Utemöbler Bordsstativ

Ett bordsstativ, det är helt enkelt underredet till en bordsskiva, så att det hela blir till ett komplett bord. Det kan vara bra att veta att om du ska köpa en bordsskiva och bordsstativ separat att du måste kolla så att de matchar varandra i storlek. Bordsskivan är det som syns mest av ett bord, men det är minst lika viktigt att ha ett bra underrede i form av ett bordsstativ eller bordsben. 

Ett bordsstativ, det är vad som utgör grunden för bordet och det är dessa som gör att dina bord blir stabila. Här hos oss på Storköksbutiken kan du hitta ett brett och varierat utbud av bordsstativ och bordsunderreden. Det för verksamheter inom restaurang-, café- och barbranschen.

Det är mycket kostnadseffektivt att köpa bordsstativ separat samt att det ger dig möjlighet i att variera inredningen på bra sätt. Du kan enkelt förändra, genom att byta ut bordsskivan. 

Att tänka på då du ska köpa bordsstativ till utebord

Det finns en del saker du bör ta i beaktning när du ska köpa bordsstativ för utebord. Bland annat material och storlek, men du bör även tänka på tillgänglighet. En del bordsstativ är anpassade för att det ska få plats med en barstol eller en rullstol vid bordet, medan andra inte är det. Du bör även kolla så att de stolar du har är lagom höga i relation till bordet. 

Det kanske är en självklarhet att matcha bordsstativet med bordsskivan storleksmässigt, men du får inte heller glömma bort designen. Ska du ha en rustik bordsskiva i trä, då är det ju ett måste att ha ett rejält bordsstativ som passar bra ihop med den. Du kan skapa en personlig och unik karaktär till uteserveringen genom att använda dig av lekfulla former eller av olika utsmyckningar. Du kan även satsa på en stilren inredning genom att satsa på bordsstativ med rakare och stramare former.

Välja material och storlek

Bordsskivan är det som är mest utsatt för väder, vind och fläckar medan bordsstativet i sig inte är det. Men det är ändå viktigt att du tänker till kring vad du ska ha för material på stativet. Om man jämför gjutjärn och aluminium, så är dessa olika tunga och därmed olika enkla att förflytta-

Om det är så att du ska ta in och ut borden ofta eller flytta dem ofta, så kan det vara värt att ha bordsstativ i ett lättare material, till exempel aluminium. 

Sedan är det så att även storleken på dina bordsstativ är en viktig aspekt. Vill du ha normalhöga bord eller ska de matchas samman med barstolar? Du bör alltid tänka på både bord och stolar som en enhet. Det före du bara köper det ena eller det andra. Borden och stolarna måste ju vara anpassade med varandra, så att det är bekvämt att sitta vid dem. Särskilt om man ska äta. 

Du bör också tänka på stabiliteten. Att sitta vid ett vingligt bord ger upphov till irritation hos många. Underlaget i sig kan ju spela roll med, om du har trägolv eller ska ställa dem direkt på backen eller trottoaren. Ett bord som går reglera kan då vara bra att satsa på, för att öka dess stabilitet. 

StableTable bordsstativ

Är du trött på rangliga bord och vill ha stabilare bord på din uteservering så är StableTable bordsstativ perfekt. De har utformat ett bordsstativ som automatiskt stabiliserar bord som står på platser där underlaget inte är plant. Här hittar du StableTable bordsstativ. 

Bra råd kring bordsstativ 

När du ska köpa ett bordsstativ, se till att samtidigt då köpa den bordsskiva du ska ha till det samt även de stolar som ska placeras runt bordet. Så att de passar med varandra. Här hos oss finns det både bordsstativ och bordsskivor som passar bra med varandra. 

För de bordsstativ som vara ute, så är det ett måste att de tål väder och vind. Det kan vara bra att välja en modell i tålig aluminium eller i rostfritt stål. Dessa är hållbara, lätta att göra rent, väger lite samt att de även tål både fukt och väta. 

Det är inte fel att välja ett stativ för bord som är justerbart. Särskilt om du har en ojämn mark som de ska stå på. Ställbara fötter kan då vara ett smart alternativ. 

Skötselråd för bordsstativ

En stor fördel med bordsstativ ute, det är att de sällan behöver en särskild skötsel. Det går ofta bra att bara skölja av dem med en vattenslang vid behov. Eller att du torkar av dem med en fuktig trasa och rengöringsmedel. Du bör inte stapla bord med bordsstativet direkt mot skivan på bordet. Det kan göra att skivan repas. Däremot bör du se till att ta noga hand om bordsskivan och följa de skötselråd som är för just det material som skivan är i. 

