Storköksbutikens blogg

Köpguide för ismaskin

Vilken ismaskin ska jag köpa? Genom denna guide hjälper vi dig att hitta rätt ismaskin till just din verksamhet. Vi går igenom vanliga frågor som kan uppkomma när man ska välja en ismaskin till sin restaurang, bar, storkök eller café. Hur mycket is behöver min ismaskin producera? Det genomsnittliga antalet gäster per dag tillsammans med […]

10. februari 2021

Felsökning mindre restaurangmaskiner

Innan du ringer en tekniker kan du enkelt själv kontrollera dina restaurangmaskiner så kanske du slipper onödiga kostnader och problemet med maskinerna blir snabbare löst! Har du kollat termosäkringen ?Om termosäkringen har gått kommer du att uppleva: 1. Maskinen är helt död. 2. Maskinen fungerar delvis, men tex kan inte ugnen värma. Termosäkringen är en […]

2. februari 2021

Guide: Felsökning restaurangdiskmaskin

Några goda råd när diskmaskinen i restaurangköket strular! Disken blir inte riktigt ren. – Kolla att faserna i anslutningen/kontakten sitter åt rätt håll. Om de sitter åt fel håll så verkar kanske allt fungera som det ska ändå i diskmaskinen, nästan… Problemet är att om faserna är vända åt fel håll så kommer pumpen köra […]

25. januari 2021

Guide: Felsökning restaurangutrustning

Ett par goda råd till självhjälp när utrustningen i köket strular Fel: Maskinen går inte att sätta på eller vill inte värma. Har du kollat utrustningens termosäkring? Om termosäkringen gått kommer du uppleva antingen att maskinen är helt död eller att den fungerar delvis men ex kan inte ugnen värma. Termosäkringen är en liten säkerhetsanordning […]

15. januari 2021

Rökskåp Guide

Letar du efter ett rökskåp? Läs vår guide över hur du använder ett rökskåp och dess olika funktioner. De flesta tänker nog på kött eller fisk när vi pratar om att röka mat men det finns väldigt många möjligheter förutom kött som du kan röka i ett rökskåp och få en annorlunda textur och röksmak. […]

19. november 2020

Nya vägar med Catering & Take away

Under coronatider är det många restauranger som går på knäna. Nya lösningar och möjligheter gör så att många ändå klarar den här pressade tiden vi är i. Coronaanpassade restauranger och restriktioner har fått många att tänka om. En möjlighet är att erbjuda take away och catering. Här kommer en lista på när du kan erbjuda […]

12. november 2020

Nyhet! Liten & kompakt ugn från Sveba Dahlen N-serien.

Lika kraftfull och samma toppkvalité men i miniformat! Sveba Dahlens nya kompakta bänkmodells-ugn med ånga och stenhärd finns nu exklusivt att beställa hos Storköksbutiken. Med denna däck- och pizzaugn kan du baka fantastiska stenugnsbröd, pizzor, delikata bakverk och konfektyr. Det lilla formatet gör att ugnen passar utmärkt i verksamheter med liten yta. Ugnen är perfekt […]

15. oktober 2020

Nyhet! Sammic XM-serie med stavmixers

Efter flera år av forskning och arbete har Sammic nu släppt sin XM-serie med stavmixers. Denna familj med fem serier kommer med ett brett urval av avancerade funktioner och stora fördelar som kommer att vara av intresse för alla användare. XM modellerna är i högsta kvalité och byggda för att hålla väldigt länge! Robust konstruktion […]

31. augusti 2020

Stavmixer från Sammic

Vi får lov att presentera Sammics nyhet – Stavmixern XM-12! Denna professionella stavmixer som klarar allt utan extra verktyg. XM-12 är idealisk för att uppnå de mest subtila, fina och luftiga blandningarna eller mjuka puréerna. Den avancerade designen av bladet, bladskyddet och olika hastigheter gör det idealiskt att mixa olika emulsioner, puréer o.s.v. Ergonomisk designad, kompakt och […]

16. juni 2020

Att tävla i matlagning!

Att tävla i matlagning kräver en enorm precision, en mental styrka, perfekta råvaror och en restaurangutrustning av världsklass. Vi förbereder oss minutiöst för Culinary Olympics som avgörs i tyska Stuttgart och inför ett världsmästerskap behöver vi kockar, precis som idrottsmän, skapa de allra bästa förutsättningarna för att vi ska kunna prestera maximalt vid rätt tillfälle. […]

16. juni 2020

Så tillagar du den perfekta Pommesen!

Pommes frites skär genom tid, rum, kulturer och nationsgränser på ett sätt som inget annat tillbehör i den kulinariska världen. En saftig köttbit, musslor eller en krispig sallad – kombinera med friterade potatisstavar och lyckan är gjord. Visst är det den bästa side ordern som kan serveras i ensamt majestät med bara salt, en god […]

16. juni 2020

Två restaurangugnar i världsklass och i miniformat!

NYHET! Spaniens största restaurangugnsproducent släpper kombiugn i miniformat Två restaurangugnar i världsklass och i miniformat!  Fagor som bland annat levererar restaurangugnar till Michelinrestauranger och som är Spaniens största och mest populära producent av restaurangugnar har släppt sin nya ugn Fagor Kombiugn Optima i modellerna Advanced och Concept. Två restaurangugnar i världsklass och i miniformat!  Med funktioner som ånga, […]

16. juni 2020