Skåne Kulinar Victor Schack

Om några dagar är tävlingen igång och vi har ställt några snabba frågor till Victor som ställer upp i Culinary Olympics tillsammans med Skåne Kulinar. 

Namn:  Victor Schack
Arbetsplats:  Blåsingsborgs Gårdshotell, Kivik
Bor:  Sankt Olof
Familj: Singel

Var kommer inspirationen ifrån?
Inspirationen kommer från att utmana mig själv med nya tekniker och smaker. Se saker från ett nytt perspektiv. Inspirationen kommer också utifrån kollegor, leverantörer, litteraturer & instagram. 

Ditt bästa matminne?
Mamma Schacks pannbiff, potatis, löksås och lingon. 

När kom du på att du ville bli kock? Och varför?
Jag drog det kortaste strået… skämt åsido. Av en slump så efter det att jag tog studenten från teknikprogrammet i Kristianstad så hamnade jag i Umeå på universitetets gastronomiprogram. Efter tre års studier och arbete därtill så kan jag inte tänka mig något annat. Att ha laga mat som arbete är helt fantastiskt! 

Hur förbereder du dig inför tävlingen?
För mig är det viktigt att vara ha en lugn och stabil sinnesstämning. Fokusera på här och nu. Jag tycker detta viktigt att tänka på var vi i världen befinner oss. Hur kan vi genom mat presentera Sverige och framförallt Skåne på en tallrik.

Vilket redskap är oumbärligt för dig i tävlingen?
Det finns ju alldeles för mycket att välja på, haha. I och med att jag pillar med så små detaljer till garnityren så säger jag pincetten. 

Hur ska du fira om ni vinner?
Har länge längtat efter att åka på en matresa utomlands. Så då blir det nog en bokning som belöning till sig själv.

Det går att följa mig via instagram på både chef.schack & svindyrkock.se

Storköksbutiken är stolt sponsor av restaurangutrustning till Fazer Culinary Team i Culinary Olympics och Culinary World Cup.

Lämna ett svar