Sju snabba frågor till kocken Adam Hallberg

Culinary World Cup går snart av stapeln och uppladdningen är i full gång. 

Vi hoppar in en liten sväng hos en av deltagarna i Fazer Culinary team som snart ska tävla i Expogast Villeroy & Boch Culinary World Cup i storköksklassen och ställer några snabba frågor. 

Namn: Adam Hallberg

Arbetsplats: ICA HK /Solna /Stockholm 

Bor: Älvsjö/Stockholm

Familj: Min fru Louise och min 3 döttrar, Tyra, Olivia, Alice

Varför jobbar du som kock? 

Det finns inget bättre än att glädja andra, med god mat, samt att skapa och vara kreativ i min matlagning 

Ditt bästa matminne?

Mitt bästa matminne kommer från en Alberto Clarla i Rom/ Italien, en fisk och skaldjursrestaurang som hade allt. Jag kan fortfarande blunda och uppleva den middagen, fast det är över 15 år sedan jag var där.

Var kommer inspirationen ifrån?

Framför allt resor och både nya och gamla matmagasin. Att botanisera i olika saluhallar och laga mat med vänner som har samma matintresse.

Vilka är dina favoritråvaror just nu?

Mina favoritråvaror just nu är; jordärtskocka med tryffel och min absoluta favorit är kalvbräss.

Hur förbereder du dig inför tävlingen?

Jag mediterar ständigt över dom olika tävlingsmomenten, samt ligger på min spikmatta och fokuserar 

Årets tema i tävlingen är ju ”Against food waste”. Vad är ditt bästa tips kring detta? 

Använd all skal waste till att koka fonder eller fritera till krispig topping till dina maträtter.

Hur ska du fira om ni vinner? 

Champagne!!!, Champagne!!!, Champagne!!!

Vill du se mer av Adam så kan du följa honom på instagram här!

Storköksbutiken deltar i initiativet för CO2-neutrala hemsidor

Som ett steg i rätt riktning har Storköksbutiken.se nu valt att ta sitt ansvar för koldioxiden vi släpper ut genom att delta i initiativet för CO2-neutrala hemsidor.

Det betyder att CO2-utsläppet från både hemsidan och hemsidans besökare är neutraliserat genom mätbara CO2-reduktioner. Reduktionerna sker bl.a. genom installation av nya, förnybara energikällor (t.ex. vindkraftverk) och genom deltagande i kontrollerade, CO2-reducerande projekt. 

Några av projekten är (citerat från CO2 neutralas officiella hemsida) är:

Vi installerar energieffektiva spisar i Afrika. De reducerar CO2-utsläppen, då behovet för att fälla träd till matlagning över öppen eld minskar. Samtidigt  förbättras hälsan, då röken från matlagningen över öppen eld i familjernas hyddor reduceras. Alla projekten har granskats och certifierats genom Gold Standard-ordningen, som ursprungligen startades av Världsnaturfonden WWF.

Vi är med till att anlägga vattenbrunnar, som ersätter behovet för att koka vattnet. Detta reducerar CO2-utsläppen, då vattenkokning leder till fällning av träd till ved. Dessa projekt omfattas också av Gold Standard.

Vi är med till att bygga nya förnybara energianläggningar. Fram till nu har vi fokuserat på vindkraftverk, men annat är på gång.

Vi har bidragit till bevarandet av regnskog (certifierat av Redd+).

Vi hjälper företag med att reducera deras resursförbrukning och öka energieffektiviteten.

– Genom deltagandet och pengarna vi betalar för vår förbrukning som går till de här projekten gör att vi tar ett steg i rätt riktning och börjar ta ansvar för vår förbrukning som företag. Säger Charlotta Lauritsen på Storköksbutiken.se. 

Rökskåp guide

Hösten är här och säsongen för att röka maten är perfekt!

Rökskåp med kall- och varmrökning

De flesta tänker nog på kött eller fisk när vi pratar om att röka mat men det finns väldigt många möjligheter förutom kött som du kan röka i ett rökskåp och få en annorlunda textur och röksmak.

