Anna Lövgren

Culinary Olympics börjar närma sig. Anna Lövgren är med i tävlingen tillsammans med hennes lagkamrater i Fazer Culinary Team. 

Namn: Anna Lövgren
Arbetsplats: Fazer Food & Co NorrTull Örebro
Bor: Örebro
Familj: Sambo Sebastian, Malte 9 år, Tvillingarna Meja och Majken 4 år

När kom du på att du ville bli kock? Och varför? 

Har alltid varit väldigt intresserad av mat och var ofta med i köket hemma hos mina föräldrar. Så blev väldigt naturligt att välja restaurangprogrammet på gymnasiet. Tycker mycket om att jobba praktisk med alla härliga råvaror som finns.

Hur förbereder du dig inför tävlingen?

Blir mycket träningar med laget där vi finslipar dom sista detaljerna och ser till att schemat sitter. Men försöker även att hålla igång med lite fysisk träning hemma som löpning och gym för att orka det tuffa arbete som krävs och försöka att hålla sig frisk.

Temat i IKA Culinary Olympics 2020 är ”Roots”. Vad är ditt bästa tips kring detta? 

Använda alla våra härliga svenska rotfrukter nu på vintern, båda gott att äta men också bra för klimatet att vi äter mera säsongsanpassade grönsaker.  

Vilka är dina favoritråvaror just nu?

Måste nog välja kål i alla dess former, finns så mycket gott och nyttigt att göra av det. Bakad, rostad, sallader, friterat, röror.

Vilket redskap är oumbärligt för dig i köket?

En bra kniv är svårt att klara sig utan.

Ditt bästa kökstips?

Använd bra råvaror och håll dig bara till några smaksättningar och ha roligt när du lagar mat, då brukar det bli riktigt gott och trevligt. 

Slutligen, vad äter och lagar du helst? 

Jag äter nog helst skaldjur som jag tycker är väldigt gott, men annars blir det nog en riktigt god älggryta som har fått stå och puttrat länge på spisen tillsammans med familjen och vänner. 

Storköksbutiken är stolt sponsor av restaurangutrustning till Fazer Culinary Team i Culinary Olympics. 

Lämna ett svar