Tormek T-2 pro

Jag vet att det finns en massa kockar där ute som känner stor stolthet över att de slipar sina knivar själv på stenar, men min personliga erfarenhet är att det är ca: 1 av 10 kockar i varje kök som gör det.  

Så vad gör vi övriga 9 som inte tycker att det är definitionen av mindfulness att spendera hela söndagen med att slipa knivarna på 4 olika stenar för att få den perfekta skärpan inför veckan.. 

Jo vi skickar iväg knivarna på slipning alldeles för sällan till en dyr peng och jobbar med slöare knivar än vad vi borde.  

Tormeks T-2 är till för alla oss. 

Med den är det enkelt och snabbt att hålla knivarna i topptrimm! Ingen förkunskap eller knivsliparkurser av japanska slip-gurus behövs. En självklar investering i köket så att alla kockar kan hålla sitt viktigaste verktyg vasst. 

Martin med Tormek T-2 Pro knivslip

Med över 40 års erfarenhet av slipning har Tormek nu utvecklat en slip­maskin, speciellt anpassad för knivslipning och det professionella kökets krav på resultat och enkelhet. Du får vassa knivar, precis när du behöver det!

Slippningen med Tormek T-2 Pro tar inte mer än 60 sekunder. Den går snabbt och enkelt att ställa in korrekt utefter kniven. Du får en diamantskiva för högsta skärpa och kompositskiva för polering. Den är både tystgående och enkel att flytta på.

Vill du veta mer om Tormek T-2 Pro eller vill du köpa den an du göra det på Storköksbutiken.se.