Nyhet! Storköksbutiken.se tar nästa steg på sin resa och blir en del av KPA Group!

Säg hej till Kristoffer och Kristoffer! Som sedan december 2021 numera TILLSAMMANS kommer ge er kunder bästa möjliga service, priser och leveranstider av utrustning till restaurang och storkök! Förutom samma förnamn delar dem också ett omättligt intresse för restaurangmaskiner. Förbered er på att detta radarpar tillsammans med sina duktiga kollegor kommer ge er bästa möjliga service och avtal när ni handlar maskiner och utrustning till ert kök!

Vad innebär detta för dig? Handla utrustningen till köket hos oss och få marknadens bästa pris och snabbaste leverans!

Som kund hos Storköksbutiken.se får du en trygg och solid leverantör med ett lager på 12 000 m2 i Danmark och 2000 m2 i Trelleborg fyllt med storköksutrustning. Vi har direktbilar som kör mellan Sverige och Danmark varje vecka. Därför är vi det företag i Sverige som från och med nu förmodligen har den snabbaste leveranstiden och de bästa priserna.

Vi importerar direkt från producenterna så att du som kund kan få de bästa priserna. Ett riktigt stort lager och orderintag innebär också bättre inköpspriser för oss och därmed också för dig!

 • Storköksbutiken får tillsammans med KPA Group en riktigt solid och kompetent partner i ryggen som gör att vi kan erbjuda ett större sortiment, bättre priser och Sveriges snabbaste leveranser. Vi kan ge våra kunder en ännu bättre upplevelse med oss och det är vi väldigt glada för!

Vi har sedan starten haft en gedigen och stark tillväxt. För att kunna ta nästa steg i vår tillväxtresa tar vi nu hjälp av några vi har riktigt stort förtroende för som kan ta oss vidare.

Säger Kristoffer Falk Lauritsen CEO på KFL Trading AB / Storköksbutiken.se

KPA koncernen har en omsättning på nästan 270 miljoner svenska kronor per år och står bakom ett antal framgångsrika företag inom HoReCa-branschen – bland annat en av Danmarks största och snabbast växande storköksleverantörer, www.cateringinventar.dk. Dessutom står KPA även bakom inredningsföretagen www.restaurantinventar.dk och www.ostergaard-i.dk.

Storköksbutiken är stolt sponsor

Storköksbutiken är stolt sponsor till Skåne Kulinar och deras medverkan i Culinary World Cup 2022 och Culinary Olympics 2024.
– Vi är glada vi får vara med även denna gång och hoppas genom vår sponsring med restaurangmaskiner kunna hjälpa teamet att ta guld! Det är fantastiskt kul för oss att följa deras resa. – Säger Kristoffer Lauritsen från Storköksbutiken.

Grönsaksskärare för restaurangkök sparar både tid och pengar

Sammic CA-31

Grönsaksskäraren Sammic CA-31: En restaurangmaskin av hög kvalitet som är viktig för alla proffs och restaurangkök. En grönsaksskärare som är utrustad med kraftfulla motorer och vassa skärtillbehör vilket resulterar i en fantastisk arbetsprocess. Sammic CA-31 har en hastighet på 450kg strimlade grönsaker på 1 timma. Den är även lämplig för varierande tillställningar, med många olika tillbehör tillgängliga och kan användas för att spara många arbetstimmar i köket.

Grönsaksskäraren Sammic CA-31 har en mängd olika skärverktyg för dig och din restaurang som exempelvis skärskivor, rivskivor, smulskivor, strimmelskivor och tärningsverktyg. Leta efter standardtillbehör och vilka andra tillbehör du behöver för att förbereda din meny så effektivt som möjligt.

Sammic CA-31 erbjuder dig och din restaurang:

Ett perfekt snitt
• Högprecisionsjusteringar för att få ett enhetligt snitt av utmärkt kvalitet.
• Den kan utrustas med ett brett utbud av skivor.
• Mer än 70 olika typer av snitt.

Byggd för att hålla
• Tillverkad av rostfritt stål av högsta kvalitet: motorblock i rostfritt stål och aluminiumhuvud av livsmedelskvalitet.
• Motor med hög effekt.

Maximal komfort för användaren
• Ergonomisk design.
• Effektiv produktutmatning: kräver mindre utrymme på bänkskivan och,undviker stänk.
• Elektronisk instrumentpanel.

Underhåll, säkerhet, hygien
• Spak och lock kan enkelt tas bort för rengöring.
• Kombination av säkerhetssystem: huvud, lock, strömbrytare.
• Maskin certifierad av NSF International (föreskrifter om hygien, rengöring och material lämpligt för kontakt med livsmedel).

Grönsaksskärare finns i olika storlekar, från den minsta bänkmaskinen till stora fristående kommersiella grönsaksfräsar på 55 och 60 liter. Se alla våra grönsaksskärare här

Elektrisk knivslip för proffs

På en ny kniv för proffs är bladet alltid skarpt. Beroende på materialet och hur du använder kniven kommer bladet att slitas ut förr eller senare. Med en bra elektrisk knivslip kommer bladet att återfå sin fulla skärpa, och du kan fortsätta använda din favoritkniv samtidigt som du behåller en bra användarupplevelse.

Det kan vara viktigt att slipa kniven i rätt vinkel då och då. En trubbig kniv är inte bara tråkig och frustrerande att använda. Den kan också vara farligt. Oslipade knivar kan lätt förlora fästet vilket kan leda till att mer kraft används för att kompensera när råvaran fördelas i bitar. Detta är en farlig kombination och kan medföra till att man skär sig.

Tormek T2

Med en knivslip från Tormek i modellen T2 kan du garanterat få en bra upplevelse och en väl slipad kniv för just dina behov. En elektrisk knivslip för proffs som effektiviserar arbetet för dig i köket samtidigt som du får en slipning av hög kvalité.

Finkornig diamantskiva
Optimerad för att ge hög skärpa, samtidigt som den slipar effektivt, utan att ta bort onödigt stål.

Justerbar eggvinkel
Du kan enkelt ställa in vinkeln efter knivtyp eller användningsområde. En större eggvinkel ger en starkare, mer hållbar skärpa. Köksknivar i europeisk stil brukar slipas i en slipvinkel på 20-25 °. En japansk kökskniv 12-15 °.

Specialutvecklad kompositskiva
Med integrerat polermedel som brynar bort råeggen.

Stadigt handtag
Om det behövs kan du enkelt flytta maskinen.

Tormek T2 ger dig och din kniv:

 • Professionell slipning på 60 sekunder
 • Snabb och enkel inställning
 • Alltid konstant vinkel
 • Diamantskiva för högsta skärpa
 • Kompositskiva för polering
 • Skonsamhet mot stålet
 • Tystgående motor

Vad är en Pacojet?

Pacojet – köksmaskinen som hjälper dig att ta din matlagning till högsta nivå. En Pacojet ger dig möjlighet att mikropurea färska och frysta matvaror till ultralätta mousser, naturligt goda glassar och sorbets. Eller varför inte en mycket aromatisk soppa, sås eller fyllning.

Hur fungerar en Pacojet?

Lägg ingredienserna i en av de medföljande behållarna och lägg dem i frysen i minst 24 timmar. Därefter krävs det inga mer förberedelser. När du exempelvis ska servera glass så tar du bara ut behållaren ur frysen, sätter in den i din Pacojet maskin och klickar på start. En höghastighetskniv startar ingång på 2000 varv per minut och skär sedan innehållet i tunna skivor, vilket ger en extremt krämig och lätt konsistens som är klar på snabba 20 sekunder per portion!

Därför kan du med Pacojet snabbt och enkelt laga det du önskar. Det som inte konsumeras omedelbart kommer att behålla sin konsistens och kan användas nästa gång du behöver det. Här kan du verkligen bli kreativ och göra olika mousser, såser och glassar. Med sin kompakta design får den plats i de flesta kök. En Pacojet används av tiotusentals kockar runt om i världen som vill göra otroliga puréer, glassar och olika sorters krämer med bara ett knapptryckning. Låt din kreativitet flöda.

Pacojets fördelar

 • Många användningsområden.
 • Lämplig för bearbetning av alla typer av livsmedel, med utsökta resultat.
 • Ekonomiskt.
 • Snabb bearbetning – endast 20 sekunder per portion.
 • Minimala förberedelser.
 • Minimerat matavfall.
 • Kompakt, lämplig för alla kök.
 • Omfattande-inklusive alla tillbehör du behöver.
 • Utvecklad i Schweiz, tillverkad med schweizisk teknik och ISO-certifiering.

Fördelarna med kylbrickor & kylhäll

Kylbrickor 2 våningar

Här på Storköksbutiken hittar du många olika storlekar på kylbrickor och kylhäll i olika former. Om du vill kyla ner mat på restaurangen, buffén, julbordet eller sommarbuffén har du kommit till rätt ställe!

