investering än begagnad och här får man se över sin ekonomiska situation. 

- Välj en leverantör du känner förtroende för och inte en som ger lägst pris. Det menar vi ger bäst fördelar i längden. Lägst pris på enstaka produkter ger dig med största sannolikhet ingen service eller rättigheter om utrustningen går sönder. Smartast är att planera sitt inköp och köpa in allt från samma leverantör och be om en offert. På så sätt kan du få väldigt bra priser och dessutom så kan du välja en leverantör som sätter nöjda kunder som sin främsta vision och inte snabba affärer. Med offert kan du också be om att få leasa din restaurangutrustning så du slipper stora utgifter i uppstarten.

- Ett restaurangkök ska vara välplanerat och uppdelat i olika stationer för att kunna öka effektiviteten och maxa ytan. Det är viktigt köket är välsorterat och att man har rätt utrustning och maskiner för att underlätta och att arbetet går smidigt. Onödiga driftstopp och maskiner som inte fungerar optimalt är inte saker du vill lägga din energi på. Här är det därför återigen viktigt att välja en leverantör som litar på och som har god erfarenhet och kunskap. 

De mest populära kategorierna inom restaurangutrustning på Storköksbutiken är: 

Kantiner : Vi har rostfria kantiner, plastkantiner, glasskantiner och lock. Alla kantiner är GN-anpassade och framtagna för att passa alla storkök och restauranger. Vi har mycket bra priser på kantiner och ska du beställa många kan vi ta fram ett ännu bättre pris via offert. 

Köksredskap : Allt från slevar, termometer, durkslag till flaskor och trattar. Vi har köksredskap i bästa kvalité från Hendi till storkök, restaurang och café.

Bufféutrustning : Kylbrickor, chafing dish, displays och juicedispenser m.m. Här hittar du allt som du behöver till din buffé. 

Bakutrustning: Här hittar du allt från bakplåtar, bakformar, gräddsifoner, spritsar och mycket mer. Allt du behöver till din bakning. 

Kittlar, grytor och stekpannor : Bra stek- och kokkärl underlättar för dig i köket. Beroende på vilken typ av uppvärmningskälla du har är det lite saker du ska fundera på när du ska handla nya kittlar, stekpannor och kastruller. Mer om det kan du läsa i vår kategori med kittlar, stekpannor och grytor. 

Servering och dukning : Beroende på vilket koncept du har på din restaurang är det viktigt att välja serveringsutrustning som passar in i stilen. Välj också professionell serveringsutrustning då de har en helt annan kvalité och livslängd. 

Köksknivar : Köksknivar kanske är den viktigaste utrustningen till en kock. Det är mycket stor skillnad på kvalitén av köksknivar. Det lönar sig att välja en av god kvalité som kostar lite mer. Vi har köksknivar från bland annat Victorinox, Mercer och Yaxell, alla köksknivar i mycket bra kvalité som håller riktigt länge. 

Restaurangutrustning en viktig del i det dagliga arbetet på restaurangen

Restaurangutrustning är en viktig del av varje restaurangs framgång. Det handlar om allt från köksmaskiner till serveringsredskap, och allt däremellan. Att investera i bra och pålitlig utrustning kan göra stor skillnad både för kvaliteten på maten och för effektiviteten i köket.

En viktig del av restaurangutrustningen är köksmaskinerna. Det kan vara allt från stora ugnar och spisar till mindre mixrar och slicers. De ska vara utformade för att hantera stora mängder mat och vara lättanvända för kökspersonalen. De ska också vara enkelt att rengöra och hålla igång på en hög nivå under långa arbetspass.

En annan viktig del av restaurangutrustningen är serveringsredskapen. Det kan handla om allt från tallrikar och bestick till glas och servetter. Dessa ska vara enkla att använda för kunderna och lätt att ställa in och plocka bort för serveringspersonalen. De ska också vara snygga och passa in i restaurangens övergripande estetik.

Att investera i rätt typ av kylskåp och frysar kan också vara avgörande för en restaurang. De ska vara tillräckligt stora för att hantera stor mängd mat och dryck, men också lätt att hantera och hålla rent och hygieniskt. Rätt typ av kylskåp och frysar kan också hjälpa till att spara på energikostnader och minska avfall.

Även mindre detaljer i restaurangutrustningen kan göra en stor skillnad. Det kan handla om allt från skärbrädor och köksknivar till termometrar och doseringskannor. Dessa små detajer kan bidra till att köket fungerar mer effektivt och att maten tillagas på rätt sätt.

Att investera i rätt typ av restaurangutrustning kan vara en stor investering, men det kan göra en stor skillnad för en restaurangs framgång. Det är viktigt att utrustningen är av hög kvalitet, pålitlig och lätt att använda och underhålla. Med rätt typ av utrustning kan en restaurang hantera stora mängder mat och servera högkvalitativ mat till nöjda kunder.

Induktionsfritös 2x8 liter - Kitchen Line
9 000,00 kr
12 000,00 kr −25%
Induktionsfritös 2x8 liters. Snabb uppvärmning och mycket precis temperaturkontroll.2x 230V och 2x 3,5 kW Exakt temperaturreglering, induktionstekniken håller oljan på exakt inställd temperatur. Med två nedräkningstimer. Effektiv värmeöverföring. Hölje i rostfritt stål för enkel rengöring. Skydd mot överhettning. Visning av oljans inställda temperatur. Levereras med två frityrkorgar och lock.
Klämgrill single
2 226,00 kr
2 968,00 kr −25%
Kraftfull klämgrill för snabb uppvärmning och stekning. Perfekt för korvkiosken eller gatuköket med behov för en prisvärd och kvalitativ klämgrill. Grillens yta: 220x230 mm. Ribbad. Perfekt för att grilla och värma bröd, köttbitar, korv, grönsaker etc. Grillgaller i emaljerat gjutjärn, enkla att rengöra och underhålla. Hölje av 18/10 rostfritt stål garanterar hållbarhet. Högeffektiva värmeelement värmer snabbt upp grillgallret. Temperaturen kan ställas in steglöst med hjälp av termostaten, från 0˚C till 300˚C. Ventilationsöppningar skyddar grillen mot överhettning.
Klämgrill dubbel - 570x370x210mm - 230V/3,6kW
3 747,75 kr
4 997,00 kr −25%
Kraftfull dubbel klämgrill för snabb uppvärmning och stekning. Perfekt för korvkiosken eller gatuköket med behov för prisvärd och kvalitativ klämgrill. Termostaterna kan justeras oberoende av varandra. Grillyta bottenplatta 475x230 mm. Perfekt för grillning och uppvärmning av bröd, köttbitar, korv, grönsaker etc. Emaljerade gjutjärnsgaller, lätta att rengöra och underhålla. Hölje av 18/10 rostfritt stål garanterar hållbarhet. Högeffektiva värmeelement värmer snabbt upp grillgallret. Temperaturen kan ställas in steglöst med hjälp av termostaten, från 0˚C till 300˚C. Ventilationsöppningar skyddar grillen mot överhettning. Bottengrillen har bak- och sidokanter och en avtagbar droppbricka, vilket underlättar rengöringen.
Kockkniv SANTOKU, Mercer Genesis - 18 cm
615,00 kr
Santokukniv med olivslipning, perfekt till att hacka grönsaker. Utvald till Culinary World Cup. Mercer är en högt respekterad amerikansk knivproducent. Mercer är synonymt med ytterst professionell kvalitet och deras knivar används bland annat på 90% av USA's kockakademier. Mercer har producerat knivar till den amerikanska marknaden i mer än 30 år.