Plastkantiner

Underlätta arbetet med plastkantiner i köket

Smidiga, lätta och enkla att arbeta med

Plastkantiner är framtagna för att underlätta arbetet i köket med en typ av behållare som passar i många olika funktioner, t.ex. passar en vanlig GN 1/1 kantin i många olika ugnar (upp till +130C), kylskåp, frys (ner till -40C), vattenbad, blast chiller och mycket annat.

GN kantiner är ett perfekt och mycket nödvändigt redskap i alla professionella kök. När du använder gastronormkantiner i ditt kök eller restaurang sparar du mycket tid! Det eftersom du slipper att flytta om maten till olika kärl vilket också sparar disk. Du får mer tid till viktigare saker i arbetsprocessen. 

Godkänd GN -kantin

För att vara godkänd GN måste en plastkantin uppfylla vissa standardmått och betingelser.

Dessa kallas för standard EN-631-1 och EN-631-2. När plastkantinerna uppfyller dessa krav kan de bland annat staplas utan att sitta fast i varandra eftersom ett system med kilar gör det enkelt att separera kantinerna och det påskyndar även torkning.

Varje kantin kan även levereras med ett passande lock. Lock till kantiner finns som standard rostfrialock, som lock med silikonkant för tät återförslutande och som plastlock.

Mått

  • GN 1/1: 530×325 mm och de andra modellerna är utvecklade utifrån det måttet. 
  • GN 1/2: 265x325mm och gör att det kan stå 2x 1/2 kantiner i en 1/1 kantin.
  • GN 1/3: 176×325 och passar då med 3×1/3 kantiner i en 1/1 kantin – och så vidare.

Olika material på kantiner

GN kantiner finns tillverkade i många olika typer av material, både polykarbonat, emaljerade, porslin och rostfritt stål, dock är rostfritt stål den absolut vanligaste men vi ser faktisk oftare och oftare att våra kunder gärna vill ha polykarbonat kantiner som är väldigt tåliga och lite snyggare att ha ståendes i t.ex. en salladsbar. Plastkantiner kan såklart också diskas i diskmaskin.

Det finns många olika producenter av kantiner, och de säljs till minst lika många olika priser – Storköksbutiken.se är bland de billigaste i Sverige.

Gemensamt för de flesta på marknaden är att kvalitén generellt är god och att måtten passar ihop med annan GN märkt köksutrustning. Med tanke på att kvalitén för kantiner är god hos långt de flesta producenter varför är det då så stor skillnad på priserna?
Ja, det tycker vi också är en bra fråga och en fråga som vi på storköksbutiken.se inte kan ge ett bra svar på – därför har vi också Sveriges billigaste kantiner i plast.