Skåne Kulinar Rebecca Mårtensson Almén

Rebecca Mårtensson Almén ställer upp i Culinary Olympics 2020 tillsammans med Skåne Kulinar som har två guld i bagaget. Vi är nyfikna på hur det går och har ställt några frågor till henne.

Namn: Rebecca Mårtensson Almén
Arbetsplats: Sofiero slottsrestaurang
Bor: I Helsingborg
Familj: Min Sambo Joel, mamma, pappa och lillebror.

Var kommer inspirationen ifrån?
Jag hämtar min inspiration från duktiga kockar runt om i värden. Mina kollegor inspirerar mig varje dag att bli bättre på mitt jobb och att utvecklas. Sociala medier är också ett sätt jag hämtar mycket inspiration och idéer från.

Vilka är dina favoritråvaror just nu?
Just nu skulle jag säga att min favoritråvara är smör då jag bakar mycket. En annan råvara jag har fått dille på nu i väntan på juletid är saffran. Jag har kommit fram till att saffran kan vara gott till nästan allt. Jag hoppas jag inte kommer hinna tjata mig trött på denna goda krydda innan julen väl är här.

Ditt bästa matminne?
Oj bra fråga. Jag har aldrig varit på en stjärnkrog eller liknande krog. Jag måste nog säga att klimatet och stämning har stor inverkan på ett bra matminne för mig. Bland den bästa maten jag har ätit har varit i Mexico. Deras kryddiga mat med goda grönsaker och tillbehör till rätterna, samt atmosfären runt om gör det till mitt bästa matminne.

När kom du på att du ville bli kock? Och varför?
Genom hemkunskapen i högstadiet. Det var kul och det var mitt favoritämne. Min mamma och mormor har alltid varit duktiga på att baka och laga mat. Tror det är lite därifrån jag också fick känslan för att syssla med mat.

Hur förbereder du dig inför tävlingen?
Jag försöker hålla fokus på mitt mål och att inte ge upp idéer jag får längs vägen. Jag försöker vara kritisk mot mig själv och hela tiden vilja bli bättre. Ett okej ska inte vara bra nog. Jag strävar för att det ska vara kul hela vägen tills det är dags att tävla även fast pressen är lätt påtaglig. Framförallt är det viktigt att ha kul med laget. Vi i laget har en go stämning och jag skulle inte vilja göra denna tävling utan någon av dem. Sedan är det en massa träning som gäller.

Vilket redskap är oumbärligt för dig i tävlingen?
Utan min pincett hade det blivit svårt att få till de minsta detaljerna. Den ser till så att finishen blir det lilla extra.

Hur ska du fira om ni vinner?
Om vi skulle vinna hade det varit så roligt. Jag skulle vilja fira med laget hela natten lång med massa goda skratt och någon flaska bubbel. När jag väl hade kommit hem från tävlingen hade jag viljat fira med min sambo, familj och vänner som har stöttat mig genom hela vägen fram till tävlingen och under tävlingen. Ni är alla guld värda.

Storköksbutiken är stolt sponsor till Skåne Kulinar med restaurangmaskiner i tävlingen Culinary Olympics. 

Följ mig här på instagram: Rebeccaalmen

Min blogg: https://nouw.com/rebeccaalmen

Lämna ett svar