Dehydrator

Dehydrator och torkugn till restaurang och storkök

En dehydrator eller mattork (kallas också ibland torkugn) är praktiskt att ha i köket och kan användas till mycket. Exempelvis är en dehydrator perfekt att använda när du har plockat svamp, för att göra egen friluftsmat, torka frukter och grönsaker från odlingen eller också för att torka fisk och kött. Brinner du för "against food waste"? Så är det en dehydrator du ska ha! Säljer du rawfood? Ja, då är en mattork också det perfekta verktyget om du vill göra egen rawfood. För att torka i en mattork placerar du det du vill torka på brickor och väljer temperatur och torktid. Lättare blir det inte! 

Hur använder man en torkugn eller torkskåp och varför ska man göra det?

1. Varför ska jag torka maten? Även ifall det låter tråkigt så är det rena motsatsen. När du torkar maten försvinner vattnet. Vattnet i sig smakar inget och resultatet blir att maten du torkat blir mycket mer intensiv i sin egna smak och får en annan textur. Är du inne i Raw-food vet du säkert också att det är ett smart sätt att tillbereda maten på och samtidigt behålla näringsämnena. Nästan all mat går att torka! Det är bara fantasin som är det enda hindret. Frukt, bär, müsli, svamp, kött t.o.m. sås. Föreställ dig en skiva parmaskinka – torkad blir den krispigt god och smakar ännu mer! – Perfekt som toppning på exempelvis en jordärtkockssoppa. Vill du läsa mer om hur du torkar mat, läs mer på vår blogg här!

Dehydrator 4 brickor - Excalibur
3 128,00 kr
Mattork med 4 brickor från Excalibur är en professionell och lättanvänd torkugn som ger en jämn torkning på alla plan tack vare sitt aggregat i bakkanten. Fläkten mäter 10 cm i diameter. De fyra brickorna är utdragbara och dörren är avtagbar. Detta underlättar när du vill kontrollera torkningen. Torktemperaturen kan gå så lågt som 40° C i denna torkugn och upp till 75 °C om så behövs.
Torkugn Dehydrator 10 Profi - Digital
3 663,00 kr
4 884,00 kr −25%
Dehydrator 10 Profi. Mycket trevlig dehydrator ifrån Hendi i Holland. Lätt att använda och mycket hög kvalité. För torkning av kött, grönsaker, frukt, örter, fisk m.m. Timer justerbar från 24 timmar - 30 min. Temperaturjusterbar från 35 C till 75 C grader med 5 C graders steg. Ger ett jämnt resultat tack vare fläkten utan att man behöver rotera gallret.
Dehydrator Profi Line - Torkugn
2 085,00 kr
2 780,00 kr −25%
Dehydrator med 6 st galler. För torkning av kött, grönsaker, frukt, örter, fisk m.m. Timer justerbar från 24 timmar - 30 min. Temperaturjusterbar från 35 C till 75 C grader med 5 C graders steg. Ger ett jämnt resultat tack vare fläkten utan att man behöver rotera gallret. Lätt att rengöra. Genomskinlig dörr så du kan ha koll på torkningen.
Dehydrator Excalibur - 9 brickor - Torkugn
5 860,00 kr
Vill du utvinna så många enzymer och bevara så många näringsämnen som möjligt? Detta är precis vad som händer om du torkar mat och frukt. Denna torkugn från Excalibur har 9 brickor med en transparent dörr i polykarbonatplast – så att du kan se det du torkar utan att behöva ta ut det. Den är även utrustad med en 48-timmars digital timerkontroll. Med hjälp av den kan du ställa in torktid (upp till 48 h) och du kan i förväg även ställa in olika temperaturer (mellan 40˚C-75˚C) i olika tidsspann under torkningstiden för att snabba på processen samtidigt som du behåller kvalitén på maten. Mattorken är professionell och lättanvänd och ger en jämn torkning på alla plan tack vare sitt aggregat i bakkanten.
Dehydrator - 7 Kitchen Line - Torkugn
1 860,00 kr
2 480,00 kr −25%
Torkugn för torkning av frukt, grönsaker, örter, kött, fisk etc. Automatiska fläktar cirkulerar den varma luften för ett jämnt torkat resultat. Utrustad med 7 rostfria 375x300 mm brickor som rymmer upp till 500 g vardera. Brickorna är jämnt fördelade och lätta att ta bort och rengöra. Höljet och dörren är tillverkade av polypropylen och har dubbla väggar, vilket ger bättre temperaturprestanda. Tack vare den transparenta dörren kan du hålla ett öga på torkningsprocessen. Levereras med en transparent kudde som kan användas för att fånga upp rester på torkens botten eller för att göra fruktläder. Digital display, justerbar temperatur från 35° till 70°C. Timer kan ställas in från 30 min upp till 24 timmar i 30-minutersintervall.