Röklåda & pandemitider

Guldmedaljören i storköksklassen Adam Hallberg är en hejare på att röka mat och att göra rökspån! Vi har ställt några snabba frågor.

En röklåda används flitigt i ditt kök. Hur använder du den och till vad?

Jag använder mest röklådan på jobbet till rational ugnen, men även till kallrökning hemma till mina rökspån.

Fagors röklåda
Fagors röklåda

Röklådan blir snabbt varm och är lätt att använda, samt att rengöra. Bara på någon minut är lådan glödhet och redo att använda.

Har du något favoritrecept du vill dela med dig av?

Jag provade att röka tomater för ett tag sedan. Då gravade jag tomaterna 50/50 med socker och salt. Jag rökte sedan tomaterna i 20 minuter med hjälp av röklådan med min nya rökspånsblandning BURNING GRANNY, som b.la innehåller lavendel. Det blev helt magiskt.

Tips! Saltningen eller rimningen är viktigt för att få bästa resultat!

Hur ser läget ut i pandemitider?

Jag jobbar kvar på restaurang Mukbang. Pandemin har påverkat oss hårt, med en arbetsgrupp på 11 personer för ett år sedan, till endast tre idag.

Under 2020 har jag haft förmånen att starta upp mitt enskilda företag Smokey flower. Mycket tack vare det vacuum och permitteringstiden som rådde för ett år sedan.

Hur ser ni framåt?

Det gäller att vara vaken för nya vägar och att jobba över gränser. Att vara uppfinningsrik och ständigt hitta ny marknad. Vi fortsätter att skramla med våra kastruller och kämpar vidare.