Pizzaugnar

Pizzaugnar till restaurang och pizzeria

Vi har pizzaugnar från Sveba Dahlen och GAM m.fl. 

Pizzaugnen är hjärtat i pizzerian! Valet av pizzaugn är viktigt eftersom det är avgörande för kvalitén på pizzan och kapaciteten, Fundera på hur många du vill kunna servera samtidigt och hur stor del av din meny som bygger på pizza. Så kan du lättare göra rätt val av pizzaugn till din restaurang. Vi har valt ut två stycken olika producenter av pizzaugnar till restaurang, Sveba Dahlén som är svensktillverkade pizzaugnar i bästa kvalité med många års erfarenhet på nacken, och GAM från italien som håller riktigt hög kvalité för ett otroligt bra pris! 

Fördelar med en pizzaugn  

  • En god pizza är en favorit hos många, därför är det extra viktigt när man tillagar sin pizza att få ett perfekt resultat. För att skapa en äkta napolitansk pizza som vi är vana att äta så krävs rätt utrustning som har möjligheten att uppnå en hög temperatur på  400-500 ° C. 
  • När du använder pizzaugnen för att baka din favoritpizza kommer du att kunna leverera den snabbt och enkelt. Tillagningstiden för en mellanstor napolitansk pizza i en pizzaugn är mellan 60 och 120 sekunder. 
  • Slutresultatet blir fantastiskt. Du kommer definitivt att få krispig yta med god smak och luftiga kanter. Du kan också se till att fyllningen är varm och osten smälts. Återigen på grund av den höga temperaturen och den korta tillagningstiden. 
  • Genom att baka pizzan i pizzugnen betyder det att pizzabakaren kan undvika allt eld- och vedhanteringsarbete. Dessutom, jämfört med vedugnar, undviks giftig rökgas i elektriska pizzugnar och värmen är mer tillförlitlig och jämnare fördelad. Den elektriska ugnen innehåller inga fossiler och är mycket energieffektiv, vilket också påverkar arbetsmiljön och restaurangens hela miljö. 

3 tips för en lyckad pizzabakning 

Strö mjöl på pizzaspaden:

Pizzadeg blir lätt klibbig. Därför bör du strö över mjöl på pizzaspaden i rätt mängd för att du enkelt ska kunna plocka upp pizzadegen med pizzaspaden. Men tänk på att inte använda för mycket mjöl, det kan brännas vid och kan därmed förstöra tillagningen och smaken av pizzan.  

Garnera ingredienserna direkt på pizzaspaden: 

Efter att du har spridit ut mjölet på pizzaspaden så kan du börja dekorera pizzadegen med dina utvalda ingredienser och sås på toppen. På detta sätt bryter du inte formen, ingredienserna faller inte av och kanterna faller inte ihop.  

Var sparsam med toppingen:

Om du eftersöker en pizza med frasiga kanter och mycket krisp så gäller det att spara på pizzafyllningen och toppingen. För om du lägger för mycket fyllning på pizzan kan det få botten att bli fuktig och blöt. På samma sätt bör du också se till att extrahera så mycket vätska som möjligt från mozzarellaost, grönsaker etc., eftersom dessa vätskor också kan göra att botten blir sladdrig och fuktig. På så sätt får du en pizza med mycket krisp och frasiga kanter. 

Har du frågor och behöver hjälp med vilken pizzaugn du ska välja till din restaurang? Kontakta oss på chatten, telefon eller mail så hjälper vi dig att hitta rätt pizzaugn utefter dina behov till rätt pris! 

Tunnelugn från Sveba, flera storlekar
126 200,00 kr
Leasing 2542 kr/mån
Mångsidig och snabb för stora volymer – utan övervakning Tunnelpizzaugn utvecklad för att erbjuda stor flexibilitet och effektiv bakning av pizzor. Pizzaugnen passar också perfekt för bakning av exempelvis pajer och pitabröd, samt tillagning av maträtter som till exempel hamburgare, fisk och korv. Ugnen är mycket energieffektiv, tystgående, kompakt och välisolerad, vilket ger stor kapacitet på liten yta.
Pizzaugn Basic 4
12 680,30 kr
14 918,00 kr −15%
Leasing 258 kr/mån
Pizzaugn med front i rostfritt stål, hölje i stål, isolerad med stenull. Analog drift med separat inställning per värmeelement, två element per ugnskammare. Varje ugnskammare är utrustad med stenhärd, termometer och invändig belysning. Modeller med två ugnskammare har en separat komplett kontrollpanel för varje kammare. Temperaturområde: Temperaturintervall: 50 °C till 500 °C. Ugnskammarens mått: 660x660x (H) 140 mm. Ugnskammaren ger plats för 4 pizzor på Ø32 cm. Vikt: 76 kg.
Pizzaugn Basic 44
21 423,40 kr
25 204,00 kr −15%
Leasing 437 kr/mån
Pizzaugn med front i rostfritt stål, hölje i stål, isolerad med stenull. Analog drift med separat inställning per värmeelement, två element per ugnskammare. Varje ugnskammare är utrustad med stenhärd, termometer och invändig belysning. Modeller med två ugnskammare har en separat komplett kontrollpanel för varje kammare. Temperaturområde: Temperaturintervall: 50 °C till 500 °C. Ugnskammarens mått: 660x660x (H) 140 mm. Ugnskammaren ger plats för (2x) 4 pizzor på Ø32 cm.  Vikt: 122 kg.