Storköksbutiken deltar i initiativet för CO2-neutrala hemsidor

Som ett steg i rätt riktning har Storköksbutiken.se nu valt att ta sitt ansvar för koldioxiden vi släpper ut genom att delta i initiativet för CO2-neutrala hemsidor.

Det betyder att CO2-utsläppet från både hemsidan och hemsidans besökare är neutraliserat genom mätbara CO2-reduktioner. Reduktionerna sker bl.a. genom installation av nya, förnybara energikällor (t.ex. vindkraftverk) och genom deltagande i kontrollerade, CO2-reducerande projekt. 

Några av projekten är (citerat från CO2 neutralas officiella hemsida) är:

Vi installerar energieffektiva spisar i Afrika. De reducerar CO2-utsläppen, då behovet för att fälla träd till matlagning över öppen eld minskar. Samtidigt  förbättras hälsan, då röken från matlagningen över öppen eld i familjernas hyddor reduceras. Alla projekten har granskats och certifierats genom Gold Standard-ordningen, som ursprungligen startades av Världsnaturfonden WWF.

Vi är med till att anlägga vattenbrunnar, som ersätter behovet för att koka vattnet. Detta reducerar CO2-utsläppen, då vattenkokning leder till fällning av träd till ved. Dessa projekt omfattas också av Gold Standard.

Vi är med till att bygga nya förnybara energianläggningar. Fram till nu har vi fokuserat på vindkraftverk, men annat är på gång.

Vi har bidragit till bevarandet av regnskog (certifierat av Redd+).

Vi hjälper företag med att reducera deras resursförbrukning och öka energieffektiviteten.

– Genom deltagandet och pengarna vi betalar för vår förbrukning som går till de här projekten gör att vi tar ett steg i rätt riktning och börjar ta ansvar för vår förbrukning som företag. Säger Charlotta Lauritsen på Storköksbutiken.se. 

Lämna ett svar