Konro Yakitori grill - Long - 700x260x210mm
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Konro Yakitori grill - Long - 700x260x210mm

Long - vår längsta Konro Yakitori grill.

Våra grillar i Konro-stil är baserade på den världsberömda japanska designen och lyfter verkligen saker till nästa nivå när du grillar kött, fisk, grönsaker eller avslutar en sous vide-tillagad maträtt.

Med en elegant finish i borstat rostfritt stål, handtag och hållbara mineralplattor är Kasai-serien av grillar perfekt i ett restaurangköket.

Vi rekommenderar Binchotan-grillkol till våra konrogrillar på grund av dess långa brinntid och dess förmåga att försegla naturliga smaker utan att avge några andra aromer.

Detta är en kompakt och enkel kolgrill som är tillverkad av ett naturmaterial som optimerar värmelagringen - Konrogrillarna har överlägsen värmeisolering som gör att kolet som används brinner länge och extra varmt.

7 999,00 kr (inkl. moms) 7 999,00 kr (exkl. moms)
(9 998,75 inkl. moms)

Beskrivning

Konro-grill Long - med sin brittisktillverkade ram i rostfritt stål gör den perfekt för både hemmabruk och de hårda kraven i ett professionellt kök. Tack vare sin kompakta design har den perfekt storlek för alla ytor. Den erbjuder mer mångsidighet, bättre smak och en mer njutbar matlagningsupplevelse än du någonsin skulle kunna föreställa dig. Det är det ultimata sous vide-verktyget och tro oss, vi har provat en hel del sous vide-tillagad mat. 

Våra Kasai Grills Tiles är tillverkade av ett naturligt mineral som genomgår en process som kallas exfoliering för att bli vår Kasai Tile. Våra speciella Kasai Tiles reflekterar värmen tillbaka in i grillen, vilket gör att temperaturen blir jämnare. De har utformats speciellt för att klara temperaturer på upp till nästan 1200ºC. Vi har verkligen nått vårt hållbarhetsmål här, eftersom när plattorna är svarta kan vi erbjuda dig ersättningsplattor, och de gamla plattorna kan malas och användas av trädgårdsmästare. De är ett effektivt jordförbättringsmedel som kan luckra upp packad jord, ge dränering och hålla tre till fyra gånger sin vikt i vatten. 

Om du någonsin har rest till Japan har du säkert sett en sådan här liten grill i nästan varje gathörn. Särskilt när du går runt i Osakas nöjesdistrikt (Dontonbori nära Namba station) hittar du en Konro på nästan varje restaurang med en expert som vrider Yakitori-spett eller några andra läckra munsbitar. 

I västvärlden är Konro förmodligen mer känd som en Hibachi-grill, men i Japan kallas den Shichirin eller Konro. Det är lite komplicerat, men namnen Shichirin och Konro uppstod förmodligen när dessa små eldlådor av lera eller keramik började användas för matlagning istället för bara uppvärmning. 

Hibachi utvecklades ursprungligen runt 800-talet e.Kr. och deras ursprungliga syfte var att fungera som en liten rumsvärmare. Min gissning är att de blev en fattigmans Kamado eller kokplatta, precis som de billiga elektriska värmeplattorna är idag. Med tiden upptäckte man att de var utmärkta för tillagning av Yakitori och andra mindre maträtter och därför bytte de namn till Konro eller Shichirin. 

Konro-grillarna är de bästa att använda när du grillar kött, fisk eller grönsaker. Rekommenderas att användas med Binchotan-grillkol på grund av dess långbrinnande egenskaper och dess förmåga att försegla naturliga smaker utan att ge några andra aromer. 

Detta är en kompakt och enkel kolgrill som är tillverkad av ett naturmaterial som optimerar värmelagringen. Eftersom dessa grillar har överlägsna värmeisolerande egenskaper brinner kolet som används i dem längre än i konventionella spisar. 

Inget smakar som kolgrillade kycklingspett eller yakitori. Nu kan du göra läckra yakitori och andra grillade rätter på din uteplats med denna praktiska japanska kolgrill. Med klumpkol eller Binchotan av god kvalitet ger Konro en mycket het värmekälla (750°C). Den kompakta storleken och formen och konstruktionen av eldfast tegel/keramik gör dessa grillar perfekta för tillagning av köttspett eller skivade grönsaker. Maten ligger bara några centimeter från kolet och saften som droppar ner förångas omedelbart till ett rökigt moln av läckerheter som blandas med maten på grillen. Den heta temperaturen är också perfekt för att skapa krispigt karamelliserat skinn på kyckling och annat kött. Det får maten att smaka fantastiskt!

Datablad

SVT-16062
100 kg
Datablad
Bredd
700 mm
Djup
260 mm
Höjd
210 mm
Vikt
17,25 kg

Vår kunder gillar oss

  • "De levererar alltid fantastisk service. Ställer upp i ur och skur och gör allt de kan för att göra sina kunder nöjda" - Joel Lindqvist, Mat- & Chokladstudion
  • "Fantastisk service, jättebra utbud och snabba leveranser. Köksutrustning till bra priser med! Väldigt nöjd! - Anna Ramsby, Systrar & Bönor
  • "Supertrevligt bemötande och professionell hjälp; var precis vad jag behövde som nyetablerat!" Hans Boberg - Bobergs på Hamngården, Brantevik
  • "Tack. Ni är så otroligt bra!! - Niclas Melin, Coach, Fazer Culinary Team

Du kanske också gillar

14 andra produkter i samma kategori:

Kunder som köpt denna produkt köpte också: