Teddy Varimixer blandmaskin

Martin tipsar om hans favorit bland blandningsmaskiner Teddy Varimixer blandningsmaskin.

Ta da här är den Teddy Varimixer blandmaskin

Man har bränt många små blandare genom åren, kanske inte behöver nämna specifika märken men vissa blandare är kanske gjorda mer för att vara snygga än att fungera… 

Min absoluta favoritblandare genom tiderna är en Teddy varimixer jag köpte hem för ca 15 år sedan, den fick sedan flytta med in på krogen när vi öppnade och har fått slita dag ut och dag in i ca 13år utan att klaga, krångla, bråka eller trilskas en enda gång. En riktig Ardenner! 

Teddy Varimixer
Teddy Varimixer från Storkökbutikens lager

Enkel för vem som helst att använda då den bara har ett vred som styr allt, stark motor som spinner som en katt, samt rejäl visp/degkrok/padde som tål lite styvmoderlig behandling av trötta kockar. 

Det enda dåliga som finns att säga om blandmaskinen Teddy Varimixer är kanske att bunken är på 5 l istället för 8l men kan man leva med det så är den ett självklart val vid köp av din nästa blandare, både hemma och på krogen. 

Blandmaskinen som Martin gillar allra mest

Ps. Om man gillar bildspråket i Night Rider så kommer Teddyn dessutom att uppfylla alla ens designkrav, som en framtidsvision från 80-talet ds.  

Du hittar Teddy Varimixer Blandningsmaskin hos Storköksbutiken.se. Vill du har hjälp så bara slå en signal 0410 – 414 444 eller handla direkt på vår hemsida där vi också svarar på chatten.

Jimmy Brorsson Victoriasalongen

I ett kök måste alla detaljer stämma, från maskiner, till råvaror och matlagning. Därför är jag väldigt glad över det nya samarbetet med Storköksbutiken.se.

Jimmy Brorsson på Victoriasalongen i Trelleborg

När vi startade Victoriasalongen i Trelleborg behövde vi en partner att lita på. Vi har använt originalinredning från SS Drottning Victoria, som trafikerade sträckan mellan Trelleborg och tyska Sassnitz för hundra år sedan och skapat en modern eventrestaurang. Därför är jag väldigt nöjd med den fantastiska fina service som jag har fått av Storköksbutiken.se.

De har ett oerhört omfattande utbud, ett enormt lager, snabba leveranstider och en fantastik service där deras medarbetare alltid sträcker ut en hjälpande hand när vi behöver den. Vi har en restaurang med historisk inredning, men i köket har vi de maskiner som krävs för en modern matlagning och på borden ett porslin som väver samman historia och nutid.

Restaurangköket i Victoriasalongen

Jag, som krögare, känner mig trygg i det samarbetet och kan lita på att jag alltid får en snabb och personlig service. Det gör att jag kan koncentrera mig på mitt jobb och kan göra allt för att våra gäster ska kunna njuta fullt ut av ett besök hos oss.

Jimmy Brorsson, krögare Victoriasalongen i Trelleborg

Rafael tipsar om kyl- och frys

  • Kylning i köket är väldigt viktigt för att hålla maten i bästa skick! Man måste också ta hänsyn till hur man organiserar maten inne i skåpet så att den fungerar bäst.
  • Tänk på att inte hindra fläkten som är placerad i den övre delen av interiören, eftersom kylan fördelas uppifrån och ner och måste cirkulera i hela skåpet för god kylning. Likaså är det alltid bra att lämna ett utrymme baktill och framtill inuti skåpet eftersom detta också hjälper till att få en bra cirkulation av kylan.
  • Vårt kyl- och frysskåp Concept Line är gjord av AISI 304 rostfritt stål och är designad för hyllor eller för GN1/2. Den har även en digital termostat för att styra temperaturen inne i skåpet och ett larm ifall dörren står öppen.

Tormek T-2 pro

Jag vet att det finns en massa kockar där ute som känner stor stolthet över att de slipar sina knivar själv på stenar, men min personliga erfarenhet är att det är ca: 1 av 10 kockar i varje kök som gör det.  

