Skåne Kulinar och Storköksbutiken till Culinary Olympics 2020

Lokalt samarbete sätter Skåne på den internationella kulinariska kartan

I februari går stapeln för (IKA Culinary Olympics) OS 2020 i Stuttgart i Tyskland. Tävlingen är den största internationella med ca 2000 deltagande kockar från hela världen, tävlandes i flertalet olika grenar. Skånes bidrag är Skåne Kulinar som ställer upp i kategorin Culinary and Pastry art. 2014 vann dom VM-guld och 2016 tog de silver i Culinary Olympics. Även 2020 har dom lagt ribban högt och siktar på prispallen. Storköksbutiken är med och sponsrar laget.

– Vi tycker det är riktigt kul och viktigt att man hjälper varandra lokalt, därför tackade vi ja när frågan kom om vi ville vara med och sponsra laget till Culinary Olympics. Vi ser verkligen fram emot att kunna hjälpa till med restaurangutrustning som kan hjälpa dom en bit på vägen och förhoppningsvis sätta Skåne Kulinar på prispallen igen. Kristoffer Falk Lauritsen, Storköksbutiken.

Skåne Kulinar består av 10 st kockar som arbetar på olika restauranger runtom i Skåne. Deras ambition är att visa världen att Skåne är en matdestination av världsklass.

– Vi försöker hålla oss till våra lokala råvaror och den skånska mattraditionen så långt det går, samtidigt ska vi hålla ett 200-tal olika råvaror på 25 olika serveringar utan att det upplevs som att någonting repeteras. 
Vi ser det som en stor fördel att ha en leverantör som Storköksbutiken så tätt på så vi kan föra en nära dialog när vi har något som vi behöver tillverka eller köpa. Ofta dyker idéer upp och då är det positivt att ha nära till varandra. Linus Hornwall, Lagkapten Skåne Kulinar.

Storköksbutiken säljer restaurangutrustning till professionella i hela Sverige. Sedan 2015 finns lager och butik på Hedvägen i Trelleborg. Storköksbutikens restaurangutrustning var även med i VM 2018 som hjälpte Sveriges bidrag (Fazer Culinary team) att ta guld i storköksklassen.

Lämna ett svar