Buffé

Kundnöjdhet Kundetilfredshed - 5 stjener
Vi köpte en stor spiskåpa och fick hur mycket support som helst inför köpet och även efteråt. Upplevde kunnandet som stort och även att de hade egen erfarenhet av restaurangbranschen som var till stor hjälp för mig som är relativt ny i detta. Tänker att detta företag får bli min nya huvudleverantör framöver när det blir dags för nya inköp! Mats Lindqvist Femöre Marina AB
Mats Lindqvist, Femöre Marina AB 5 stjerner
Vi vill tacka er efter allt strul med vår beställning av chafing dish som ni löste åt oss då ni skickade en av er personal en fredag kl 16 att åka från Trelleborg till oss i Nyköping som jag inte tror att många företag gör stor eloge för det så vi fick våra chafing dish och räddade vår stora catering idag lördag. Vi vill speciellt tacka Therese, Samt er chaufför som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på. Vi kommer att fortsätta att handla av er Än en gång stort tack för er hjälpen
Roger o Wun, Restaurang REAL THAI 5 stjerner
Efter att fått en offert som jag sen lite glömde bort. Kontaktade Storköksbutiken flera månader senare. Tänk att de trollade fram min offert och den gällde fortfarande. Det kallar jag service. Snabb leverans och ett trevligt bemötande. Man lägger kunden i centrum och inget är omöjligt. Rekommenderar varmt detta företag.
Marja 5 stjerner
Alltid snabba svar vid undringar och detaljer kring köksmaskiner samt ev leveranstider. Bra maskiner till bra priser.
Calle 5 stjerner
Hemleverans, mycket bra installation av och bortforsling av gammal spis och ugn. Mycket nöjda.
Elisabeth Billholm 5 stjerner
Kunde inte ha fått bättre service än jag fick på Storköksbutiken! Rekommenderas varmt!
Johannes Hognert 5 stjerner

Buffé

Buffé

Buffévagnar, salladsbar i bästa kvalité

En buffevagn eller salladsbar är idag vanligt på väldigt många restauranger och caféer runtom i Sverige. Till lunchen, på kvällen och även till fika funkar det jättebra med en buffevagn. Köket kan effektivisera genom att göra större portioner och planeringen underlättas.

Buffevagnar finns som kalla eller kylda och som varma för servering av varm mat. Storköksbutiken har ett mindre urval av bra och billiga buffevagnar för mindre restauranger, pizzerior eller caféer. Såklart både varma och kalla buffevagnar och även salladsbarer och salladskylar finns för snabb leverans.

Även om det idag är nästan omöjligt att gå på lunch med kollegorna och inte hamna på en restaurang där det finns en buffevagn har det inte alltid varit så. Servering av mat från buffevagn är ett relativt nytt fenomen som vi i Sverige kan skryta lite av att ha varit med till att uppfinna i den moderna versionen även om historien börjar långt tillbaka på 1500-talet med borgerskapets brännvinsbord. Brännvinsbordet var en samlingspunkt när det blev inbjudit till fest hos borgerskapet och som tiden gick utvecklade det sig till smörgåsbord som vi fortfarande känner och förknippar med buffé idag. Under början på 1900-talet och särskilt under OS i Stockholm och sen världsutställningen i New York 1939 blev det svenska smörgåsbordet världskänt och själva ordet smörgåsbord finns idag båda på engelska och tyska. Vi har även hört historier om att så långt borta som Nya Zeeland finns restauranger som idag har ”smörgåsbord” på menyn.

Under 1960-talet utvecklade smörgåsbordet sig från enbart att vara ett sätt att äta förrätt på till att bli en ”ensam” rätt och en hel måltid. Det skulle ätas i fem bestämda ”turer”, en tågordning som inte var tidigare känd. Turer ska här förstås som att man i varje tur ägnar sig åt en viss del av smörgåsbordet och som man sedan inte återkommer till, till exempel så tillhör den inledande sillen den första turen, och desserten den avslutande femte turen. Smörgåsbordet växte från 1960-talet kraftigt i omfattning och det fick en dessertavdelning som det aldrig tidigare haft.  Från 1970-talet och framåt uppfattades smörgåsbordet också som ett serveringssätt som vi känner från en buffévagn eller liknande idag där man ställer fram en mängd förrätter, huvudrätter och efterrätter som man plockar av som man vill.  Precis som vi fortfarande gillar och älskar idag.