Chokladkyl

Kundnöjdhet Kundetilfredshed - 5 stjener
Vi vill tacka er efter allt strul med vår beställning av chafing dish som ni löste åt oss då ni skickade en av er personal en fredag kl 16 att åka från Trelleborg till oss i Nyköping som jag inte tror att många företag gör stor eloge för det så vi fick våra chafing dish och räddade vår stora catering idag lördag. Vi vill speciellt tacka Therese, Samt er chaufför som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på. Vi kommer att fortsätta att handla av er Än en gång stort tack för er hjälpen
Roger o Wun, Restaurang REAL THAI 5 stjerner
Vi köpte en stor spiskåpa och fick hur mycket support som helst inför köpet och även efteråt. Upplevde kunnandet som stort och även att de hade egen erfarenhet av restaurangbranschen som var till stor hjälp för mig som är relativt ny i detta. Tänker att detta företag får bli min nya huvudleverantör framöver när det blir dags för nya inköp! Mats Lindqvist Femöre Marina AB
Mats Lindqvist, Femöre Marina AB 5 stjerner
Kunde inte ha fått bättre service än jag fick på Storköksbutiken! Rekommenderas varmt!
Johannes Hognert 5 stjerner
Hemleverans, mycket bra installation av och bortforsling av gammal spis och ugn. Mycket nöjda.
Elisabeth Billholm 5 stjerner
Efter att fått en offert som jag sen lite glömde bort. Kontaktade Storköksbutiken flera månader senare. Tänk att de trollade fram min offert och den gällde fortfarande. Det kallar jag service. Snabb leverans och ett trevligt bemötande. Man lägger kunden i centrum och inget är omöjligt. Rekommenderar varmt detta företag.
Marja 5 stjerner
Alltid snabba svar vid undringar och detaljer kring köksmaskiner samt ev leveranstider. Bra maskiner till bra priser.
Calle 5 stjerner

Chokladkyl

Kylmonter som är specialanpassade för förvaring av underbar choklad.

Ska du förvara eller exponera choklad och praliner är det viktigt att du väljer rätt chokladkyl. Du ska ha en kylmonter som är väl ventilerad, håller en konstant temperatur och gärna nån form utav klimatkontroll. Detta för att undvika att det bildas kondens som kan orsaka att chokladen blir vit eller grå och riktig tråkig att titta på.

Korrekt förvaring av choklad är vanligtvis i temperatur mellan 14C-18C – viktigast är dock att temperaturen är jämn och att fuktigheten inte är för hög – helst inte högre än 60 %.

Är temperaturen för hög är risken att det bildas ”fatbloom” eller fettrosor. Detta orsakas av fettkrystaller som tränger ut och bildar grå fläckar på ytan.

Är fuktigheten för hög är risken att det bildas ”sugarbloom” eller sockerrosor. Fukten löser upp en del av sockret i chokladen och särskilt på ytan – när fukten då avdunstar krystalliseras sockret igen och bildar vita belägningar eller ger chokladen en kornig yta.

Varken ”fatbloom” eller ”sugarbloom” betyder att chokladen är oätbar men oftast betyder det tyvärr att chokladen är osäljbar eftersom den är väldig tråkig att titta på.

Storköksbutiken.se har flera olika modeller av kylmonters som är anpassade för just förvaring av choklad. Det finns små bänkmodeller och större golvmodeller – alla modeller är med stabil temperatur, bra ventilation och nån form av klimatkontroll som gör att fuktigheten inte överstiger 60 %.

Storköksbutiken har egen import av chokladkyl och chokladmonter från bland annat Spanien och Italien. Detta gör att vi kan erbjuda kanske Sveriges bästa priser på chokladkylar och chokladmonters i riktigt bra kvalité.