Rökskåp

Kundnöjdhet Kundetilfredshed - 5 stjener
Vi köpte en stor spiskåpa och fick hur mycket support som helst inför köpet och även efteråt. Upplevde kunnandet som stort och även att de hade egen erfarenhet av restaurangbranschen som var till stor hjälp för mig som är relativt ny i detta. Tänker att detta företag får bli min nya huvudleverantör framöver när det blir dags för nya inköp! Mats Lindqvist Femöre Marina AB
Mats Lindqvist, Femöre Marina AB 5 stjerner
Vi vill tacka er efter allt strul med vår beställning av chafing dish som ni löste åt oss då ni skickade en av er personal en fredag kl 16 att åka från Trelleborg till oss i Nyköping som jag inte tror att många företag gör stor eloge för det så vi fick våra chafing dish och räddade vår stora catering idag lördag. Vi vill speciellt tacka Therese, Samt er chaufför som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på. Vi kommer att fortsätta att handla av er Än en gång stort tack för er hjälpen
Roger o Wun, Restaurang REAL THAI 5 stjerner
Efter att fått en offert som jag sen lite glömde bort. Kontaktade Storköksbutiken flera månader senare. Tänk att de trollade fram min offert och den gällde fortfarande. Det kallar jag service. Snabb leverans och ett trevligt bemötande. Man lägger kunden i centrum och inget är omöjligt. Rekommenderar varmt detta företag.
Marja 5 stjerner
Alltid snabba svar vid undringar och detaljer kring köksmaskiner samt ev leveranstider. Bra maskiner till bra priser.
Calle 5 stjerner
Hemleverans, mycket bra installation av och bortforsling av gammal spis och ugn. Mycket nöjda.
Elisabeth Billholm 5 stjerner
Kunde inte ha fått bättre service än jag fick på Storköksbutiken! Rekommenderas varmt!
Johannes Hognert 5 stjerner

Rökskåp

Rökskåp från Borniak

Bästa resultat med rökskåp från Borniak

De senaste åren har många fått ögonen för hur kul och användbart det är med ett rökskåp. Storköksbutiken har valt att sälja Borniak rökskåp som är en av de mest populära på marknaden och vi förstår varför, det är riktigt bra kvalité och ger ett mycket bra resultat. Vi har också mindre rökskåp från Hendi som också håller en bra kvalité. Behöver du rökspån, kallrökningsadapter, regnskydd eller andra tillbehör så har vi givetvis det också.

Det finns olika sätt att använda ditt rökskåp på. Nedan ser du en liten guide över hur du kan göra.

Tre olika sorters rökning

Varmrökning
Med varmrökning tillreder du maten. Temperaturen ligger på mellan 50 och upp över 100 C grader. Med varmrökning blir det en tydlig röksmak och fast konsistens. Denna metod passar utmärkt till exempel rökt skinka.

Svalrökning
Svalrökning passar till exempel om du ska röka fisk. Det passar även till mat som du ska tillaga efter rökningen, tex: om det ska grillas eller stekas. Det ger en mildare röksmak och saftigare konsistens. Svalräkning går till så att du bara använder värmen som kommer ifrån rökgeneratorn, du behöver alltså inte sätta på värmen i skåpet.

Kallrökning
Vid kallrökning ska temperaturen i rökskåpet inte vara mer än 15 – 30 C grader. Kallrökning är en långsam process och kan ta från 2 timmar upp till flera dygn beroende på vad det är man ska röka. Det ger en kraftig röksmak och okokt konsistens. Det är viktigt att rökgastemperaturen inte överstiger 30 C grader, då det börjar övergå till varmrökning. Tänk på var skåpet står när du kallröker. Står det i solen så kommer kan det bli för hög temperatur inne i skåpet. Det bästa är att kallröka på våren eller hösten. En annan viktig sak att tänka på är att maten du ska kallröka ska vara torr. Om tex en köttbit inte är torr när du kallröker den kan den få en dålig smak. Låt köttet hänga sig torrt över natten. Kallrökning tillagar inte kött på så sätt att det koagulerar proteinet som vid uppvärmning, istället är det röken som konserverar köttet. Kallrökt och lufttorkat kött har ett väldigt långt bäst före datum om det förvaras på rätt sätt.