Slowcooking & Sous Vide

Slowcooking & Sous vide maskiner

Slowcooking & Sous vide för restaurang och storkök

Med slowcooker & sous vide får du uppleva det bästa av matlagning. Slowcooking och Sous vide ger fantastiskt resultat och är två bra metoder när det gäller långkok.

Fördelarna med en slowcooker:
Man kan säga att en slowcooker är en mer modern form utav den klassiska grytan i keramik eller gjutjärn fast istället med tekniska finesser. En slowcooker har tre värmelägen vilket gör att man kan anpassa matlagningen och när maten ska vara klar till olika råvaror och tid. För att veta hur lång tid det är kvar på långkoket så finns det en inbyggd digital nedräkningstimer. På så sätt vet du när maten blir klar och är som absolut bäst. Genom att ställa in buffé läge så kan du även hålla maten varm om den skulle vara klar snabbare än väntat.
En annan fördel är att slowcooker drar väldigt lite ström jämfört med att laga maten i ugnen och när man är klar så går det utmärkt att diska den löstagbara innergrytan av keramik i diskmaskinen.

Fördelarna med Sous vide:
Sous vide metoden innebär att man tillagar maten omformad av en lufttät påse eller vakuumförpackning i ett uppvärmt vattenbad. Med en vakuummaskin kan du enkelt förpacka din mat så det blir helt lufttätt. Med ett Sous vide system så har man möjlighet att laga maten på ett effektivt sätt och även snabbare än ugnen. Tekniken medför att både in-och utsidan av maten blir av samma temperatur efter tillagning eftersom värmen leds av vattnet istället för luft. När man tillagar maten i Sous vide så ser man exakta temperaturen digitalt samt en timer och har därför bättre kontroll över matlagningen och kan planera sin tid efter den. Man bevarar även smakerna, aromerna och saftigheten på ett bättre sätt än i ugnen eftersom allt bevaras i påsen.