Fläktkåpor utan motor

Fläktkåpa för restaurang, storkök och café.

Vi har många olika modeller och storlekar av fläktkåpor, för montering på vägg eller i tak. Fläktkåpa utan motor eller med motor.

Alla våra fläktkåpor avsedda för restaurangkök är i 100% rostfritt inkl ljusarmatur, rostfritt fettfilter – ett så kallat labyrintfilter eller brandskyddsfilter som hindrar fett i att droppa ner på spisen.

Lite att tänka på när du ska köpa ny fläktkåpa eller restaurangfläkt.

Tillagning av mat i ett restaurangkök genererar stora mängder stekos, ånga och lukt som gärna ska ventileras ut för att bibehålla ett bra inomhusklimat och arbetsmiljö. När man ska välja fläktkåpa och ventilationssystem är det viktigt att beakta krav från kommunen och att kåpan/ventilationssystemet ska dimensioneras efter verksamheten och lokalens storlek.

Att välja en fläktkåpa som är dimensionerat rätt är inte bara bra för inomhusklimatet och arbetsmiljöen, det är också bra för både miljö och plånbok. En fläktkåpa som är överdimensionerad drar mer energi än nödvändigt och kostar i sin tur därmed mera att köra och slösar då onödiga pengar i driftskostnad. En fläktkåpa som inte är tillräckligt stark kan ge problem med fukt och dålig lukt i lokalen och på lång sikt även vara medorsak till mögel och dåligt inomhusklimat.

Ytterligare ett sätt att minska energiförbrukningen på är att anpassa drifttiden så fläktkåpan bara används när den behövs. Sätt igång fläktkåpan en stund innan den ska användas och låt den stå på max en halvtimme efter att tillagningen avslutats.  Rengör regelbundet alla ventilationskanaler och labyrintfilter, det bidrar till att spara energi.  På en ventilationskanal som är 100 mm i diameter medför en 5 mm beläggning att ventilationsflödet minskar med hela 20 %. Ytterligare ett energisparknep är att sänka luftflödet, ett väldigt vanligt misstag är att fläktkåpan kör med ett omotiverat högt luftflöde. Här finns mycket energi och pengar att spara, ett luftflöde som minskar med tjugo procent innebär en nästan halverad förbrukning.

   

Fläktkåpa "Classic" med eller utan fläktmotor samt LEDljus
11 400,00 kr
Fläktkåporna i "Classic" serien har utformats och byggts för att kunna användas i alla köksmiljöer, även i små dimensioner.  Den speciella profilen gör den lämplig att användas för alla de viktigaste matlagningsblock på väggen.  Tillverkad helt i AISI rostfritt stål (AISI304) med scotch brite-finish.  Monteras genom skarvning av fogarna, med kanterna vikta även i de inre delarna.  Omgivande kanal för kondensatuppsamling med 1/2" avtappningskran.  Labyrintfilter i rostfritt stål.  Beroende på modell kan kåporna i denna serie utrustas med en elektrisk fläktmotor, integrerad belysning och hastighetsregulator.
Fläktkåpa "Island" med eller utan fläktmotor samt LEDljus - till takmontage
19 900,00 kr
Kåporna i denna serie har utformats och byggts för att kunna användas i alla köksmiljöer, även om det är lågt i tak.  Den speciella profilen gör den lämplig att användas för centralt placerade matlagningsblock. Tillverkad helt i rostfritt stål AISI304 med scotch brite-finish.  Tillverkad genom punktsvetsning med kanterna vikta även i de inre delarna. Perimetrisk kanal för kondensatuppsamling med 1/2" avtappningskran.  Labyrintfilter i rostfritt stål. Beroende på modell kan kåporna i denna serie utrustas med en elektrisk fläktmotor - alla med integrerad LEDbelysning.
Fläktkåpa "Classic" med eller utan fläktmotor samt LEDljus - till takmontage
22 400,00 kr
Klassisk fläktkåpa för takmontage. Kåporna i denna serie har utformats och byggts för att kunna användas i alla köksmiljöer, även om det är lågt i tak och bygger bara 45-50cm på höjden.  Den speciella profilen gör den lämplig att användas för centralt placerade matlagningsblock eller köksöar. Tillverkad helt i rostfritt stål AISI304 med scotch brite-finish.  Tillverkad genom punktsvetsning med kanterna vikta även i de inre delarna. Perimetrisk kanal för kondensatuppsamling med 1/2" avtappningskran.  Labyrintfilter i rostfritt stål. Beroende på modell kan kåporna i denna serie utrustas med en elektrisk fläktmotor - alla med integrerad LEDbelysning.
Fläktkåpa "CPT" - väggmodell till 700serie med eller utan fläktmotor samt LEDljus
22 800,00 kr
Denna serie av fläktkåpor har utformats och tillverkats för att användas med 700 grillserie och även i öppna kök. De är helt tillverkade av rostfritt stål av typen AISI 304 med en Scotch-Brite-finish. De är fullsvetsade och har även vikta kanter på insidan. En perifer kondensatsamlingskanal med en 1/2"-tappventil. Labyrintfilter av rostfritt stål är standard och inkluderad. Beroende på val är fläktkåporna i  denna serie utrustade med en elektrisk fläktmotor, varvtalsregulator samt inbyggd LEDbelysning.
Fläktkåpa "KP" - kubisk väggmodell med eller utan fläktmotor samt LEDljus
18 300,00 kr
Kåporna i denna serie med parallellpipig profil har utformats och tillverkats för att uppnå större inneslutning av rökgaserna och bättre utvädring av dem.  De är helt tillverkade i rostfritt stål AISI 304 med en Scotch Brite-finish. Tillverkad genom helsvetsning av fogarna, med kanterna vikta även i de inre delarna.  Kondensatuppsamlingskanal med 1/2" avtappningskran.  Labyrintfilter i rostfritt stål filter.  Beroende på modell kan kåporna i denna serie utrustas med en elektrisk fläkt samt integrerad LED belysning.
Fläktkåpa "KC" - kubisk takmodell med eller utan fläktmotor samt LEDljus
25 900,00 kr
Kåporna i denna serie med parallellpipig profil har utformats och tillverkats för att uppnå större inneslutning av rökgaserna och bättre utvädring av dem.  De är helt tillverkade i rostfritt stål AISI 304 med en Scotch Brite-finish. Tillverkad genom helsvetsning av fogarna, med kanterna vikta även i de inre delarna.  Kondensatuppsamlingskanal med 1/2" avtappningskran.  Labyrintfilter i rostfritt stål filter.  Beroende på modell kan kåporna i denna serie utrustas med en elektrisk fläkt samt integrerad LED belysning.
Imkåpa till huvdiskmaskin - med eller utan fläktmotor
12 600,00 kr
Imkåpa för huvdiskmaskin, grovdiskmaskin eller andra diskmaskiner med hög kapacitet.  För att säkerställa maximal effektivitet, används aspiration genom en frontal luftgardin av rostfritt stål och en justerbar luftdeflektor.  Tillverkad i AISI 304. Medföljer: • Flyttbar deflektor i AISI 304 • Perifer kanal för kondensatsamling och 1/2"-avloppsventil • Andra längder = priset på imkåpan med nästa längd upp (KV 10/13 = KV 10/14)