Storköksbutikens blogg

Möt kocken Susanne Strandqvist

8 snabba frågor till kocken Susanne Strandqvist inför Culinary World Cup Namn: Susanne StrandqvistArbetsplats: SE Banken MalmöBor: StehagFamilj: Bor med mina barn Ted o Frida Varför jobbar du som kock? Jag älskar mitt jobb. Brinner för matlagning o det intensiva tempot. Ditt bästa matminne?Barcelona och dom enorma skaldjursfaten man kan få där. Hela atmosfären och deras härliga inställning. Var kommer […]

29. maj 2020

Möt kocken Patrik Sättgren

Kocken Patrik Sättgren svarar på 8 snabba frågor  Namn: Patrik SättgrenArbetsplats: MukbangBor: Gamla EnskedeFamilj: Sambo Marie och vår son Simon 13 år Varför jobbar du som kock?Alltid gillat att laga mat, goda smaker, gillar att glädja andra människor. Ditt bästa matminne?Många matminnen blir det, hummus i Israel, fläskkarré i Champagne det är väl två matminnen som inte går att […]

29. maj 2020

Möt kocken Marcus Ludvigsson

8 snabba frågor till kocken Marcus Ludvigsson  Namn: Marcus LudvigssonArbetsplats: Restaurang Hermes Bor: HelsingborgFamilj: Fru Pernilla, sönerna Leo och Elias och bonusdotter Maja Varför jobbar du som kock? Älskar miljön, farten och alla personligheter i ett kök. Och att få glädja människor med min mat. Ditt bästa matminne?Minne och minne men född med gluten intolerans så ansträngde mina föräldrar sig väldigt […]

29. maj 2020

Åtta snabba frågor till lagkapten Dan Assarsson

Med ca 2 veckor kvar till tävlingen i storköksklassen i Expogast Villeroy & Boch Culinary World Cup 2018 har vi ställt några frågor till lagkaptenen i Sveriges bidrag; Fazer Culinary team.   Namn: Dan Assarsson Arbetsplats: Direktionsmatsalarna på SEB Kungsträdgården. Bor: Stockholm Familj: Fru Sofia och barnen Melvin, Moa och Majken. Varför jobbar du som kock? Det är en enorm tillfredställelse att få glädja andra […]

29. maj 2020

Diskguide del 2 Så rengör du din diskmaskin

Följ vår rengörningsguide nedan så får du renare disk och diskmaskinen håller längre. Guiden följer branschriktlinjerna för restaurang och kan användas till diskmaskinerna vi säljer på Storköksbutiken.  Rengörning varje dag: 1. Stäng av diskmaskinen, töm vattnet och öppna luckorna.2. Spola sedan rent maskinens insida med ljummet vatten.3. Ta ur och rengör filter/silar. Se till så […]

29. maj 2020

Sju snabba frågor till kocken Adam Hallberg

Culinary World Cup går snart av stapeln och uppladdningen är i full gång.  Vi hoppar in en liten sväng hos en av deltagarna i Fazer Culinary team som snart ska tävla i Expogast Villeroy & Boch Culinary World Cup i storköksklassen och ställer några snabba frågor.  Namn: Adam Hallberg Arbetsplats: ICA HK /Solna /Stockholm  Bor: Älvsjö/Stockholm Familj: Min fru […]

29. maj 2020

Storköksbutiken deltar i initiativet för CO2-neutrala hemsidor

Som ett steg i rätt riktning har Storköksbutiken.se nu valt att ta sitt ansvar för koldioxiden vi släpper ut genom att delta i initiativet för CO2-neutrala hemsidor. Det betyder att CO2-utsläppet från både hemsidan och hemsidans besökare är neutraliserat genom mätbara CO2-reduktioner. Reduktionerna sker bl.a. genom installation av nya, förnybara energikällor (t.ex. vindkraftverk) och genom […]

29. maj 2020

Rökskåp guide

Hösten är här och säsongen för att röka maten är perfekt! Rökskåp med kall- och varmrökning De flesta tänker nog på kött eller fisk när vi pratar om att röka mat men det finns väldigt många möjligheter förutom kött som du kan röka i ett rökskåp och få en annorlunda textur och röksmak. Pröva till […]

29. maj 2020

Storköksbutiken stolt sponsor till Fazer Culinary team

Guldmedaljörerna från 2014, Fazer Culinary Team ställer upp igen i Expogast Villeroy & Boch Culinary World Cup 2018.  Fazer Culinary team Sweden 2018 sponsras av Storköksbutiken Guldmedaljörerna från 2014, Fazer Culinary Team ställer upp igen i Expogast Villeroy & Boch Culinary World Cup 2018. Denna gång ligger ribban lika högt och ambitionen är att ta guld i […]

29. maj 2020

Bobergs Hamngården i Brantevik

En av våra kunder är Hans Boberg på Hamngården i Brantevik. Läs mer eller se filmen om honom och Hamngården här!  Ända sedan tonåren har jag drömt om en egen restaurang. Drömmen har funnits med mig igenom hela mitt liv och 2017 gick den äntligen i uppfyllelse.  Numera får jag ägna mig helhjärtat åt min […]

29. maj 2020

Kockknivar – Våra populäraste är från Mercer – Mest för pengarna

Vi har testat Mercers kockknivar i vårt showroom! – Det första du märker när du tar i en kockkniv från Mercer är handtaget. Kniven ligger perfekt i handen. Det är också därför som de flesta av våra kunder slutar med att köpa en Mercer när de besökt oss, trots att de kanske aldrig hört namnet […]

27. maj 2020

Torkugn – 5 punkter om att torka mat

Hur använder man en torkugn eller torkskåp och varför ska man göra det? 1. Varför ska jag torka maten? Även ifall det låter tråkigt så är det rena motsatsen. När du torkar maten försvinner vattnet. Vattnet i sig smakar inget och resultatet blir att maten du torkat blir mycket mer intensiv i sin egna smak och […]

27. maj 2020