Storköksbutikens blogg

Åtta snabba frågor till lagkapten Dan Assarsson

Med ca 2 veckor kvar till tävlingen i storköksklassen i Expogast Villeroy & Boch Culinary World Cup 2018 har vi ställt några frågor till lagkaptenen i Sveriges bidrag; Fazer Culinary team.   Namn: Dan Assarsson Arbetsplats: Direktionsmatsalarna på SEB Kungsträdgården. Bor: Stockholm Familj: Fru Sofia och barnen Melvin, Moa och Majken. Varför jobbar du som kock? Det är en enorm tillfredställelse att få glädja andra […]

29. maj 2020

Diskguide del 2 Så rengör du din diskmaskin

Följ vår rengörningsguide nedan så får du renare disk och diskmaskinen håller längre. Guiden följer branschriktlinjerna för restaurang och kan användas till diskmaskinerna vi säljer på Storköksbutiken.  Rengörning varje dag: 1. Stäng av diskmaskinen, töm vattnet och öppna luckorna.2. Spola sedan rent maskinens insida med ljummet vatten.3. Ta ur och rengör filter/silar. Se till så […]

29. maj 2020

Sju snabba frågor till kocken Adam Hallberg

Culinary World Cup går snart av stapeln och uppladdningen är i full gång.  Vi hoppar in en liten sväng hos en av deltagarna i Fazer Culinary team som snart ska tävla i Expogast Villeroy & Boch Culinary World Cup i storköksklassen och ställer några snabba frågor.  Namn: Adam Hallberg Arbetsplats: ICA HK /Solna /Stockholm  Bor: Älvsjö/Stockholm Familj: Min fru […]

29. maj 2020

Storköksbutiken deltar i initiativet för CO2-neutrala hemsidor

Som ett steg i rätt riktning har Storköksbutiken.se nu valt att ta sitt ansvar för koldioxiden vi släpper ut genom att delta i initiativet för CO2-neutrala hemsidor. Det betyder att CO2-utsläppet från både hemsidan och hemsidans besökare är neutraliserat genom mätbara CO2-reduktioner. Reduktionerna sker bl.a. genom installation av nya, förnybara energikällor (t.ex. vindkraftverk) och genom […]

29. maj 2020

Rökskåp guide

Hösten är här och säsongen för att röka maten är perfekt! Rökskåp med kall- och varmrökning De flesta tänker nog på kött eller fisk när vi pratar om att röka mat men det finns väldigt många möjligheter förutom kött som du kan röka i ett rökskåp och få en annorlunda textur och röksmak. Pröva till […]

29. maj 2020

Storköksbutiken stolt sponsor till Fazer Culinary team

Guldmedaljörerna från 2014, Fazer Culinary Team ställer upp igen i Expogast Villeroy & Boch Culinary World Cup 2018.  Fazer Culinary team Sweden 2018 sponsras av Storköksbutiken Guldmedaljörerna från 2014, Fazer Culinary Team ställer upp igen i Expogast Villeroy & Boch Culinary World Cup 2018. Denna gång ligger ribban lika högt och ambitionen är att ta guld i […]

29. maj 2020

Bobergs Hamngården i Brantevik

En av våra kunder är Hans Boberg på Hamngården i Brantevik. Läs mer eller se filmen om honom och Hamngården här!  Ända sedan tonåren har jag drömt om en egen restaurang. Drömmen har funnits med mig igenom hela mitt liv och 2017 gick den äntligen i uppfyllelse.  Numera får jag ägna mig helhjärtat åt min […]

29. maj 2020

Kockknivar – Våra populäraste är från Mercer – Mest för pengarna

Vi har testat Mercers kockknivar i vårt showroom! – Det första du märker när du tar i en kockkniv från Mercer är handtaget. Kniven ligger perfekt i handen. Det är också därför som de flesta av våra kunder slutar med att köpa en Mercer när de besökt oss, trots att de kanske aldrig hört namnet […]

27. maj 2020

Torkugn – 5 punkter om att torka mat

Hur använder man en torkugn eller torkskåp och varför ska man göra det? 1. Varför ska jag torka maten? Även ifall det låter tråkigt så är det rena motsatsen. När du torkar maten försvinner vattnet. Vattnet i sig smakar inget och resultatet blir att maten du torkat blir mycket mer intensiv i sin egna smak och […]

27. maj 2020

Starta restaurang

9 punkter du behöver ha koll på när du ska starta restaurang! Allt från restaurangutrustning till personal. Att dra igång ett projekt med att starta restaurang eller café är fantastiskt kul men kan också vara överväldigande. Du ska inte bara servera god mat, du behöver även ha koll på ekonomi, marknadsföring, restaurangutrustning, inköp o.s.v.  Har man […]

27. maj 2020

Värmelampor i nya färger

Stay hots värmelampor i nya färger! Värmelampan Classic från Stay hot har länge varit en av Stay hots populäraste värmelampor. Elegant, funktionell och kvalitativ gör den sig i restaurangen som alltid vill leverera bästa service och mat till sina gäster.  Stay hots värmelampor håller en oslagbar kvalité och är tillverkad i anodiserad aluminium. Med hiss justerar man […]

27. maj 2020

Nyhet från Kopa

Rökugnen med fantastiska möjligheter KOPA Rökugn är en mångsidig varm och kall rökugn med kraft av elektrisk uppvärmning. Slow cooking rätter som hittills bara varit möjliga med traditionella vedugnar och traditionell matlagning kan nu förberedas i en ugn som är hygieniskt lämpad för restauranger och är elektroniskt styrbar för smidig användning. Med ugnen kan du tillaga långkok […]

27. maj 2020