Riskokare

Riskokare för restaurang, storkök och café

Mer än en riskokare - ånga grönsaker och koka ägg snabbt och enkelt

Stort utbud av riskokare i bra kvalité och pris från Hendi anpassad för restaurang & storkök. Köp riskokare online hos Storköksbutiken.se.


Fördelarna med en riskokare

Riskokaren garanterar de resultat du vill ha - varje gång utan undantag. När du lagar ris på spisen måste du vara uppmärksam på grytan för att undvika problem. Till exempel om man bränner riset, eller om det kokar för länge. Du kan undvika denna situation med en riskokare.


Den kan göra mycket mer än vad namnet antyder. Du kan också laga andra livsmedel än ris, som quinoa eller bulgur. Dessutom kan du ånga grönsaker eller koka ägg i den. Det går enkelt och smidigt och passar utmärkt för ett mindre café då ytan inte är tillräcklig för stora restaurangmaskiner.


När du investerar i en riskokare kommer du kunna laga ris i den mängden du behöver men både enklare och smidigare. Riskokaren lagar dina livsmedel på egen hand och du behöver inte tänka på resultaten i jämförelse med spisen där man måste ha full koll så det inte bränns vid.


Vad bör jag tänka på vi köp av en riskokare?

Kapacitet: Tänk på hur många kunder som är i behov av ris under en arbetsdag, att laga lite ris i en stor riskokare kan leda till att det blir knaprigt i botten. Därför är det mesta aktuellt att använda en riskokare som är anpassad efter den mängd ris som används under en dag. Riskokarens kapacitet baseras vanligtvis i liter men kan omvandlas till portioner. Till exempel, om dess kapacitet är 1,8 liter så kan den producera ris till 2–10 portioner och 5,4 liter = 18-28 portioner.


Material: En riskokare med non-stick-beläggning är lätt att rengöra och en fuktig trasa räcker vanligtvis. Om den är gjord av rostfritt stål kan den tvättas i diskmaskinen. Men risken för att ris bränns i botten är större vid användning.


Funktioner: Vilka funktioner kan riskokaren ha förutom sitt namn? Vissa modeller är utrustade med ett program för att hålla riset varmt när det kokas för tidigt. Andra har en fördröjd startfunktion så att de kan vara redo när det behövs.