Vattenbad

Vattenbad i bra kvalité till restaurang och storkök. Flera olika modeller och storlekar finns.

Ett vattenbad på restaurang eller i ett storkök ska vara driftssäker, slitstark och snabb. Samtidig är det viktigt att den ger dig en bra ergonomisk och komfortabel arbetsställning. Därför finns våra vattenbad i många olika modeller och storlekar, både bordsmodeller och fristående.

Vattenbad är ett klassisk och mycket skonsamt sätt att värma mat och livsmedel på och ett perfekt sätt att hålla tillagad mat uppvärmd genom längre tid.

Genom uppvärmning i vatten som hålls under kokpunkten värmer du säkert såser och annat gott som kräver sakta och skonsam uppvärmning. Perfekt för äggbaserade såser som bearnaise, hollandaise och vaniljsås. Även patéer, pastejer och crème tillagas perfekt i vattenbad. Lättaste sättet att smälta choklad och ost är också i vattenbad.

Lite saker ni behöver fundera på innan ni bestämmer vilket vattenbad ni ska ha:

Hur stort vattenbad har ni behov av? Hur stort vattenbad får ni plats med i köket? Vart ska vattenbadet stå, ska det placeras på en arbetsbänk eller bord ska det vara stadigt nog till att vattenbadet står stabilt och inte kan flytta på sig under arbetet med den. Finns eluttag i närheten eller ska ni ha ett vattenbad för gas? De flesta vattenbad som finns på marknaden idag är anpassat för GN mått vilket betyder att de som standard kan användas med GN Kantiner – ofta är det GN 1/1-200 som används men det finns också modeller för mindre storlekar och det finns såklart även vattenbad med mera än 1 bassäng som klarar av 2, 3 eller flera kantiner i taget och även vattenbad som kan ha olika temperaturer i olika bassänger.

Vilka temperaturspann har ni behov av att vattenbadet klarar av? De flesta vattenbad har standard temperaturspann från +30C till +90C men det finns också modeller som kan klarar lägre temperaturer – helt ner till +5 grader om ni ska använda vattenbadet för att långsamt kyla ner mat.

Tänk också på att ett vattenbad med tappkran underlättar när dagen är slut.

