Vattenbad

Vattenbad i bra kvalité till restaurang och storkök. Flera olika modeller och storlekar finns.

Ett vattenbad på restaurang eller i ett storkök ska vara driftssäker, slitstark och snabb. Samtidig är det viktigt att den ger dig en bra ergonomisk och komfortabel arbetsställning. Därför finns våra vattenbad i många olika modeller och storlekar, både bordsmodeller och fristående.

Vattenbad är ett klassisk och mycket skonsamt sätt att värma mat och livsmedel på och ett perfekt sätt att hålla tillagad mat uppvärmd genom längre tid.

Genom uppvärmning i vatten som hålls under kokpunkten värmer du säkert såser och annat gott som kräver sakta och skonsam uppvärmning. Perfekt för äggbaserade såser som bearnaise, hollandaise och vaniljsås. Även patéer, pastejer och crème tillagas perfekt i vattenbad. Lättaste sättet att smälta choklad och ost är också i vattenbad.

Lite saker ni behöver fundera på innan ni bestämmer vilket vattenbad ni ska ha:

Hur stort vattenbad har ni behov av? Hur stort vattenbad får ni plats med i köket? Vart ska vattenbadet stå, ska det placeras på en arbetsbänk eller bord ska det vara stadigt nog till att vattenbadet står stabilt och inte kan flytta på sig under arbetet med den. Finns eluttag i närheten eller ska ni ha ett vattenbad för gas? De flesta vattenbad som finns på marknaden idag är anpassat för GN mått vilket betyder att de som standard kan användas med GN Kantiner – ofta är det GN 1/1-200 som används men det finns också modeller för mindre storlekar och det finns såklart även vattenbad med mera än 1 bassäng som klarar av 2, 3 eller flera kantiner i taget och även vattenbad som kan ha olika temperaturer i olika bassänger.

Vilka temperaturspann har ni behov av att vattenbadet klarar av? De flesta vattenbad har standard temperaturspann från +30C till +90C men det finns också modeller som kan klarar lägre temperaturer – helt ner till +5 grader om ni ska använda vattenbadet för att långsamt kyla ner mat.

Tänk också på att ett vattenbad med tappkran underlättar när dagen är slut.