Restaurangdiskmaskin

Diskmaskiner

Restaurangdiskmaskiner i bästa kvalité

Diskmaskiner från Wexiödisk, Krupps, Fagor, ATA, Jeros och Asko. 

Utan ett välfungerande diskrum är chansen för oavsiktlig dålig hygien stor. Det är därför väldig viktigt med korrekt och bra utrustning och maskiner i diskrummet. Det är därför vi på Storköksbutiken har valt Fagor som en av våra huvudleverantörer av diskmaskiner och diskutrustning eftersom vi vet att med Fagors diskmaskiner i diskrummet så funkar diskmaskinen alltid när den ska.

Vi säljer underbänksdiskmaskiner och huvdiskmaskiner från många olika tillverkare, vagnar för diskhantering får vi specialtillverkat hos egen tillverkare i EU som gör mycket hög kvalité till väldigt lågt pris, diskkorgar importeras direkt från tillverkare i Turkiet där kvalité och pris är som bäst och förspolningsblandare från Tyskland där kvalité och funktionalitet är i fokus.

När du ska köpa diskutrustning och diskmaskin är det bra om du funderar lite på ditt behov. Hur många gäster har du och hur mycket disk produceras av köket. Se till att det finns kapacitet även när restaurangen är fullsatt. Beakta också ergonomien när du planerar ditt diskrum – en huvdiskmaskin och ett bra inmatningsbord är väldigt bra om det finns utrymme för det.

Viktigt att veta är hur avloppet ska kopplas – sitter avloppet eller golvbrunnen i direkt anslutning till diskmaskinen behövs inte tömningspump, annars är det ett måste.

Ett par bra råd om disk:

 •          Plocka bort och skrapa av matrester.
 •          Spola av med ljummet vatten
 •          Sortera till rätt diskkorg
 •          Kontrollera diskmaskinens inställningar och temperaturer. Disktemperatur minst 60C i något steg och slutsköljning mellan 80C och 90C
 •          Fylld diskkorg diskas i maskinen enligt programmet. Bestick diskas 2 gånger – först liggande sedan stående i bestickhäll
 •          Diskmaskinen används enligt instruktionerna
 •          Kontrollera att det blev rent
 •          Låt överskottsvatten rinna av
 •          Låt disken lufttorka
 •          Sortera in ren torr disk på sina platser, kontrollera samtidig att disken är ren och fri från fläckar och sortera bort alla spruckna, slitna och trasiga föremål.

Rengör diskmaskinen varje dag:

 •          Haka av eventuella inmatningsgardiner, lägg dem i en diskkorg och kör dem en gång i diskmaskinen
 •          Stäng av diskmaskinen, töm vattnet och öppnar luckorna
 •          Spola rent maskinens insida med ljummet vatten
 •          Ta ur och rengör silar och eventuella utmatningsgardiner
 •          Kontrollera spolarmar och munstycken. Om de är tilltäppta tas de ur och rengörs
 •          Sätt tillbaka alla silar, spolarmar, munstycken och eventuelle gardiner
 •          Kontrollera att diskmedel och torkmedel förbrukas som det ska.

Underhåller du din diskutrustning enligt ovan och råd från branschriktlinjerna så har du diskutrustning som kommer fungera i många år utan problem.