Så vad gör vi övriga 9 som inte tycker att det är definitionen av mindfulness att spendera hela söndagen med att slipa knivarna på 4 olika stenar för att få den perfekta skärpan inför veckan.. 

Jo vi skickar iväg knivarna på slipning alldeles för sällan till en dyr peng och jobbar med slöare knivar än vad vi borde.  

Tormeks T-2 är till för alla oss. 

Med den är det enkelt och snabbt att hålla knivarna i topptrimm! Ingen förkunskap eller knivsliparkurser av japanska slip-gurus behövs. En självklar investering i köket så att alla kockar kan hålla sitt viktigaste verktyg vasst. 

Martin med Tormek T-2 Pro knivslip

Med över 40 års erfarenhet av slipning har Tormek nu utvecklat en slip­maskin, speciellt anpassad för knivslipning och det professionella kökets krav på resultat och enkelhet. Du får vassa knivar, precis när du behöver det!

Slippningen med Tormek T-2 Pro tar inte mer än 60 sekunder. Den går snabbt och enkelt att ställa in korrekt utefter kniven. Du får en diamantskiva för högsta skärpa och kompositskiva för polering. Den är både tystgående och enkel att flytta på.

Vill du veta mer om Tormek T-2 Pro eller vill du köpa den an du göra det på Storköksbutiken.se.

Daniel Jönsson i Skåne Kulinar

Snart går Culinary World Cup av stapeln och vi har tagit tempen på en av stjärnorna i Skåne Kulinar. Daniel Jönsson svarar på några snabba frågor.

Daniel Jönsson i Skåne Kulinar

Arbetsplats: Restaurang Embassy

Bor: Malmö

Familj: Fem systrar

Var hämtar du inspiration till din matlagning ifrån?

Kollegor, böcker, sociala medier, restaurangbesök

Favoritråvara just nu:

Sjögräs

Favoriträtt att laga och äta just nu:

Laga och äta brukar oftast inte vara det samma, men laga experimentiellt och äta långkok

Vad är ditt bästa matminne?

Första ostronet eller första anklevern

Vilket redskap är oumbärligt för dig i köket?

Kniv

Hur förbereder du dig inför tävlingen?

Tusentals timmar av träning och peppmusik

Hur firar du om ni vinner?

Tatuerar en gås i andan av Skåne Kulinar

Följ mig här: Bodanne

Storköksbutiken är med och sponsrar Skåne Kulinar med restaurangmaskiner.

Petter Carlsson i Skåne Kulinar

Lagkaptenen för Skåne Kulinar Petter Carlsson har varit med och tävlat sedan 2016 och har många medaljer i sin ryggsäck. Storköksbutiken är stolt sponsor av restaurangutrustning till laget och här har vi ställt några snabba frågor till Petter.

Lagkapten Petter Carlsson


Arbetsplats: Aloba foods AB
Bor: Helsingborg
Familj: Sambo och 2 underbara barn/ Leah 6 år & Oliver 1,5 år

Var hämtar du inspiration till din matlagning ifrån?
Kollegor, sociala medier och besök på restauranger

Favoritråvara just nu:
Oj den var en svår fråga många fina råvaror.

Favoriträtt att laga och äta just nu:
Jobba med säsongen grönsaker (ingen speciell rätt)

Vad är ditt bästa matminne?
Baltazar i New York

Vilket redskap är oumbärligt för dig i köket?
Våg och en vass kniv

Hur förbereder du dig inför tävlingen?
Hänger med familjen som ger mig allt jag behöver

Hur firar du om ni vinner?
Skumpa och ett besök på en riktigt fin restaurang.

Följ mig här:
Instagram: pettercar

Storköksbutiken är stolt sponsor med restaurangutrustning till Skåne Kulinar och har varit med sedan 2018.

Linus Hornwall – Lagledare i Skåne Kulinar

Möt kocken Linus Hornwall lagledare i Skåne Kulinar som varit med och tävlat sedan 2016. Med många medaljer i bagaget är han nu med igen i Culinary World Cup i Luxemburg i november. Storköksbutiken är stolt guldsponsor av restaurangutrustning till laget i tävlingen.

