På en ny kniv för proffs är bladet alltid skarpt. Beroende på materialet och hur du använder kniven kommer bladet att slitas ut förr eller senare. Med en bra elektrisk knivslip kommer bladet att återfå sin fulla skärpa, och du kan fortsätta använda din favoritkniv samtidigt som du behåller en bra användarupplevelse.
Det kan vara viktigt att slipa kniven i rätt vinkel då och då. En trubbig kniv är inte bara tråkig och frustrerande att använda. Den kan också vara farligt. Oslipade knivar kan lätt förlora fästet vilket kan leda till att mer kraft används för att kompensera när råvaran fördelas i bitar. Detta är en farlig kombination och kan medföra till att man skär sig.
Med en knivslip från Tormek i modellen T2 kan du garanterat få en bra upplevelse och en väl slipad kniv för just dina behov. En elektrisk knivslip för proffs som effektiviserar arbetet för dig i köket samtidigt som du får en slipning av hög kvalité.
Finkornig diamantskiva
Optimerad för att ge hög skärpa, samtidigt som den slipar effektivt, utan att ta bort onödigt stål.
Justerbar eggvinkel
Du kan enkelt ställa in vinkeln efter knivtyp eller användningsområde. En större eggvinkel ger en starkare, mer hållbar skärpa. Köksknivar i europeisk stil brukar slipas i en slipvinkel på 20-25 °. En japansk kökskniv 12-15 °.
Specialutvecklad kompositskiva
Med integrerat polermedel som brynar bort råeggen.
Stadigt handtag
Om det behövs kan du enkelt flytta maskinen.
Tormek T2 ger dig och din kniv:
- Professionell slipning på 60 sekunder
- Snabb och enkel inställning
- Alltid konstant vinkel
- Diamantskiva för högsta skärpa
- Kompositskiva för polering
- Skonsamhet mot stålet
- Tystgående motor