Utemöbler Bänkar & soffor

Utomhussoffa

Du som har en uteservering med gott om plats, du kanske vill satsa på en utomhussoffa eller fler. Kanske även ett par bänkar. Just bänkar och soffor till uteservering kan vara ett trevligt komplement till dina bord och stolar du redan har där. Utomhussoffor och bänkar passar även bra att ha i olika offentliga miljöer. 

Här hos oss på Storköksbutiken hittar du en mängd olika utomhussoffor och utomhusbänkar i olika modeller. Det för restauranger, caféer, företag, föreningar och så vidare. Det kan passa bra med en enkel bänk utomhus utefter en vägg en solig dag, då det lockar till en stunds avkoppling så väl som snygga bänkset att ta en fika vid. 

Utomhusbänkar och utomhussoffor finns i en mängd varianter, olika storlekar, material och så vidare. Vad du har för verksamhet och vad du ska placera dessa, det avgör mycket vad du ska välja. 

Soffor och bänkar att ha utomhus

På en uteservering är det vanligt att ha utestolar och utebord, alternativt lounge grupper. Dock är det inte fel att även satsa på utesoffor och utebänkar. Det finns ju ganska många olika designer att välja mellan. För att välja rätt design på din utomhussoffa, fundera på om soffan ska vara en plats att bara vila på, eller om det ska vara bänkar och bord som går att sitta vid för att äta. Det finns idag fasta bänkar så väl som det finns de som är hopfällbara. 

Här hos oss på Storköksbutiken finns det gott om utomhussoffor och bänkar att välja mellan samt att vi även har andra bra möbler för restauranger, caféer och offentliga verksamheter. Alla våra möbler har hög kvalitet till låga priser. Komplettera gärna din utomhussoffa med andra bra möbler för uteserveringen. 

Bra saker att tänka på då du ska köpa utomhussoffa eller bänk

Platsen du ska ha dina utomhussoffor eller bänkar på avgör oftast vad du ska välja för storlek. Idag finns det soffor och bänkar i en mängd olika utföranden och storlekar. Det finns separata soffor, så väl som så kallade sittbänkar där det är bänk och bord i ett. 

En mycket viktig sak att tänka på är att dina utomhussoffor och bänkar bör tåla att stå ute. Ofta är det så att bänkar och soffor kan lackeras så att de blir mer hållbara och tåliga. Särskilt om de är i trä. 

Hitta rätt plats för soffan eller bänken

Det finns ju olika soffor för olika ändamål. Till exempel finns det soffor som passar bra för en eller två personer att sitta på i en park, så väl som det finns större bänkar som passar bra i en fullsatt galleria där många människor vill ha möjlighet att sätta sig ner för att koppla av. Du bör tänka på var du ska placera bänken eller soffan och hur platsen i sig är utformad. 

Syftet med utomhussoffan eller utebänken avgör oftast hur och var du ska placera den. Har du ett hörn på din uteservering, så kan en bänk passa bra där. Det finns smarta alkovbänkar som passar bra för hörnen. 

Fundera även på om den ska stå där det är soligt eller där det är skugga. Är det direkt sol, fundera på att komplettera med någon form av solskydd, som ett parasoll

Tänk på att du kan komma att behöva installera flera bänkar i ett område för att göra det bekvämt. Ställs den bland höga buskar eller träd så ger den mer avskildhet. Placerar du din bänk på ett öppet område ger det bra utsikt. 

Vilket material passar för din utomhussoffa eller bänk?

Du bör även noga fundera på bänkens material. Du kan oftast välja mellan trä, metall, flätad, plast och betongmaterial. Materialet i sig är ganska viktigt eftersom det bidrar till olika saker. bland annat hållbarhet. Oftast så står ju utomhussoffor och bänkar ute, i regn och solsken. Det är ju då bra om dessa är i ett material som tål det. 

Materialet påverkar även estetiken. Det kan vara bra att välja material du redan har på din uteservering eller den plats du ska ha utesoffan på. 

Sedan avgör ju även materialet hur mycket underhåll du behöver göra av själva soffan eller bänken. 

Materialvalet avgör även vikten på soffan eller bänken. Ju robustare material, desto stadigare står soffan, men är även tyngre att flytta. Så fundera på om du har behov av att kunna flytta på den, eller om den alltid ska stå på samma plats, året om.

En annan sak som materialet kan påverka, det är komforten. En del material är bekvämare än andra. Trä passar bra om personer ska sitta en längre stund. Metall och betong passar bra om det bara ska sittas en stund åt gången.

Priset är även det avgörande av materialet, eftersom olika material kostar olika mycket. Till exempel kostar furu ofta bra mindre än teak eller cederträ.

Köp dina utomhussoffor och bänkar hos oss

Här hos oss på Storköksbutiken kan du hitta flera olika varianter av utomhussoffor och utomhusbänkar. Vi har ett brett sortiment av detta, så väl som vi även har en hel del andra bra utemöbler för restauranger, caféer och andra verksamheter. Vi har även bra restaurangmöbler för inomhusbruk. Vi har en hög kvalitet på allt det vi säljer samt att vi även håller låga priser. 

En soffa för utomhusbruk kan passa bra att ha på många olika platser och inom en mängd olika verksamheter. Även om de flesta kanske tänker på parkbänk eller parksoffa när man säger utomhussoffa, så finns det bra mycket mer varianter än så. 

Vi på Storköksbutiken har många års erfarenhet inom branschen, samt även mångårig erfarenhet av arbete inom restaurangbranschen. Vi kan erbjuda det mesta som behövs för restauranger, storkök, caféer och andra verksamheter. 

Vi på Storköksbutiken följer svensk lagstiftning. Att följa standarder är en självklarhet tycker vi. Vi är medlem i BFS och följer branschrekommendationer. Det gör att du som kund kan vara säker på att våra produkter och tjänster alltid håller en god kvalité. Vi strävar efter att erbjuda dig som kund en miljöanpassad utrustning och klimatsmarta lösningar.