Arbetsplats: Österlens Golfklubb

Bor: Sankt Olof

Familj: Fru och 2 tonårsbarn

Linus Hornwall lagledare i Skåne Kulinar

Hur går tävlingen till och vilken gren tävlar ni i?

Vi tävlar i Culinary Art regionala lag, en gren som sker under mässliknande former. Vi presenterar alla våra 23 olika serveringar redan kl: 07.00 för domarna för att rätterna sedan står framme på mässområdet, där tävlingarna hålls och för allmänhetens beskådan under resten av dagen. De 23 rätterna laget presenterar består av olika typer av rätter, allt från tex: finger food, bufféfat med tre olika terriner med tillbehör, 3 olika förrätter, en 5-rätters meny, kaffe godis och 4 olika och varierande desserter.

Var hämtar du inspiration till din matlagning ifrån?

Jag hämtar mycket av inspirationen från olika kokböcker och sociala medier. Men även att befinna sig ute i naturen ger mig energi, som också behövs för att skapa något utav inspirationen jag finner runt om oss.

Favoritråvara:

Fänkål, citron och smör är mina absoluta favoritråvaror och gärna tillsammans.

Favoriträtt att laga och äta just nu:

Just nu är vi inne i slutskedet inför Culinary World Cup kombinerat med mycket på jobbet, så nu äter jag helst mat som jag själv slipper att laga. Men i övrigt är jag en allätare och likt min egna matlagning tycker jag att det absolut viktigaste är att det är lagat med kärlek, omtanke och med bra råvaror.

Vad är ditt bästa matminne?

Daniel Berlin 2014 är en middag som fick mina ögon att öppna sig och knuffade i gång mig på riktigt och det absolut godaste jag ätit nyligen måste vara en frukostsmörgås i Scotland i somras. En tjock skiva surdegsbröd, avokado, stekt halloumi, chipotle emulsion, pocherat ägg och krämig blodpudding.

Berätta om laget och vilka fördelar ni har som team:

Laget är tajt och vi ställer upp och hjälper varandra. Vi strävar gemensamt framåt och vågar ha högt i tak och på så sätt vågar vi alla säga vad vi tycker. Och allas insats vilket får alla att komma på tå och verkligen tänja på energin som behövs!

Följ Linus här på instagram: horn_wall

Storköksbutiken är stolt guldsponsor av restaurangutrustning till Skåne Kulinar.

Har du eltjuvar i köket?

Se över din restaurangutrustning och spara potentiellt mycket pengar.

Vi är nog alla medvetna om att elpriserna har skjutit i höjden. Det kan vi inte göra så mycket åt, men genom att leta efter ”krafttjuvarna” i maskinparken kan vi minska effekten så mycket som möjligt.

Visste du att i snitt förbrukas ca 40% av all energi/el i ett storkök/restaurangskök av kyl/frysförrådet och ca 35% av energin går till matlagning.

Det finns alltså ganska mycket kW/h att spara genom att se till att utrustningen går optimalt – alternativt att välja mer energisnåla maskiner.

I denna guide kommer vi kortfattat att gå igenom vad du själv kan göra för att optimera driften av din kyl/frysförvaring.

1. Se till att kontrollera packningar/dörrlister.

a. Dörrlisterna säkerställer korrekt stängning och förhindrar läckage av kyla från skåpen/varm luft från lokalen att tränga in i skåpen. Bör kontrolleras minst en gång i månaden.

2. Rengöring av kondensorn.

a. En smutsig/dammig kondensor leder till försämrad effekt och ökad energiförbrukning. Rengörning av kondensorn kanske låter krångligt, men det görs lätt med en dammsugare. Bör göras varje vecka.

3. Optimal avfrostning.

a. Isen som bildas p.g.a. ånga, fukt och värme gör kyleffekten sämre och detta leder i sin tur till en högre energiförbrukning. Har skåpet inte automatisk avfrostning? Se till att ha en rutin för manuell avfrostning. Hur ofta är beroende på hur mycket frost som bildas. De flesta nya skåp har automatisk avfrostning.

