Sju snabba frågor till kocken Adam Hallberg

Culinary World Cup går snart av stapeln och uppladdningen är i full gång. 

Vi hoppar in en liten sväng hos en av deltagarna i Fazer Culinary team som snart ska tävla i Expogast Villeroy & Boch Culinary World Cup i storköksklassen och ställer några snabba frågor. 

Namn: Adam Hallberg

Arbetsplats: ICA HK /Solna /Stockholm 

Bor: Älvsjö/Stockholm

Familj: Min fru Louise och min 3 döttrar, Tyra, Olivia, Alice

Varför jobbar du som kock? 

Det finns inget bättre än att glädja andra, med god mat, samt att skapa och vara kreativ i min matlagning 

Ditt bästa matminne?

Mitt bästa matminne kommer från en Alberto Clarla i Rom/ Italien, en fisk och skaldjursrestaurang som hade allt. Jag kan fortfarande blunda och uppleva den middagen, fast det är över 15 år sedan jag var där.

Var kommer inspirationen ifrån?

Framför allt resor och både nya och gamla matmagasin. Att botanisera i olika saluhallar och laga mat med vänner som har samma matintresse.

Vilka är dina favoritråvaror just nu?

Mina favoritråvaror just nu är; jordärtskocka med tryffel och min absoluta favorit är kalvbräss.

Hur förbereder du dig inför tävlingen?

Jag mediterar ständigt över dom olika tävlingsmomenten, samt ligger på min spikmatta och fokuserar 

Årets tema i tävlingen är ju ”Against food waste”. Vad är ditt bästa tips kring detta? 

Använd all skal waste till att koka fonder eller fritera till krispig topping till dina maträtter.

Hur ska du fira om ni vinner? 

Champagne!!!, Champagne!!!, Champagne!!!

Vill du se mer av Adam så kan du följa honom på instagram här!

Lämna ett svar