Kittlar & grytor & Stekpannor

Kundnöjdhet Kundetilfredshed - 5 stjener
Vi köpte en stor spiskåpa och fick hur mycket support som helst inför köpet och även efteråt. Upplevde kunnandet som stort och även att de hade egen erfarenhet av restaurangbranschen som var till stor hjälp för mig som är relativt ny i detta. Tänker att detta företag får bli min nya huvudleverantör framöver när det blir dags för nya inköp! Mats Lindqvist Femöre Marina AB
Mats Lindqvist, Femöre Marina AB 5 stjerner
Vi vill tacka er efter allt strul med vår beställning av chafing dish som ni löste åt oss då ni skickade en av er personal en fredag kl 16 att åka från Trelleborg till oss i Nyköping som jag inte tror att många företag gör stor eloge för det så vi fick våra chafing dish och räddade vår stora catering idag lördag. Vi vill speciellt tacka Therese, Samt er chaufför som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på. Vi kommer att fortsätta att handla av er Än en gång stort tack för er hjälpen
Roger o Wun, Restaurang REAL THAI 5 stjerner
Efter att fått en offert som jag sen lite glömde bort. Kontaktade Storköksbutiken flera månader senare. Tänk att de trollade fram min offert och den gällde fortfarande. Det kallar jag service. Snabb leverans och ett trevligt bemötande. Man lägger kunden i centrum och inget är omöjligt. Rekommenderar varmt detta företag.
Marja 5 stjerner
Alltid snabba svar vid undringar och detaljer kring köksmaskiner samt ev leveranstider. Bra maskiner till bra priser.
Calle 5 stjerner
Hemleverans, mycket bra installation av och bortforsling av gammal spis och ugn. Mycket nöjda.
Elisabeth Billholm 5 stjerner
Kunde inte ha fått bättre service än jag fick på Storköksbutiken! Rekommenderas varmt!
Johannes Hognert 5 stjerner

Kittlar & grytor & Stekpannor

Kokkärl, kittlar, kastruller och stekpannor i bra kvalité till rätt pris.

Att bra kokkärl och rätt redskap gör halva jobbet i köket är kanske inte riktigt sant men i alla fall är det viktigt med bra kokkärl för att tillaga bra mat. Stekpannor med non-stickbeläggning underlättar stekning och minskar risken för vidhäftning och vidbränning markant. Kittlar i rätt storlek med rätt bottendiameter ger bättre värmefördelning, snabbare uppvärmning och lägre energiförbrukning. Kittlar med sandwichbotten eller 3-lager botten ger bättre värmefördelning och mera jämn värme i hela kitteln.

Beroende på vilka typ av uppvärmningskälla du har är det lite saker du ska fundera på när du ska handla nya kittlar, stekpannor och kastruller.

Rostfritt stål – den vanligaste ståltyp använd i kokkärl är 18/10 som är en mycket stark och tålig ståltyp som är mycket hållbar även efter flera års intensiv användning. Såklart godkänd för livsmedelskontakt och utan kemisk reaktion eller missfärgning av livsmedel. Tål disk i diskmaskin. Eftersom stål inte är särskild bra som värmeledare är de flesta rostfria kittlar, stekpannor och kastruller tillverkat med en botten kombinerad av lite olika material. Det är oftast en blandning av aluminium och/eller koppar.

Gjutjärn är en mycket bättre värmeledare än rostfritt stål och håller värmen bra tack vara högre densitet i gjutjärn. De är därför också mycket tyngre än rostfria kärl och blir oftast varma även ut i handtagen. Ett kokkärl i gjutjärn är i princip outslitbart men måste behandlas rätt för att funka bra. Olja in stekytan ibland och låt dem inte stå i blöt efter disk annars rostar de snabbt.

Koppar är i princip den bästa värmeledaren men kopparkärl har tyvärr vissa nackdelar som gör att dem inte längre är så vanliga i storkök. De kan reagera kemiskt med vissa typer av livsmedel och därvid skapa giftiga föroreningar. Koppar är ett relativt mjukt material och därför ser man också ofta att kopparkärl har många bucklor och snabbt ser slitna ut. Ett kopparkärl med en beläggning av annan legering eller non-stick beläggning är dock bra och relativt vanligt i restaurangkök; dock är kopparkärl ofta lite dyrare att köpa in än kokkärl i annat material.

Aluminium är ett utmärkt material att göra kokkärl i, det är lätt, relativt billigt och hållbart. Dock kan aluminium missfärga vissa ljusa livsmedel och ge lite bitter smak åt vissa livsmedel och såser.

Summasummarum – det är inte lätt att ge svar på vilket kokkärl som är bäst lämpat för dig. Alla typer har fördelar och nackdelar. Personligen tycker vi att ett rostfritt kärl med en sandwichbotten av stål/järn och aluminium funkar bäst. Stekpannor också gärna i rostfritt med sandwich botten och kanske en non-stick beläggning.

Kom ihåg att oftast så är lock ett extra tillbehör till kokkärl och kittlar – Dock inte hos Storköksbutiken.se där alla vår Ekber kittlar levereras komplett med lock och handtag såklart.