4. Välj rätt placering

a. Kyl/frysskåp bör placeras en bit ifrån värmekällor (spis/ugn/kokkärl) och inte i direkt solljus. Det är också viktigt att ett minimumavstånd (5cm) från väggar och baksida hålls fri (för ventilation)

Byta ut gamla restaurangmaskiner mot nya med energiklass A

Det blev i maj 2015 bestämt att kyl/frysskåp till professionell användning skulle energimärkas per 1. Juli 2016. Är din utrustning äldre än så finns det troligen ingen energimärkning att ta del av – och det har hänt mycket sen dess, så en fundering på att byta till nyare mer energisnåla maskiner är kanske inte fel.

Att byta tex ett standard restaurangkylskåp från energiklass D till energiklass A ger en besparing på ca 625 kW/h årligen – betalar man tex 4 SEK för en kW ger det en besparing på ca 2500 SEK årligen.

Samma kalkyl med ett frysskåp från energiklass F till energiklass A ger en besparing på ca 3100 kW/t och alltså mer än 12 000 SEK vid ett kW/t pris på 4 SEK.

Ett standard restaurangkylskåp från ca anno 2000 drar ungefär 2200 kW/t årligen. I 2022 drar ett energiklass A skåp ca 300 kW/T. (En besparing på ca 7600 kr vid en pris på 4kr per kW/t) för ett 20 år gammalt skåp.

Exempel på huvdiskmaskin där du sparar pengar på minskade elutgifter p.g.a maskinens värmeåtervinning.

Nyhet! Storköksbutiken.se tar nästa steg på sin resa och blir en del av KPA Group!

Säg hej till Kristoffer och Kristoffer! Som sedan december 2021 numera TILLSAMMANS kommer ge er kunder bästa möjliga service, priser och leveranstider av utrustning till restaurang och storkök! Förutom samma förnamn delar dem också ett omättligt intresse för restaurangmaskiner. Förbered er på att detta radarpar tillsammans med sina duktiga kollegor kommer ge er bästa möjliga service och avtal när ni handlar maskiner och utrustning till ert kök!

Vad innebär detta för dig? Handla utrustningen till köket hos oss och få marknadens bästa pris och snabbaste leverans!

Som kund hos Storköksbutiken.se får du en trygg och solid leverantör med ett lager på 12 000 m2 i Danmark och 2000 m2 i Trelleborg fyllt med storköksutrustning. Vi har direktbilar som kör mellan Sverige och Danmark varje vecka. Därför är vi det företag i Sverige som från och med nu förmodligen har den snabbaste leveranstiden och de bästa priserna.

Vi importerar direkt från producenterna så att du som kund kan få de bästa priserna. Ett riktigt stort lager och orderintag innebär också bättre inköpspriser för oss och därmed också för dig!

  • Storköksbutiken får tillsammans med KPA Group en riktigt solid och kompetent partner i ryggen som gör att vi kan erbjuda ett större sortiment, bättre priser och Sveriges snabbaste leveranser. Vi kan ge våra kunder en ännu bättre upplevelse med oss och det är vi väldigt glada för!

Vi har sedan starten haft en gedigen och stark tillväxt. För att kunna ta nästa steg i vår tillväxtresa tar vi nu hjälp av några vi har riktigt stort förtroende för som kan ta oss vidare.

Säger Kristoffer Falk Lauritsen CEO på KFL Trading AB / Storköksbutiken.se

KPA koncernen har en omsättning på nästan 270 miljoner svenska kronor per år och står bakom ett antal framgångsrika företag inom HoReCa-branschen – bland annat en av Danmarks största och snabbast växande storköksleverantörer, www.cateringinventar.dk. Dessutom står KPA även bakom inredningsföretagen www.restaurantinventar.dk och www.ostergaard-i.dk.

Storköksbutiken är stolt sponsor

Storköksbutiken är stolt sponsor till Skåne Kulinar och deras medverkan i Culinary World Cup 2022 och Culinary Olympics 2024.
– Vi är glada vi får vara med även denna gång och hoppas genom vår sponsring med restaurangmaskiner kunna hjälpa teamet att ta guld! Det är fantastiskt kul för oss att följa deras resa. – Säger Kristoffer Lauritsen från Storköksbutiken.