Restaurangdiskmaskin - Goda råd till renare disk

comment Kommentar: 0 favorite Hit: 354

Goda råd till renare disk. Läs vår guide till hur du får bäst resultat med din restaurangdiskmaskin. 

Restaurangdiskmaskiner – Råd och tips

Att få en ren och felfri disk varje gång kräver att man har en bra restaurangdiskmaskin, bra diskmedel men också att man tar hand om disken på rätt sätt.

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA VIDARE TILL DISKMASKINER

Det finns inget mer irriterande än disk som inte är ren efter att den varit i diskmaskinen. Det är det varken tid eller energi till. Följ våra tips om hur du bäst tar hand om disken till en restaurangdiskmaskin för att få bästa resultat. Nedanför har vi gjort en guide om hur du får den bästa upplevelsen med en av våra restaurangdiskmaskiner. 

Först och främst så behöver du skölja disken innan du sätter in den i restaurangdiskmaskinen.

Skölj av smuts med vatten som helst inte är varmare än 40 grader. Om du har varmare vatten kan maten ”bränna” fast och blir svårare att få av. Vid ingrodda och intorkade matrester så ska disken läggas i blöt innan den ställs in i diskmaskinen. 

Se till så att spolarmarna kan röra sig fritt och inte blockeras så de kan köra runt som de skall. Kontrollera också att det är rätt tryck på vattnet. Annars kan inte spolarmarna köra runt som de ska. Titta i restaurangdiskmaskinens manual för att se rätt vattentryck. Kontrollera att det inte är smuts i dysorna så de blivit tillstoppade. 

Det är viktigt att man sätter in disken korrekt i en restaurangdiskmaskin för att inte blockera för spolarmarna. Det är lätt att man råkar lägga ett fat eller en tallrik ner så att man blockerar. Se också till att använda rätt diskkorgar som är till den modellen av diskmaskin som du har. 

Det är viktigt att du använder så mycket diskmedel som är anpassat till din diskmaskin. Det kan skilja från modell och märke. För lite diskmedel ger smutsig disk och för mycket skapar skum i diskmaskinen. Även torkmedel ska doseras så det är rätt mängd. För mycket torkmedel kan ge streck på glasen och att ytan verkar vara fet. För lite ger en våt och fuktig disk. Man ska absolut inte använda diskmedel som inte är anpassade till restaurangdiskmaskiner. 

Vattnets kvalité och hårdhet kan påverka diskresultatet. Man behöver ha mer diskmedel och torkmedel om vattnet är hårt (hög kalkhalt). När det är mycket kalk i vattnet så kommer det kalkavlagringar på diskmaskinen och disken. Detta ger tyvärr ett sämre resultat och förkortar livstiden på diskmaskinen. 

Genom att följa våra tips på hur du får en så ren disk som möjligt så kommer du få en renare disk och en diskmaskin som håller längre tid. 

 

Söndag Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November December