Köp dina bordsstativ hos oss

Här hos oss på Storköksbutiken kan du hitta flera olika varianter av bordsstativ. Kolla gärna även in våra olika bordsskivor. De finns i en mängd snygga material. Vi har ett brett sortiment av både bordsstativ samt tillhörande bordsskivor. Hos oss kan du även hitta en mängd andra bra restaurangmöbler, både för inomhusbruk och uteserveringar. Vi vänder oss till dig som har restaurang, café eller annan verksamhet.

Vi är stolta över att kunna ha ett bra utbud, med hög kvalitet samt låga priser. Vi har även många års erfarenhet inom branschen så väl som att vi har erfarenhet av arbete inom restaurangbranschen. Här hos oss på Storköksbutiken finns det en mängd bra produkter för restauranger, storkök, caféer och andra verksamheter. 

När du ska köpa bordsstativ till din uteservering, se till att följa de smarta köpråd vi har delat med oss av ovan. Så att du får rätt material, rätt storlek och så vidare. Det kan vara smart att kombinera stativ med skivor på detta sätt eftersom du då kan skapa egna unika utebord till din uteservering. 

Här på Storköksbutiken så följer vi svensk lagstiftning samt att vi tycker det är en självklarhet att följa standarder. Vi är medlem i BFS och följer branschrekommendationer. För dig som kund innebär det att du kan vara säker på att våra produkter och tjänster alltid håller en god kvalité. Vi har även en strävan att alla våra kunder ska kunna erbjudas miljöanpassad utrustning och klimatsmarta lösningar.

