Desinfektion av din ismaskin är en viktig aspekt av att ta hand om din ismaskin och se till att den producerade isen uppfyller de högsta hygienstandarderna.
Följ dessa enkla steg för att desinficera din Hoshizaki ismaskin på rätt sätt.
Se till att du har dessa saker till hands:
– Lämplig behållare
– 5,25 % natriumhypokloritlösning utspädd med vatten. Beroende på vilken ismaskin du har behöver du olika utspädningsgrad av 5,25 % natriumhypokloritlösning
– Ismaskin – 21-65: 15 ml natriumhypokloritlösning utspädd med 3,8 liter vatten
– Ismaskin – 100/130/160: 30 ml natriumhypokloritlösning utspädd med 7,6 liter vatten
– Ismaskin – 240: 44 ml natriumhypokloritlösning utspädd med 11,4 liter vatten
– Kay 5 Sanitizer, tillgänglig på Hoshizaki
Sanering av interiören
- 1: Stäng av vattentillförseln.
- 2: Tryck på RESET-knappen för att starta avfrostningsprocessen.
- 3: Vänta tills avfrostningsprocessen är avslutad.
- 4: Starta rengöringscykeln.
När vattenbehållaren börjar stängas trycker du på ”DOWN”-knappen eller ”SERVICE 2”-knappen i 5 sekunder. Rengöringscykeln startar. Vattenbehållaren kommer nu att öppnas och stängas igen.
- 5: Så snart vattenbehållaren är stängd ska du fylla på lösningen med hjälp av en tratt.
- 6: Placera tratten i vattenmatningsöppningen.
…och fyll på din natriumhypokloritlösning. Vätskan kommer snabbt att rinna genom ismaskinens insida och desinficera de inre delarna grundligt.
Sanering av isbehållare
- 7: Fyll en sprayflaska med utspädd natriumhypokloritlösning.
- 8: Spraya noggrant insidan av behållaren med lösningen och låt den verka i 10 minuter.
- 9: Trcyk på ned-knappen eller service 2-knappen för att avsluta rengöringscykeln.
- 10: Öppna vattentillförseln.
Behöver du hjälp med en ismaskin hjälper vi gärna till. Vi har alla Hoshizakis ismaskiner i vår webshop på Storköksbutiken.se.