KFL Trading AB i Trelleborg utses till ett av Sveriges Superföretag 2019

För 15:e året i rad presenterar Veckans affärer Sveriges Superföretag. Av Sveriges alla aktiebolag kom 717 företag med på listan som utklassar allt och alla. 

Familjeföretaget KFL Trading AB som driver Storköksbutiken etablerade sig i Trelleborg 2012, säljer främst utrustning till restaurang och storkök och är utsett till ett av Sveriges Superföretag 2019. 

Kraven är stenhårda – bara drygt en promille av alla bolag hamnar på listan. För att ett företag ska klassas som ett Superföretag måste det uppfylla ett antal högt ställda kriterier. Det handlar om att öka både omsättning och vinst samtidigt som företaget måste visa på stabilitet och långsiktighet i affären. Kriterierna måste uppfyllas minst fyra år i rad för att komma med på den exklusiva listan.

– Egentligen är kriterierna vi använder så tuffa att inga företag borde komma igenom det nålsögat, säger Per Weidenman, senior analytiker från Bisnode som har varit med och tagit fram konceptet bakom listan. 

Bisnode skriver: För att komma med på listan krävs det att företagen lever upp till högt ställda krav på:

• Tillväxt

• Vinst

• Avkastning

• Effektivitet

• Kapitalstruktur

• Finansiering

Superlistan skiljer sig från andra liknande listor. Det finns ingen jury eller krav på anmälan – utan sammanställningen bygger på bokslutsinformation från alla svenska aktiebolag (som omsatte mer än 10 miljoner förra året). Information som noggrant måste viktas och analyseras för att kunna bli jämförbar.  

– Det är oerhört roligt att vara med på listan och det känns som en bekräftelse på att det vi gör är rätt. Säger Kristoffer Falk Lauritsen ägare av KFL Trading AB 

Lämna ett svar