Bardbordsstativ Helsinki bar Outdoor i rostfritt stål, tippbart
1 358,40 kr
1 698,00 kr −20%
Smart tippbart barbordsstativ för utomhusbruk som gör det enkelt att ställa borden tätt mot varandra. Underredena kan staplas när de är tippade och gör det mycket platsbesparande. Praktisk bardbordsstativ för serveringar som ska packas ihop för natten eller områden med lite utrymme. Stativet rymmer en bordsskiva upp till 80x80 cm. Höjd: 110 cm
Barbordsstativ Helsinki bar Outdoor, Black Base, Tippbart
1 358,40 kr
1 698,00 kr −20%
Smart tippbart barbordsstativ för utomhusbruk som gör det enkelt att ställa borden tätt mot varandra. Underredena kan stapas när de är tippade och gör det mycket platsbesparande. Praktisk bardbordsstativ för serveringar som ska packas ihop för natten eller områden med lite utrymme. Stativet rymmer en bordsskiva upp till 80x80 cm. Höjd: 110 cm
Bordsstativ Helsinki Outdoor Black Base, tippbart
1 038,40 kr
1 298,00 kr −20%
Smart tippbart bordsstativ i svart för utomhusbruk som gör det enkelt att ställa borden tätt mot varandra. Underredena kan "staplas" när de är nerfällda och är perfekta för uteserveringar som ska packas ihop för natten eller uteserveringar med lite utrymme. Basen rymmer en bordsskiva upp till 80x80 cm. Höjd: 75 cm
Bordsstativ Helsinki Outdoor Steel Base, tippbart
958,40 kr
1 198,00 kr −20%
Smart tippbart bordsstativ i rostfritt för utomhusbruk som gör det enkelt att ställa borden tätt mot varandra. Underredena kan "staplas" när de är nerfällda och är  perfekta för serveringar som ska packas ihop för natten eller serveringar med lite utrymme. Basen rymmer en bordsskiva upp till 80x80 cm. Höjd: 75 cm
Bordsstativ StableTable Rise Olika färger FlipTop Ø50-90 / 50x50, H 90 cm
2 650,00 kr
Bordsstativ från StableTable i serien Rise. Passar till bordsskivor som har mått: runda bord Ø 50-90 cm eller fyrkantiga 50x50 och 70x70 cm. Höjd på bordsstativet är 90 cm. Bordsstativ med FlipTop. Alla StableTable produkter är tillverkade i Sverige och är fullt återbrukningsbara. Välj bland flera olika färger nedan.
Bordsstativ StableTable Rise Olika färger FlipTop Ø50-90 / 50x50, H 108 cm
2 650,00 kr
Bordsstativ till barbord från StableTable i serien Rise. Passar till bordsskivor som har mått: runda bord Ø 50-90 cm eller fyrkantiga 50x50 och 70x70 cm. Höjd på bordsstativet är 108 cm. Bordsstativ med FlipTop. Alla StableTable produkter är tillverkade i Sverige och är fullt återbrukningsbara. Välj bland flera olika färger nedan. OBS! Bilden visar ett bordsstativ som är lägre. 
Bordsstativ StableTable Extreme FlexCross Ø50-90 / 50x50, H 108 cm
3 570,00 kr
Bordsstativ till barbord från StableTable i serien Extreme. Passar till bordsskivor som har mått: runda bord Ø 50-90 cm eller fyrkantiga 50x50 och 70x70 cm. Höjd på bordsstativet är 108 cm. Bordsstativ med FlexCross. Alla StableTable produkter är tillverkade i Sverige och är fullt återbrukningsbara. Färg: Raw/unpolished. OBS bilden visar en kortare variant av bordsstativ.
Bordsstativ StableTable Extreme FlipTop Ø50-90 / 50x50, H 108 cm
3 820,00 kr
Bordsstativ till barbord från StableTable i serien Extreme. Passar till bordsskivor som har mått: runda bord Ø 50-90 cm eller fyrkantiga 50x50 och 70x70 cm. Höjd på bordsstativet är 108 cm. Bordsstativ med FlipTop. Alla StableTable produkter är tillverkade i Sverige och är fullt återbrukningsbara. Färg: Raw/unpolished. OBS bilden visar en kortare variant av bordsstativet.
Bordsstativ StableTable Nouveau Olika färger FlexCross Ø 50-70/ 50x50, H 72 cm
2 010,00 kr
Bordsstativ från StableTable i serien Nouveau. Välj färg nedan, finns flera olika. Passar till bordsskivor som har mått: runda bord Ø 50-70 cm eller fyrkantiga 50x50 cm och 70x70 cm. Höjd på bordsstativet är 72 cm. Bordsstativ med FlexCross. Passar till bord med 2-4 stolar. Alla StableTable produkter är tillverkade i Sverige och är fullt återbrukningsbara.
Bordsstativ StableTable Nouveau Olika färger FlipTop Ø 50-70/ 50x50, H 72 cm
2 260,00 kr
Bordsstativ från StableTable i serien Nouveau. Finns i flera olika färger, välj nedan. Passar till bordsskivor som har mått: runda bord Ø 50-70 cm eller fyrkantiga 50x50 cm och 70x70 cm. Höjd på bordsstativet är 72 cm. Bordsstativ med FlipTop. Passar till bord med 2-4 stolar. Alla StableTable produkter är tillverkade i Sverige och är fullt återbrukningsbara.
Bordsstativ StableTable Nouveau Olika färger FlexCross Ø 80-110/ 70x70, H 72 cm
2 210,00 kr
Bordsstativ från StableTable i serien Nouveau. Finns flera olika färger, välj nedan. Passar till bordsskivor som har mått: runda bord Ø 80-110 cm eller fyrkantiga 70x70, 80x80, 110x70 cm. Höjd på bordsstativet är 72 cm. Bordsstativ med FlexCross. Passar till bord med 4-6 stolar. Alla StableTable produkter är tillverkade i Sverige och är fullt återbrukningsbara.
