Möt kocken Susanne Strandqvist

8 snabba frågor till kocken Susanne Strandqvist inför Culinary World Cup

Namn: Susanne Strandqvist
Arbetsplats: SE Banken Malmö
Bor: Stehag
Familj: Bor med mina barn Ted o Frida

Varför jobbar du som kock? 
Jag älskar mitt jobb. Brinner för matlagning o det intensiva tempot.

Ditt bästa matminne?
Barcelona och dom enorma skaldjursfaten man kan få där. Hela atmosfären och deras härliga inställning.

Var kommer inspirationen ifrån?
Genom yrket i säg får man vara med i tiden. Mycket med klimat tänk nu, att ta vara på allt och det jobbar vi mycket med på våra enheter. 

Vilka är dina favoritråvaror just nu?
Pumpa och trattkantareller som jag har runt hörnet där hemma.

Hur förbereder du dig inför tävlingen?
Jag samlar energi och lugn genom långa skogspromenader. Vi har gjort många gästspel under det gångna året. Känner mig lugn och trygg i vårt gäng.

Årets tema i tävlingen är ju ”Against food waste”. Vad är ditt bästa tips kring detta? 
Innan man kastar något i sopen fundera på om man kan göra något med det. Tex: Potatisskal, super gott att fritera. Barnen älskar det.

Vilket redskap är oumbärligt för dig i tävlingen?
Kallmixern, använder den i många moment i tävlingen.

Hur ska du fira om ni vinner?
Det blir en oförglömlig resa med många härliga minnen att ta med sig. Detta underbara gäng. Vi kommer att fira med champagne och en lååång gruppkram. 

Susanne Strandqvist är en av de tävlande i Fazer Culinary Team som ställer upp i Expogast Villeroy & Boch Culinary World Cup i storköksklassen. Teamet tog guld 2014 och siktar nu mot första platsen igen. Storköksbutiken är med och sponsrar teamet med restaurangmaskiner. 

Kommentarer

Lämna ett svar