Skåne Kulinar Jimmy Sandquist

Jimmy Sandquist ställer upp i Culinary Olympics 2020 tillsammans med Skåne Kulinar som har två guld i bagaget. Vi är nyfikna på hur det går och har ställt några frågor till Jimmy. 

Namn: Jimmy Sandquist
Arbetsplats: Dandy Klubb & Krubb
Bor: Helsingborg
Familj: Sambo, Olivia & hund, Laban

Var kommer inspirationen ifrån?
Det kan komma varifrån och när som helst. Givetvis tittar man mycket på sociala medier, gamla kollegor, letar i gamla kokböcker o.s.v. Men inspiration kan komma på helt andra sätt också.

Vilka är dina favoritråvaror just nu?
Rotselleri & alla sorters kål. Går att använda på så många sätt.

Ditt bästa matminne?
Det första jag kommer att tänka på är en Kati Roll som jag får för mig kostade 4£ från ett litet portabelt kök på en gata i So-ho, London. Bland det godaste jag ätit!
Annars är det nog ett besök på Ante, Köpenhamn. (Som tyvärr inte finns kvar)

När kom du på att du ville bli kock? Och varför?
Första steget var nog när jag var på restaurang tillsammans med min mormor, och åt en medium/rare köttbit för första gången (mamma har en tendens att tillaga kött alldeles, alldeles för länge)
Bestämde mig gjorde jag när jag praktiserat i ett restaurangkök då jag gick på högstadiet. Jag älskade ”tugget”, tempot och utmaningarna man ställdes inför varje dag.

Hur förbereder du dig inför tävlingen?
Vi tränar tillsammans hela laget en helg i månaden. Veckan efter det försöker jag bearbeta hur det gick, kommentarer från bedömning och egna tankar. Sedan försöker jag hitta så mycket tid det går, under resterande veckor, att prova på ändringar, eller bara att göra ett moment bättre. Det sker ju vid sidan av ens vanliga arbete, och ju närmre vi kommer tävlingen, desto mer ”ledig” tid ser jag till att ha för att kunna nöta in detaljerna.

Vilket redskap är oumbärligt för dig i tävlingen?
Vass kniv, pincett och köksvåg.

Hur ska du fira om ni vinner?
Det har jag faktiskt inte funderat över. Men jag har lovat kollegorna att en variant utav tävlingsrätterna hamnar på menyn ifall det blir guld. 

Vill du följa Jimmy kan du göra det här: Instagram :@jsandquist @dandyhelsingborg

Storköksbutiken är stolt sponsor till Skåne Kulinar med restaurangmaskiner i tävlingen Culinary Olympics. 

Lämna ett svar