Bordsstativ StableTable Nouveau Olika färger FlipTop Ø 80 / 70x70, H 72 cm
2 460,00 kr
Bordsstativ från StableTable i serien Nouveau. Finns i flera olika färger, välj nedan. Passar till bordsskivor som har mått: runda bord Ø 80 cm eller fyrkantiga 70x70, 80x80 cm. Höjd på bordsstativet är 72 cm. Bordsstativ med FlipTop. Passar till bord med 4-6 stolar. Alla StableTable produkter är tillverkade i Sverige och är fullt återbrukningsbara.
Bordsstativ StableTable Nouveau Svart FlexCross Ø50-90 / 50x50, H 90 cm
2 300,00 kr
Bordsstativ från StableTable i serien Nouveau. Finns i flera olika färger, välj nedan. Passar till bordsskivor som har mått: runda bord Ø 50-90 cm cm eller fyrkantiga 50x50 och 70x70 cm. Höjd på bordsstativet är 90 cm. Bordsstativ med FlexCross. Alla StableTable produkter är tillverkade i Sverige och är fullt återbrukningsbara.
Bordsstativ StableTable Nouveau Svart FlipTop Ø50-90 / 50x50, H 90 cm
2 550,00 kr
Bordsstativ från StableTable i serien Nouveau, i flera olika färger. Passar till bordsskivor som har mått: runda bord Ø 50-90 cm eller fyrkantiga 50x50 och 70x70 cm. Höjd på bordsstativet är 90 cm. Bordsstativ med FlipTop. Alla StableTable produkter är tillverkade i Sverige och är fullt återbrukningsbara. Välj färg i menyn nedan.
Bordsstativ StableTable Nouveau Olika färger FlexCross Ø50-90 / 50x50, H 108 cm
2 300,00 kr
Bordsstativ till barbord från StableTable i serien Nouveau. Finns i flera olika färger, välj nedan. Passar till bordsskivor som har mått: runda bord Ø 50-90 cm eller fyrkantiga 50x50 och 70x70 cm. Höjd på bordsstativet är 108 cm. Bordsstativ med FlexCross. Alla StableTable produkter är tillverkade i Sverige och är fullt återbrukningsbara.
Bordsstativ StableTable Nouveau Olika färger FlipTop Ø50-90 / 50x50, H 108 cm
2 550,00 kr
Bordsstativ till barbord från StableTable i serien Nouveau. Välj bland flera olika färger nedan. Passar till bordsskivor som har mått: runda bord Ø 50-90 cm eller fyrkantiga 50x50 och 70x70 cm. Höjd på bordsstativet är 108 cm. Bordsstativ med FlipTop. Alla StableTable produkter är tillverkade i Sverige och är fullt återbrukningsbara.
Bordsstativ StableTable Rise Olika färger FlexCross+C134:L134 Ø 50-70/ 50x50, H 72 cm
2 040,00 kr
Bordsstativ från StableTable i serien Rise. Finns i flera olika färger, välj nedan. Passar till bordsskivor som har mått: runda bord Ø 50-70 cm eller fyrkantiga 50x50 cm och 70x70 cm. Höjd på bordsstativet är 72 cm. Bordsstativ med FlexCross. Passar till bord med 2-4 stolar. Alla StableTable produkter är tillverkade i Sverige och är fullt återbrukningsbara.
Bordsstativ StableTable Rise Olika färger FlipTop Ø 50-70/ 50x50, H 72 cm
2 280,00 kr
Bordsstativ från StableTable i serien Rise. Välj bland flera olika färger nedan. Passar till bordsskivor som har mått: runda bord Ø 50-70 cm eller fyrkantiga 50x50 cm och 70x70 cm. Höjd på bordsstativet är 72 cm. Bordsstativ med FlipTop. Passar till bord med 2-4 stolar. Alla StableTable produkter är tillverkade i Sverige och är fullt återbrukningsbara.
Bordsstativ StableTable Rise Olika färger FlexCross Ø 80-110/ 70x70, H 72 cm
2 240,00 kr
Bordsstativ från StableTable i serien Rise, i i flera olika färger, välj nedan. Passar till bordsskivor som har mått: runda bord Ø 80-110 cm eller fyrkantiga 70x70, 80x80, 110x70 cm. Höjd på bordsstativet är 72 cm. Bordsstativ med FlexCross. Passar till bord med 4-6 stolar. Alla StableTable produkter är tillverkade i Sverige och är fullt återbrukningsbara.
Bordsstativ StableTable Rise Olika färger FlipTop Ø 80/70x70, H 72 cm
2 490,00 kr
Bordsstativ från StableTable i serien Rise. Passar till bordsskivor som har mått: runda bord Ø 80 cm eller fyrkantiga 70x70, 80x80 cm. Höjd på bordsstativet är 72 cm. Bordsstativ med FlipTop. Passar till bord med 4-6 stolar. Alla StableTable produkter är tillverkade i Sverige och är fullt återbrukningsbara. Finns i flera olika färger, välj nedan.
Bordsstativ StableTable Rise Olika färger FlexCross Ø50-90 / 50x50, H 90 cm
2 320,00 kr
Bordsstativ från StableTable i serien Rise. Passar till bordsskivor som har mått: runda bord Ø 50-90 cm eller fyrkantiga 50x50 och 70x70 cm. Höjd på bordsstativet är 90 cm. Bordsstativ med FlexCross. Alla StableTable produkter är tillverkade i Sverige och är fullt återbrukningsbara. Välj bland flera olika färger nedan.
Bordsstativ StableTable Rise Olika färger FlexCross Ø50-90 / 50x50, H 108 cm
2 400,00 kr
Bordsstativ till barbord från StableTable i serien Rise. Passar till bordsskivor som har mått: runda bord Ø 50-90 cm eller fyrkantiga 50x50 och 70x70 cm. Höjd på bordsstativet är 108 cm. Bordsstativ med FlexCross. Alla StableTable produkter är tillverkade i Sverige och är fullt återbrukningsbara. Välj bland flera olika färger nedan.