Fredrik Hed

En av stjärnorna i Fazer Culinary team Fredrik Hed har svarat på några frågor inför Culinary Olympics som går av stapeln i februari.

Namn: Fredrik Hed
Arbetsplats: Jag jobbar på Tastory i Stockholm.
Bor: I Stockholm.
Familj: Ja. 2 barn och fru.

När kom du på att du ville bli kock? Och varför? 
Jag gillade redan som liten att äta god mat och blev ofta imponerad när jag var ute och åt. Då tänkte jag att sådär vill jag också kunna laga mat. Så i högstadiet gjorde jag praktik på en restaurang och då bestämde jag mig för att bli kock.

Hur förbereder du dig inför tävlingen?
Förberedelserna inför tävlingen ser ut som att vi i laget ses i roliga och intensiva perioder/dagar och lagar upp och tränar på vår tävlingsmeny. Däremellan går jag igenom menyn och momenten i huvudet. Allt för att vara så förberedd jag kan vara. 

Temat i IKA Culinary Olympics 2020 är ”Roots”. Vad är ditt bästa tips kring detta?
Mitt bästa tips kring temat ”roots” är nog att det finns oändliga möjligheter med rötter.
Man kan göra puréer, soppor, gratänger, chips, riva, skiva, ha dom i desserter, äta det som huvudråvara osv. Det är bara fantasin som sätter gränser. 

Vilka är dina favoritråvaror just nu?
Mina favoritråvaror just nu är såklart rötter i alla dess former, skaldjur. Vi har en massa älg hemma i frysen och det är väldigt gott. Och svamp. 

Vilket redskap är oumbärligt för dig i köket?
Mina favoritredskap är kniv, zestjärn och stavmixer.

Ditt bästa kökstips?
Mitt bästa kökstips är att köpa bra råvaror utifrån säsong och att ha en vass kniv som man gillar. Våga krydda ordentligt. Och smaka av tills du blir nöjd.

Slutligen, vad äter och lagar du helst?
Jag gör det mycket med barnen nu och det är så roligt och det blir helt fantastiskt gott. Mest blir det tagliatelle eller ravioli med någon härlig fyllning. 

Storköksbutiken är stolt sponsor av restaurangutrustning till Fazer Culinary Team i Culinary Olympics och Culinary World Cup. 

Lämna ett svar