Pröva till exempel att röka ost såsom brie. Tillsammans med hjortronsylt och hackade valnötter blir det riktigt gott. Eller en rökt krämig camembert passar utmärkt i en sallad. Det är bara fantasin som sätter stopp för vad du kan röka i ditt rökskåp! 

Rökning av mat är en av de äldsta konserveringsmetoderna. Det är inte bara smart ur hållbarhetssynpunkt, det ger också en mycket god smak och textur på maten. Man kan säga att rökskåpet kan ses som en lågtempererad ugn med röken som en extra smakdimension. Det är både kul och enkelt att röka, i alla fall om man har ett rökskåp! Rökskåpen finns i olika storlekar och med olika funktioner.

Borniaks rökskåp finns i storleken 70 liter och 150 liter. Motsvarande 10 kg kött eller 20 kg kött. Med Borniaks rökskåp röker du med rökspån vilket sänker rökkostnaden mot rökbriketter som används till många andra rökskåp. Borniak är populärt både hos hemmarökaren och professionella. Det är enkla att använda och är av bra kvalité för ett bra pris. Borniak är speciellt populära bland gårdsbutiker, fiskare och restauranger som vill förädla sina produkter för merförsäljning. 

För den som inte ska röka i stora mängder rekommenderar vi rökskåpet från Hendi!

Tre olika sorters rökning

Varmrökning 

Med varmrökning tillreder du maten. Temperaturen ligger på mellan 50 och upp över 100 C grader. Med varmrökning blir det en tydlig röksmak och fast konsistens. Denna metod passar utmärkt till exempel rökt skinka. 

Svalrökning

Svalrökning passar till exempel om du ska röka fisk. Det passar även till mat som du ska tillaga efter rökningen, tex: om det ska grillas eller stekas. Det ger en mildare röksmak och saftigare konsistens. Svalräkning går till så att du bara använder värmen som kommer ifrån rökgeneratorn, du behöver alltså inte sätta på värmen i skåpet.  

Kallrökning

Vid kallrökning ska temperaturen i rökskåpet inte vara mer än 15 – 30 C grader. Kallrökning är en långsam process och kan ta från 2 timmar upp till flera dygn beroende på vad det är man ska röka. Det ger en kraftig röksmak och okokt konsistens. Det är viktigt att rökgastemperaturen inte överstiger 30 C grader, då det börjar övergå till varmrökning. Tänk på var skåpet står när du kallröker. Står det i solen så kommer kan det bli för hög temperatur inne i skåpet. Det bästa är att kallröka på våren eller hösten. En annan viktig sak att tänka på är att maten du ska kallröka ska vara torr. Om tex en köttbit inte är torr när du kallröker den kan den få en dålig smak. Låt köttet hänga sig torrt över natten. Kallrökning tillagar inte kött på så sätt att det koagulerar proteinet som vid uppvärmning, istället är det röken som konserverar köttet. Kallrökt och lufttorkat kött har ett väldigt långt bäst före datum om det förvaras på rätt sätt. 

Kallrökningsadapter

Till kallrökning behöver man en kallrökningsadapter. Till Borniaks rökugnar kan man köpa en kallrökningsadapter separat. Köp här! 

rökt gås

Rökt gås smakar fantastikt.

Det är viktigt att man saltar köttet innan man röker det och det finns olika metoder att använda: saltlag, rimma eller torrsalta. Saltningen är nödvändig för att för ett bra resultat. Saltningen minskar vattenmängden i köttet och skapar en miljö som är ogästvänlig för bakterier. När saltprocessen är klar är det viktigt att du tvättar och torkar köttet ordentligt. Kött som inte är ordentligt torkat drar inte åt sig någon röksmak. 

Montera köttet i rökskåpet, antingen på krokar eller galler. När du hänger det på krokar kommer röken åt hela köttpartiet och ger det en jämn och fin yta. 

Kom igång med rökningen idag och förädla dina produkter – Se våra rökskåp här!

Storköksbutiken stolt sponsor till Fazer Culinary team

Guldmedaljörerna från 2014, Fazer Culinary Team ställer upp igen i Expogast Villeroy & Boch Culinary World Cup 2018. 