Vattenbad med tappkran Bain-Marie GN 1/1-150
1 493,25 kr
1 991,00 kr −25%
Praktisk och effektiv Bain-Marie med dräneringskran från Hendi - Kitchen Line. Detta vattenbad är utrustad med en GN 1/1-behållare och har en temperaturkontroll upp till 85 °C, vilket säkerställer att dina rätter hålls varma och nylagade. Enkel att använda och övervaka med på/av-omkopplare, termostat och indikatorlampa. Den rostfria stålvattenbehållaren är lätt att rengöra, med rundade inre hörn. Dessutom är den kompatibel med GN-pannor som är upp till 150 mm djupa. Kitchen Line bain-marie med dräneringskran levereras utan GN-pannor, men inkluderar en dräneringskran som gör det enkelt att tömma överskottsvatten. Den har dimensionerna 340 x 540 x (h) 250 mm och är tillverkad av högkvalitativt rostfritt stål, vilket garanterar dess hållbarhet och långa livslängd.
Vattenbad 3GN med underrede, 1060x700x1300mm
16 298,00 kr
Vattenbad för 3 GN på underrede med skjutdörrarBASIC är vårt eget varumärke. Vi har själva bestämt specifikationerna hos producenten och uppgiften har varit att göra produkter som är prisvärda men som ändå håller kvalitén för kommersiell användning. Nyckelordet här är BASIC - produkterna är okonstlade, prisvärda och köps hem i stora mängder – Produkter som kör och fungerar utan dyra tillval! BASIC-sortimentet är de produkter som vi köper hem i stora mängder - 100 drickakylar, 50 diskmaskiner och 80 kylskåp på samma beställning. På så sätt pressar vi priset till botten och får mycket låga fraktkostnader. Detta är viktigt för att vi ska kunna erbjuda dig en riktigt bra produkt till rätt pris. Basic är ett säkert val för små och medelstora verksamheters behov.
Vattenbad 4GN med underrede, 1380x700x1300mm
18 898,00 kr
Vattenbad för 4 GN på underrede med skjutdörrarBASIC är vårt eget varumärke. Vi har själva bestämt specifikationerna hos producenten och uppgiften har varit att göra produkter som är prisvärda men som ändå håller kvalitén för kommersiell användning. Nyckelordet här är BASIC - produkterna är okonstlade, prisvärda och köps hem i stora mängder – Produkter som kör och fungerar utan dyra tillval! BASIC-sortimentet är de produkter som vi köper hem i stora mängder - 100 drickakylar, 50 diskmaskiner och 80 kylskåp på samma beställning. På så sätt pressar vi priset till botten och får mycket låga fraktkostnader. Detta är viktigt för att vi ska kunna erbjuda dig en riktigt bra produkt till rätt pris. Basic är ett säkert val för små och medelstora verksamheters behov.
Vattenbad 5GN med underrede, 1700x700x1300mm
20 698,00 kr
Vattenbad för 5 GN på underrede med skjutdörrarBASIC är vårt eget varumärke. Vi har själva bestämt specifikationerna hos producenten och uppgiften har varit att göra produkter som är prisvärda men som ändå håller kvalitén för kommersiell användning. Nyckelordet här är BASIC - produkterna är okonstlade, prisvärda och köps hem i stora mängder – Produkter som kör och fungerar utan dyra tillval! BASIC-sortimentet är de produkter som vi köper hem i stora mängder - 100 drickakylar, 50 diskmaskiner och 80 kylskåp på samma beställning. På så sätt pressar vi priset till botten och får mycket låga fraktkostnader. Detta är viktigt för att vi ska kunna erbjuda dig en riktigt bra produkt till rätt pris. Basic är ett säkert val för små och medelstora verksamheters behov.
Vattenbad 1/1-150, 230V/1,5kW
5 198,00 kr
Vattenbad GN 1/1-150 - REDFOX BM-30 EL Detta elektriska vattenbad är oumbärlig för att bibehålla temperaturen på förberedda rätter och är en essentiell del av REDFOX 600 serien. Med ett bassäng för GN 1/1 passar detta vattenbad perfekt för standard gastrobehållare GN 1/1, 1/2 eller 1/3 med en djup upp till 150 mm. Den integrerade termostat gör det enkelt att hålla temperaturen inom intervallet 30 - 90 °C. Vattentäta kontroller, sömlöst svetsad tank och integrerad dränering ger utmärkta funktioner för enkel skötsel, säkerhet och hygien i köket. Optimera ditt kök och säkerställ perfekt temperatur för dina rätter med vattenbadet till REDFOX 600 serien BM-30 EL. Beställ ditt elektriska vattenbad idag!
Vattenbad 2x 1/1-150, 230V/3kW
8 698,00 kr
Vattenbad 2x GN1/1-150 - REDFOX BM-60 EL Detta elektriska vattenbad är oumbärlig för att bibehålla temperaturen på förberedda rätter och är en essentiell del av REDFOX 600 serien. Med 2 bassängar för GN 1/1 passar detta vattenbad perfekt för standard gastrobehållare GN 1/1, 1/2 eller 1/3 med en djup upp till 150 mm. De integrerade och oberoende termostater gör det enkelt att hålla temperaturen inom intervallet 30 - 90 °C. Vattentäta kontroller, sömlöst svetsad tank och integrerad dränering ger utmärkta funktioner för enkel skötsel, säkerhet och hygien i köket. Optimera ditt kök och säkerställ perfekt temperatur för dina rätter med vattenbadet till REDFOX 600 serien BM-60 EL. Beställ ditt elektriska vattenbad idag!