Wexiödisk Huvdiskmaskin WD-6 med elektronisk kontroll
45 798,00 kr
66 120,00 kr -20 322,00 kr
Wexiödisk WD-6 huvdiskmaskin. Bra kvalité som alltid från WD. Automatisk huv som tillval! Traditionell huvdiskmaskin med flera innovativa lösningar. Lämplig för den lilla och medelstora restaurangen. När du förväntar dig det bästa, en diskmaskin av hög kvalitet som underlättar vardagen för dina medarbetare. Enkelt handhavande, bra arbetsmiljö, god hygien, servicevänlighet och ett optimalt diskresultat är egenskaper som gör WD-6 till en av marknadens bästa diskmaskiner. Detta, i kombination med flera program som individuellt kan justeras, löser kökets varierande krav på disk.
Wexiödisk Underbänkdiskmaskin, WD-4S
31 998,00 kr
46 490,00 kr -14 492,00 kr
WD-4S är en liten, snabb och driftsäker underbänksdiskmaskin från Wexiödisk. Nya WD-4S är genomtänkt och beprövad.  Robust och säker, vilket ger perfekt diskresultat Tydlig och självförklarande pekskärm i härdat glas. Hygienisk och med platsbesparande luckdesign. WD-4S har ECO-FLOW-funktion för att spara energi och förbättra arbetsmiljön. Diskmaskinen är utrustad med 3 st diskkorgar.
Wexiödisk Grovdiskmaskin WD-7
52 998,00 kr
76 980,00 kr -23 982,00 kr
Wexiödisk WD-7 grovdiskmaskin. En unik och driftsäker kombi-diskmaskin, marknadens mest kompletta diskmaskin i sitt segment. Diskmaskinen är omställbar mellan normal- och grovdisk. - Robust design i rostfritt stål & tillförlitlig drift i många år.- Dubbelisolerad huv sparar energi & ger lägre ljudnivå.- Bra arbetsmiljö med unikt huvkoncept.- Automatiskt rengöringsprogram och slutsköljningstemperatur.
Diskmedel 10 liter / 12,5 kg
569,00 kr
Flytande maskindiskmedel för restaurangdiskmaskiner, svanenmärkt. MD-20 maskindiskmedel är ett koncentrerat, flytande maskindiskmedel som effektivt rengör och löser beläggningar från mat, fett och stärkelse. Framtagen för att fungera för alla vattenhårdheter. Storköksbutikens maskindiskmedel är ett högeffektivt, flytande maskindiskmedel anpassad för alla typer av professionella diskmaskiner. Koncentrerad med låg användningskostnad.
Förspolningsdusch Kriss komplett med blandare
9 040,00 kr
Förspolningsdusch i tysk kvalité - för montage i bänkskiva Denna förspolningsdusch har en svängbar utloppspip med keramisk omkastare på röret samt en handdusch av hög kvalitet med ett stötdämpande handtag och en robust krok att placera handduschen i när den inte används. Blandaren har munstycken med integrerade backventiler. Bygghöjd: 1150 +/-50 mm.
Förspolningsdusch Kriss komplett med blandare (2 håls montage)
9 040,00 kr
Förspolningsdusch i tysk kvalité - för montage i bänkskiva (2 håls montage) Denna förspolningsdusch har en svängbar utloppspip med keramisk omkastare på röret samt en handdusch av hög kvalitet med ett stötdämpande handtag och en robust krok att placera handduschen i när den inte används. Blandaren har munstycken med integrerade backventiler. Bygghöjd: 1250 +/-50 mm.
Förspolningsdusch Kriss komplett med blandare (vägg montage)
9 040,00 kr
Förspolningsdusch i tysk kvalité - för montage i vägg Denna förspolningsdusch har en svängbar utloppspip med keramisk omkastare på röret samt en handdusch av hög kvalitet med ett stötdämpande handtag och en robust krok att placera handduschen i när den inte används. Blandaren har munstycken med integrerade backventiler. Bygghöjd: 950 +/-50 mm.
Underbänkdiskmaskin - Fagor Advance
27 500,00 kr
45 144,00 kr -17 644,00 kr
Underbänkdiskmaskin världsklass från Fagor. Överlägsen kvalité och perfekt resultat. Det är i detaljerna som den här diskmaskinen verkligen kommer till sin rätt: tyst, gummipackning längs dörröppningen, booster-pump för perfekt torkning, justerbara diskprogram, balanserad dörr - så att den inte känns tung efter en lång arbetsdag, energieffektiv vilkert ger besparingar på el- och vattenförbrukning.