Fazer Culinary team Sweden 2018 sponsras av Storköksbutiken

Guldmedaljörerna från 2014, Fazer Culinary Team ställer upp igen i Expogast Villeroy & Boch Culinary World Cup 2018. Denna gång ligger ribban lika högt och ambitionen är att ta guld i storköksklassen. Storköksbutiken har tackat ja till att bli sponsor till Fazer Culinary Team Sweden i VM 2018.

– Vi hoppas att genom vår sponsring med restaurangmaskiner och utrustning kunna hjälpa teamet att ta guld! Våra restaurangmaskiner som vi valt ut speciellt till teamet ska underlätta arbetet för dom. Vi tycker det är jättespännande och är glada för att Fazer valt oss. Säger Thomas Hamilton, från Storköksbutiken. 

Tävlingen hålls i Luxemburg 23–29 november. På fem timmar ska de tävlande laga en trerätters meny till 150 personer. Temat för tävlingen den här gången är ett mycket aktuellt tema: ”Against food waste”! Menyn består av en soppa, tre varmrätter – kött, fisk eller vegetariskt och slutligen en efterrätt. Hela menyn får inte kosta mer än 5 euro per person. 

– På vår resa att försvara VM guldtiteln så är det ett måste att ha riktigt bra utrustning. Storköksbutiken levererar det och därför är vi väldigt nöjda och stolta över samarbetet.  Säger Dan Assarsson lagkapten för Fazer Culinary Team.

Fazer som har runt 200 restauranger i Sverige och som dagligen serverar ca 85 000 måltider är Nordens största företag inom måltidstjänster. Fazer Culinary Team är Fazers kocklag som representerar Fazer i olika internationella tävlingssammanhang. Sju riktigt vassa kockar som tillsammans utgör ett team i världsklass! 

Bobergs Hamngården i Brantevik

En av våra kunder är Hans Boberg på Hamngården i Brantevik. Läs mer eller se filmen om honom och Hamngården här! 

Ända sedan tonåren har jag drömt om en egen restaurang. Drömmen har funnits med mig igenom hela mitt liv och 2017 gick den äntligen i uppfyllelse. 

Numera får jag ägna mig helhjärtat åt min passion för mat, vin, och nöjet att möta alla våra gäster. Det är en fantastisk resa vi påbörjat, även om vägen varit lång och arbetstimmarna är många. Vi har lagt ner mycket arbete på att både göra vår matsal och våra rum mer ombonade, men framförallt har vi lagt ner ett stort arbete på att rusta upp vårt kök. 

När jag sadlade om från finanskonsult till att bli hotell- och restaurangägare fanns det mycket jag inte behärskade. När vi tog över verksamheten var köket omodernt och lämpade sig inte för den nivå av matlagning vi ville åstadkomma. Jag hade ingen erfarenhet av att bygga ett restaurangkök, men med Kristoffer och Thomas från Storköksbutiken.se har vi fått professionell hjälp att åstadkomma ett perfekt kök utifrån våra behov. 

Själv har jag satsat på Fagor för min stekstation, ugn, diskmaskin, fritös och kylskåp. Fagor är prisvärt, kvalitativt, tekniskt avancerat och ger mig den frihet jag behöver för att laga mat av hög kvalité med mycket kärlek. Hos Storköksbutiken.se får du hjälp med allt du behöver och dom levererar alltid en hög och personlig service. Om du behöver hjälp med din restaurangutrustning kan jag varmt rekommendera Storköksbutiken.se. 

Hans Boberg. Hans äger och driver Bobergs på Hamngården i Brantevik tillsammans med Suzanne Grenz, Catarina och Anders Boberg. Gården har åtta ombonade rum och en bistro med utsikt över hamnen och havet. 

Kockknivar – Våra populäraste är från Mercer – Mest för pengarna

Vi har testat Mercers kockknivar i vårt showroom!

– Det första du märker när du tar i en kockkniv från Mercer är handtaget.

Kniven ligger perfekt i handen. Det är också därför som de flesta av våra kunder slutar med att köpa en Mercer när de besökt oss, trots att de kanske aldrig hört namnet förut.