Att använda kylbrickor för att hålla maten på bordet kall är en mycket enkel och effektiv metod. Det tar bara 4 timmar att frysa en kylplatta. Sedan håller det sig kallt i 6 timmar. Vi tycker att det är det perfekta sättet att kyla mat för hotell, restauranger, skolor och sjukhus och samtidigt presentera maten på ett snyggt sätt för kunden eller gästerna.

Maten som håller sig kall bidrar faktiskt till en bättre kvalité och godare smak. Mat som inte kyls på rätt sätt bidrar till en förändrad smak. När maten inte kyls och inte hålls vid rätt temperatur medför det till att bakterier bildas snabbt.

Vi tycker att det är väldigt bekvämt att alltid ha en eller flera kylhäll i frysen! Då är du redo att servera färsk mat när som helst. Kylplattan ska inte tvättas i diskmaskinen utan ska lätt torkas av med en fuktig trasa.

Kylbricka med lock

Nyhet!

Håll maten kall under serveringen med en praktisk kylbricka med lock. Tack vare locket kan man kyla smörgåsar, bakverk, sallad, ost och andra matprodukter på ett smidigt sätt inomhus och utomhus. Det skyddar maten från insekter och håller maten fräsch och exponeras för kunden på ett tilltalande sätt.

Akustikpanel för inomhus & utomhusbruk

Akustikpanel inomhus

Vad är en akustikpanel?

Upplever du att det är hög ljudvolym i matsalen, restaurangen eller i ditt café? Då kan akustikpaneler vara den lösning som du behöver. En akustikpanel är träribbor av antingen ek eller valnöt med en bakomliggande akustikfilt som monteras fast på väggen eller taket. Högt ljud och buller i ett rum kan leda till att man lätt får huvudverk men både träribborna och akustikfilten är ljudabsorberande och bidrar till ett bättre ljudklimat.
Du hittar våra akustikpaneler hos Stonewall.se

Hur kan en akustikpanel användas?

En akustikpanel kan användas på många olika sätt och hjälper effektivt till med att förbättra ljudklimatet i rummet eftersom akustikfilten och trämaterialet är ljudabsorberande. Genom att montera fast akustikpaneler på väggarna i matsalen, restaurangen eller i ett café får gästerna ett behagligare klimat och ljudet studsar inte lika mycket.

Exempel på användningsområden för akustikpaneler
Restaurang
Skolmatsal
Reception
Café
Hotell
Spaområdet ( Akustikpaneler för badrum)

Hur monteras en akustikpanel?

Det går både snabbt och enkelt att sätta upp våra akustikpaneler på önskad plats och det krävs ingen hantverkare eller specialverktyg för att akustikpaneler ska sitta på plats. Du kan antingen skruva eller limma fast panelen av ekribbor eller valnötsribbor.

Vi vill befria dig från att göra det hårda arbetet och vi vill att vem som helst ska kunna sätta upp sina paneler på önskad plats utan några svårigheter. Därför kan du på 5 enkla steg montera fast dina paneler och du slipper att göra allt grundarbete som exempelvis slipa, spackla eller måla ytan innan du monterar fast ribbväggen.

Följ dessa 5 steg:

 1. Mät ytan där träribborna ska monteras.
 2. Kapa ribbväggen anpassat för den ytan du har mätt ut.
 3. Skruva eller limma fast panelen.
 4. Applicera på den tillhörande oljan. (kan även göras efter steg 1)
 5. Se och njut

Nyheter!

 • Fukttålig akustikpanel
  En fukttålig akustikpanel som är anpassad för att monteras i sparområdet för hotell men passar såklart i andra fuktiga miljöer. Dessa akustikpaneler medför till en bättre akustik och tål 55% luftfuktighet. Akustikpanelen ger samtidigt ifrån sig en varm känsla och är otroligt läckert på både väggar och tak.
 • Akustikpanel för utomhusbruk i massiv furu
  Akustikpaneler är tillverkade av restträ från fönstertillverkning på Norto i massiv furu och är både hållbara och brandgodkända. Denna träbeklädnad har en nordisk design med ett enkelt estetiskt uttryck av naturliga råvaror. Snygga och väldesignade akustikpaneler som kan monteras på väggar och tak både inomhus och utomhus i flera olika miljöer och byggnader.

Nyhet! Santos Compact Blender 66

Santos har igen tagit fram en blender som utan tvivel överträffar dina förväntningar.

Santos Compact Blender 66

Tyst, stark & pålitlig – Santos bästa blender hittills!

