Så tillagar du den perfekta Pommesen!

comment Kommentar: 0 favorite Hit: 280

Pommes frites skär genom tid, rum, kulturer och nationsgränser på ett sätt som inget annat tillbehör i den kulinariska världen.

En saftig köttbit, musslor eller en krispig sallad – kombinera med friterade potatisstavar och lyckan är gjord. Visst är det den bästa side ordern som kan serveras i ensamt majestät med bara salt, en god dressing eller varför inte med manchego, jalapeños, stark sås och koriander.

Med små enkla medel kan vem som helst servera en pommestallrik av rang till priset av en förrätt. Men då måste pommesen var bra!

Först och främst, vad är då en perfekt pommes frites?

Enligt oss är det en pommes som är gyllenbrun och krispig på utsidan, krämig på insidan, och har en genuin och god potatissmak. 

Hur ofta blir man serverad detta? Har man tur så är de varma och krispiga, men potatissmaken uteblir allt som ofta.

Las Fritas i Barcelona

Att göra pommes är egentligen både en konst och en vetenskap. Den har blivit lite utskälld som snabbmat och andra potatisanrättningar anses finare än pommes. 

Därför bjuder vi här på en liten snabbguide till den perfekta pommesen.

1. Potatis

Välj en sort som passar för fritering typ King Edward, Bintje eller Idaho. Be din leverantör om stora potatisar. Skrubba och skölj potatisen och dela den smidigt med hjälp av en pommes frites delare (artikel nr 630402). Lägg i kallt vatten i ca 30min till 1 timme så lite av stärkelsen försvinner.

2. Olja

Ha en bra olja som tål hög värme, Raps, ryps eller solrosolja. 

3. Fritering

Fritera först på 140 grader till pommesen känns typ klara, tar 5-6 min lite beroende på storlek. Häng av tills det är dags för servering, alternativt så kan de stå i kylen upp till ett dygn. Vid servering, friteras önskad mängd på 180 grader tills de är gyllenbruna. 

4. Krydda & servera

Kryddningen är viktig, snåla inte på saltet och örter.

Förslag på kryddningar är saltblandning med timjan och oregano eller annan favoritkrydda

Hackad färsk dill och flingsalt.

Smaksatt majonnäs efter tycke och smak. 

Hos oss hittar ni allt för att lyckas med pommesen, fritöser, hålslevar, kryddkar, knivar, pommessil, värmeri samt snygga uppläggningskorgar.

Lycka till!

Söndag Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November December