Mercer kockknivar är jättestora i USA och det är inte utan anledning. Kockknivarna är väldigt vassa, så vassa att det nästan gick helt galet när vi testade dom.

Mercer Genesis – vår mest prisvärda kockniv!

Mercer Genesis serien är en top-of-the-line serie av knivar till professionella kockar. Knivarna är i stöpt tyskt stål, med ett högt innehåll av carbon, för att ge optimal hållbarhet, balans och komfort. Handtaget är det patenterade ”Ergonomic Santoptrene®” som ger perfekt komfort och ett non-slip grepp som håller, t.o.m. med våta fingrar. En knivserie till dig som föredrar det allra bästa i ditt kök.

Mercer Millenia – En billig men mycket bra kniv.

Mercer Millenia-serien är Mercers billigaste kvalitetsserie, trots det med ett mycket bra stål. Knivarna i Millenia-serien är smidda i ett stycke rostfritt japanskt stål.

Mercer märket

Mercer är en högst respekterad knivproducent. Mercer är synonym med professionell kvalité – och levererar bland annat knivar till 90 % av USA:s kockakademier. Mercer har levererat kockknivar till den amerikanska marknaden i mer än 30 år.

Se våra kockknivar från Mercer

Knivar från Mercer
Knivar från Mercer

Torkugn – 5 punkter om att torka mat

Hur använder man en torkugn eller torkskåp och varför ska man göra det?

1. Varför ska jag torka maten? Även ifall det låter tråkigt så är det rena motsatsen. När du torkar maten försvinner vattnet. Vattnet i sig smakar inget och resultatet blir att maten du torkat blir mycket mer intensiv i sin egna smak och får en annan textur. Är du inne i Raw-food vet du säkert också att det är ett smart sätt att tillbereda maten på och samtidigt behålla näringsämnena. Nästan all mat går att torka! Det är bara fantasin som är det enda hindret. Frukt, bär, müsli, svamp, kött t.o.m. sås. Föreställ dig en skiva parmaskinka – torkad blir den krispigt god och smakar ännu mer! – Perfekt som toppning på exempelvis en jordärtkockssoppa. 

Torkskåp – Citronskivor passar utmärkt att torka.

2. Torka mat efter säsong! Äpplen och svamp på hösten, citrusfrukter på vintern, rabarber på försommaren, bär på sommaren och så vidare. Utnyttja säsongernas olika skördar och ha tillgång till maten året runt. 

3. Hur? Tvätta, skala, kärna ur, rensa – Beroende på var det är du ska torka är det viktigt det är rengjort innan. Ju mindre, eller tunnare bitar du skivar råvaran desto snabbare går den att torka. Beroende på vilken textur du vill ha på maten skivar du eller hackar den i olika storlekar. Mango till exempel är mycket godare i lite tjockare bitar så får du en seg och god konsistens. Rotfrukter kan vara gott i supertunna skivor och tillagas 50-55 grader i ca 7 timmar. Citron eller andra citrusfrukter skivar du tunt och torkar på 50-55 grader i ca 12 timmar. De flesta har säkert testat att torka svamp. Det är tidskrävande och kan ta onödigt stor plats i köket. I en torkugn tar det 3 – 5 timmar på 50 grader. 

4. Vill du att maten ska hålla längre är det ett utmärkt och gammalt traditionellt sätt att konservera på. Torkad mat förvaras bäst i plast- eller glasburkar med tätslutande lock. Använd helst inte plastpåsar om maten inte är helt torr eftersom det kan göra att det bildas kondens och maten möglar. Eftersom kött innehåller fett kan det härskna med tiden. Därför ska det ätas upp inom rimlig tid eller förvaras i frysen där det kan hålla i flera år.

5. Vilken torkugn ska jag ha! Beroende på dina krav och hur mycket du ska torka finns det olika sorters torkugnar. Idag finns det i princip två olika sorter. De runda torkugnarna som torkar nerifrån och upp och de fyrkantiga som har flera fläkt i sidan med ett jämnt luftflöde. De runda lämpar sig inte till professionellt bruk eftersom resultatet blir ojämnt. De nedersta gallren torkar snabbt och de översta långsamt. Torkugnar med fläktar med horisontellt luftflöde är de som vi rekommenderar. 

