Kantiner perforerade

Perforerade kantiner är framtagna för att underlätta arbetet i köket med en typ av behållare som passar i många olika funktioner, t.ex. passar en vanlig GN 1/1 kantin i många olika ugnar, kylskåp, frys, vattenbad, blast chiller och mycket annat.

För att vara godkänt GN måste en perforerad kantin uppfylla vissa standardmått och betingelser.

Dessa kallas för standard EN-631-1 och EN-631-2. När kantinerna uppfyller dessa krav kan de bland annat staplas utan att sitta fast i varandra. Det eftersom ett system med kilar gör det enkelt att separera kantinerna vilket också påskyndar torkningen.

En del har frågor på hur systemet med GN funkar? Vad är det för storlek vi ska ha och hur hitta vi reda på vad vi har. GN 1/1 eller baskantinen har måtten 530×325 mm och de andre modellerna är utvecklade utifrån detta mått. Så en 1/2 kantin är t.ex. 265x325mm och det gör att det kan stå 2x 1/2 kantiner i en 1/1 kantin.
En 1/3 kantin är 176×325 och passar då med 3×1/3 kantiner i en 1/1 kantin – och så vidare.

Perforerade kantiner finns tillverkade i många olika typer av material, både polykarbonat, stål och melamin. Storköksbutiken har dock valt enbart att ha perforerade kantiner i rostfritt och storlek 1/1 då det är den absolut vanligaste. Kantinerna kan såklart diskas i diskmaskin, kanske därför den är så populär?

Det finns många olika producenter av kantiner och väldigt stora prisskillnader– storköksbutiken.se är bland de billigaste i Sverige. 
Gemensamt för de flesta på markanden är att kvaliteten generellt är god och att måtten passar ihop med annan GNmärkt köksutrustning. Med tanke på att kvaliteten för kantiner är god hos långt de flesta producenter, varför är där då så jättestor skillnad på priserna?
Ja, det tycker vi också är en bra fråga och en fråga som vi hos Storköksbutiken inte kan ge ett bra svar på – därför har vi också Sveriges billigaste kantiner i rostfritt stål. Billigast betyder inte sämre kvalitet i detta fall! Vi tror på att billigare pris skapar lojala och nöjda kunder!

Perforerade kantiner är ett perfekt och mycket nödvändigt redskap i alla professionella kök. När du använder gastronormkantiner i ditt kök eller restaurang sparar du mycket tid. Det eftersom du slipper att flytta om maten till olika kärl vilket också sparar disk. Du får mer tid till viktigare saker såsom matlagning och så vidare.