Vill du att din blender ska vara enkel att använda, snabb, tyst, kunna krossa is och frusna frukter på några sekunder? Då är det en Santos Compact Blender 66 du ska ha. Perfekt till cocktails, smoothies, milkshakes, iskaffe och andra blandade drycker. Med en Santos Compact Blender 66 är det enkelt att skapa perfekta drycker.

Några intressanta och avgörande fakta om Santos nya blender:

 • Den patenterade tvåvägsrotationen på bladet krossar och blandar alla ingredienser på några sekunder inklusive isbitar och frysta frukter.
 • Med 9 olika förinställda program är det enkelt att skapa perfekta drycker!
 • Blendern är mycket tyst och är mycket energieffektiv tack vare induktionsmotorn. Håller 10 år längre än en vanlig motor!

Induktionsmotorn och magnetrotor innebär

 • Inget underhåll.
 • Lång livstid
 • Att den är mycket tyst
 • Mycket energieffektiv
 • Ingen överhettning

Nyhet! Storköksbutiken nu BFS-medlem

Vi kan stolt meddela att Storköksbutiken har blivit antagna som medlem i BFS – Branschföreningen för storköksleverantörer. BFS har som medlemmar Sveriges ledande tillverkare och leverantörer av apparater, utrustning och inredningar till storkök i Sverige. Medlemsföretagens produkter används inom en rad viktiga samhällsfunktioner såsom restauranger, storkök, sjukhuskök, skolkök, kontor, caféer, barer m.m.

När du väljer att köpa restaurangutrustning från ett företag som är medlem i BFS så får du:

Gedigen och lång erfarenhet – Storköksbutiken har lång erfarenhet av utrustning och maskiner till restaurang och storkök. Våra säljare har lång och gedigen erfarenhet av restaurangbranschen. Som kund hos oss kan du känna dig säker på att få rätt rådgivning hela vägen, innan, under och efter ditt köp.

Seriöst företag – Storköksbutiken följer svensk lagstiftning och att följa standarder är en självklarhet. Vi arbetar efter BFS branschrekommendationer. På så sätt kan du som kund vara säker på att våra produkter och tjänster håller god kvalité.

Ett stegs försprång – Storköksbutiken blir servade av BFS med information om nya regler så att vi kan ställa om vår rådgivning, service, försäljning och produktion i god tid innan bestämmelser träder i kraft. Som kund till Storköksbutiken behöver du aldrig oroa dig för att få restaurangutrusning eller maskiner som inte uppfyller gällande krav.

Trygghet för dig som kund. – Storköksbutiken finns för att underlätta för dig i restaurangköket och för att skapa trygghet för dig som kund. Som medlem i BFS följer vi arbetsmiljöverkets och energimyndighetens regler och lagar som har att göra med elsäkerhet, producentansvar, livsmedelshygien och kemikalier i varor.

Miljöfokus. – Storköksbutiken får utbildning och håller en dialog inom miljöanpassning med BFS. Fokus ligger på energiförbrukning och producentansvar. Vi strävar efter att erbjuda våra kunder miljöanpassad utrustning och klimatsmarta lösningar.

Röklåda & pandemitider

Guldmedaljören i storköksklassen Adam Hallberg är en hejare på att röka mat och att göra rökspån! Vi har ställt några snabba frågor.

En röklåda används flitigt i ditt kök. Hur använder du den och till vad?

Jag använder mest röklådan på jobbet till rational ugnen, men även till kallrökning hemma till mina rökspån.

Fagors röklåda
Fagors röklåda

Röklådan blir snabbt varm och är lätt att använda, samt att rengöra. Bara på någon minut är lådan glödhet och redo att använda.

Har du något favoritrecept du vill dela med dig av?

Jag provade att röka tomater för ett tag sedan. Då gravade jag tomaterna 50/50 med socker och salt. Jag rökte sedan tomaterna i 20 minuter med hjälp av röklådan med min nya rökspånsblandning BURNING GRANNY, som b.la innehåller lavendel. Det blev helt magiskt.

Tips! Saltningen eller rimningen är viktigt för att få bästa resultat!

Hur ser läget ut i pandemitider?

Jag jobbar kvar på restaurang Mukbang. Pandemin har påverkat oss hårt, med en arbetsgrupp på 11 personer för ett år sedan, till endast tre idag.

Under 2020 har jag haft förmånen att starta upp mitt enskilda företag Smokey flower. Mycket tack vare det vacuum och permitteringstiden som rådde för ett år sedan.

Hur ser ni framåt?

Det gäller att vara vaken för nya vägar och att jobba över gränser. Att vara uppfinningsrik och ständigt hitta ny marknad. Vi fortsätter att skramla med våra kastruller och kämpar vidare.