Dehydrator

Dehydrator och mattork till restaurang och storkök

En dehydrator eller mattork (kallas också ibland torkugn) är praktiskt att ha i köket och kan användas till mycket. Exempelvis är en dehydrator perfekt att använda när du har plockat svamp, för att göra egen friluftsmat, torka frukter och grönsaker från odlingen eller också för att torka fisk och kött. Brinner du för "against food waste"? Så är det en dehydrator du ska ha! Säljer du rawfood? Ja, då är en mattork också det perfekta verktyget om du vill göra egen rawfood. För att torka i en mattork placerar du det du vill torka på brickor och väljer temperatur och torktid. Lättare blir det inte! 

Hur använder man en torkugn eller torkskåp och varför ska man göra det?

1. Varför ska jag torka maten? Även ifall det låter tråkigt så är det rena motsatsen. När du torkar maten försvinner vattnet. Vattnet i sig smakar inget och resultatet blir att maten du torkat blir mycket mer intensiv i sin egna smak och får en annan textur. Är du inne i Raw-food vet du säkert också att det är ett smart sätt att tillbereda maten på och samtidigt behålla näringsämnena. Nästan all mat går att torka! Det är bara fantasin som är det enda hindret. Frukt, bär, müsli, svamp, kött t.o.m. sås. Föreställ dig en skiva parmaskinka – torkad blir den krispigt god och smakar ännu mer! – Perfekt som toppning på exempelvis en jordärtkockssoppa. Vill du läsa mer om hur du torkar mat, läs mer på vår blogg här!

Dehydrator 10 Profi - Digital
4 163,30 kr
4 898,00 kr −15%
Leasing 85 kr/mån
Dehydrator 10 Profi. Mycket trevlig dehydrator ifrån Hendi i Holland. Lätt att använda och mycket hög kvalité. För torkning av kött, grönsaker, frukt, örter, fisk m.m. Timer justerbar från 24 timmar - 30 min. Temperaturjusterbar från 35 C till 75 C grader med 5 C graders steg. Ger ett jämnt resultat tack vare fläkten utan att man behöver rotera gallret.
Food dehydrator Profi Line
2 889,15 kr
3 399,00 kr −15%
Leasing 59 kr/mån
Dehydrator med 6 st galler. För torkning av kött, grönsaker, frukt, örter, fisk m.m. Timer justerbar från 24 timmar - 30 min. Temperaturjusterbar från 35 C till 75 C grader med 5 C graders steg. Ger ett jämnt resultat tack vare fläkten utan att man behöver rotera gallret. Lätt att rengöra. Genomskinlig dörr så du kan ha koll på torkningen.
Dehydrator Excalibur - 9 brickor
3 800,00 kr
Leasing 77 kr/mån
Vill du utvinna så många enzymer och bevara så många näringsämnen som möjligt? Detta är precis vad som händer om du torkar mat och frukt. Denna torkugn från Excalibur har 9 brickor med en transparent dörr i polykarbonatplast – så att du kan se det du torkar utan att behöva ta ut det. Den är även utrustad med en 48-timmars digital timerkontroll. Med hjälp av den kan du ställa in torktid (upp till 48 h) och du kan i förväg även ställa in olika temperaturer (mellan 40˚C-75˚C) i olika tidsspann under torkningstiden för att snabba på processen samtidigt som du behåller kvalitén på maten. Mattorken är professionell och lättanvänd och ger en jämn torkning på alla plan tack vare sitt aggregat i bakkanten.