Storköksbutikens blogg

Att tävla i matlagning!

Att tävla i matlagning kräver en enorm precision, en mental styrka, perfekta råvaror och en restaurangutrustning av världsklass. Vi förbereder oss minutiöst för Culinary Olympics som avgörs i tyska Stuttgart och inför ett världsmästerskap behöver vi kockar, precis som idrottsmän, skapa de allra bästa förutsättningarna för att vi ska kunna prestera maximalt vid rätt tillfälle. […]

16. juni 2020

Så tillagar du den perfekta Pommesen!

Pommes frites skär genom tid, rum, kulturer och nationsgränser på ett sätt som inget annat tillbehör i den kulinariska världen. En saftig köttbit, musslor eller en krispig sallad – kombinera med friterade potatisstavar och lyckan är gjord. Visst är det den bästa side ordern som kan serveras i ensamt majestät med bara salt, en god […]

16. juni 2020

Två restaurangugnar i världsklass och i miniformat!

NYHET! Spaniens största restaurangugnsproducent släpper kombiugn i miniformat Två restaurangugnar i världsklass och i miniformat!  Fagor som bland annat levererar restaurangugnar till Michelinrestauranger och som är Spaniens största och mest populära producent av restaurangugnar har släppt sin nya ugn Fagor Kombiugn Optima i modellerna Advanced och Concept. Två restaurangugnar i världsklass och i miniformat!  Med funktioner som ånga, […]

16. juni 2020

Årets kock i Danmark vann med Fagors ugnar

Årets kock i Danmark vann med FAGORS ugnar! Årets kock i Danmark korades i Herning i Danmark nu i helgen. Vinnaren blev Kristoffer Ringsing från Restaurant B-Spis i Næstved. De sista fem veckorna har Kristoffer och hans assistens tränat mer än 30 timmar per vecka, vid sidan av deras arbete.  – Jeg er utroligt glad […]

16. juni 2020

Våfflor

Vilken gillar du? Klassiska hjärtanformade våfflor, belgiska våfflor, bubbelvåfflor, amerikanska våfflor, churros våfflor. Snart är det våffeldagen, närmare bestämt 25 mars.  Visste du att våffeldagen från början är en misstolkning av ordet vårfrudagen, som blev till vafferdagen. Vaffer är ett gammalt ord för våffla och på så sätt blev det så småningom våffeldagen. – Våfflor […]

16. juni 2020

Guide till GN-kantiner

Måtten till GN-kantiner Rostfria kantiner är framtagna för att underlätta arbetet i köket med en typ av behållare som passar i många olika funktioner. Exempel passar en vanlig GN 1/1 kantin i de flesta ugnar, kylskåp, frysskåp, vattenbad, blast chiller och så vidare. För att en kantin ska bli godkänd som GN kantin måste den […]

16. juni 2020

Pizzaugnar från Sveba Dahlén

Välkommen till den perfekta pizzavärlden – med Pizzaugnar från Sveba Dahlen Vår medarbetare Therese redogör fördelarna med en pizzaugn från Sveba Dahlen Varje dag i över 100 länder, på den lokala pizzerian, i stormarknaden eller på en restaurang är en pizzaugn från Sveba Dahlen inblandad. P-serien Pizzaugnar från Sveba Dahlen uppfyller de krav som ställs på en pizzeria […]

16. juni 2020

Vinnarmenyn i Culinary World Cup

GULD i storköksklassen 2018  Temat i Culinary World Cup 2018 var  ”Against food waste”. Utifrån det skulle lagen på 5 timmar skapa en trerättersmeny till 150 personer, med en budget på 5 euro per person.  Det segrande laget i storköksklassen Fazer Culinary Team består av lagkapten Dan Assarsson, Adam Hallberg, Marcus Ludvigsson, Susanne Strandqvist, Daniel […]

16. juni 2020

Möt kocken Daniel Lund

Namn: Daniel LundArbetsplats: ICA HelsingborgBor: GantoftaFamilj: Frun Anna och barnen Samuel och Vera Varför jobbar du som kock?Brinner för mat och smaker. Vill hela tiden lära mig mer.  Ditt bästa matminne?Har många bra matminnen men det jag kommer att tänka på först är ett för inte så länge sedan på restaurang Baest i Köpenhamn, ett måste om man är […]

16. juni 2020

Möt inspiratören och kocken Niclas Melin

8 snabba frågor till coachen i Fazer Culinary team – Culinary World Cup 2018 Namn: Niclas MelinArbetsplats: Coach för Fazer culinary team. Kock och inspiratör i Fazer. Hela Sverige.Bor: Stockholm Västraförorten HässelbyvillastadFamilj: Fru Karin och mina döttrar Ellen och Agnes Varför jobbar du som Kock:Mitt yrkesval gjorde jag för längesedan. Och det gjorde jag nog av att i familjen […]

16. juni 2020

Möt kocken Susanne Strandqvist

8 snabba frågor till kocken Susanne Strandqvist inför Culinary World Cup Namn: Susanne StrandqvistArbetsplats: SE Banken MalmöBor: StehagFamilj: Bor med mina barn Ted o Frida Varför jobbar du som kock? Jag älskar mitt jobb. Brinner för matlagning o det intensiva tempot. Ditt bästa matminne?Barcelona och dom enorma skaldjursfaten man kan få där. Hela atmosfären och deras härliga inställning. Var kommer […]

16. juni 2020

Så hjälper vi våra kunder med finansiering

Vi hjälper våra kunder med finansiering av restaurangutrustning Kristoffer har blivit intervjuad av Wasa kredit om hur vi hjälper våra kunder att finansiera deras köp.Du kan läsa intervjun som finns på ehandle.se här: Att e-handeln bara växer och växer har inte undgått någon, inte heller företagskunderna. Allt fler företagskunder handlar på nätet och helt plötsligt […]

1. juni 2020