Torkugnar vi rekommenderar:

Deluxe – Avancerade modeller med exakt inställbar temperatur, precist och jämnt torkresultat och med större kapacitet. Utmärkt till exempel Raw food där du inte ska förbereda maten i mer är 48 grader för att behålla alla näringsämnen. Finns i modeller från exempelvis Excalibur med digital kontroll och plats för 10 brickor. Tar du bort några av brickorna kan du också använda det till större livsmedel. 

En annan toppmodell som bland annat används av Gordon Ramsey är Hendis torkugn 10 Profi med plats för 10 st brickor, digital kontroll och i mycket hög kvalité. Pris 5300 kr. Se här!

Value – Mellanklassen – En bra modell men mindre avancerad är ex Excaliburs dehydrator med 9 brickor. Pris 3800 kr. Se här!

En prisvärd torkugn i två olika storlekar kommer från Kitchenline Hendi från 1649 kr. Se här!

Budget – Budgetvarianten som är billigare men ändå håller en god kvalité där temperaturen redan är förinställd är torkugnen från Excalibur med plats för 4 brickor. Pris 1900 kr. Se här!

Torkugn och torkskåp

Starta restaurang

9 punkter du behöver ha koll på när du ska starta restaurang! Allt från restaurangutrustning till personal.

Att dra igång ett projekt med att starta restaurang eller café är fantastiskt kul men kan också vara överväldigande. Du ska inte bara servera god mat, du behöver även ha koll på ekonomi, marknadsföring, restaurangutrustning, inköp o.s.v. 

Har man inte erfarenheten av att starta en restaurang kan det vara skönt och tryggt med lite hjälp på vägen. Därför har vi skrivit denna guide till hjälp med vilka viktiga steg du ska. 

Tips starta restaurang

Koncept

  1. Hitta ditt koncept! Med rätt koncept kan du nå ut bättre till kunder, får en tydligare profil och blir mer intressant för dina framtida gäster! Du får mer uppmärksamhet och kan sprida ordet om din restaurang till många fler människor. Folk pratar om dig i positiv mening och sannolikheten att du får fler gäster är större. Försök hitta en lucka som behövs fyllas! Vilka konkurrenter finns i området? En nytt koncept eller efterfrågan efter en meny som saknas i just staden du vill etablera dig i är en av nycklarna till att få framgång. 

Lokal

2. Skaffa lokal! Välj en bra lokal i rätt område. Det kan vara smart att ta kontakt med några fastighetsvärdar och berätta om dina planer för att få hjälp. En del lokaler och verksamheter kommer ut på blocket eller lokalguiden. Om man inte vill ha klagomål från boende kan det vara bra att undvika lokal i bostadshus, satsa i så fall istället på ett kontorshus. 

Tillstånd

3. Glöm inte skaffa tillstånd från Miljö och hälsa för att hantera livsmedel och laga mat! Ska du servera alkohol måste du också kontakta tillståndsenheten för alkohol. Här krävs det att man går en utbildning och att man avlägger ett examensprov! Skatteverket och brandskyddsmyndigheten måste också kontaktas. 

Restaurangutrustning

4. När du hittat ditt koncept och hittat lokal har du också bättre kolla på vad du har för möjligheter och vilken typ av mat och dryck du ska servera. Då vet du också ungefär vilken typ av restaurangutrustning du behöver till ditt kök. Restaurangutrustningen är A och O, och varje köp är ett viktigt beslut längs med hela processen med inköp av allt från bestick till restaurangfrys. Tar man över en verksamhet tar man oftast också över det mesta av restaurangutrustningen. Begagnad restaurangutrustning kan vara jättebra eller jättedåligt. Har man bra koll på restaurangmaskiner och restaurangutrustning kan man enklare bedöma kvalitén. Startar man upp i ny lokal köper man oftast nytt. Nytt ser fräschare ut för gästerna och flödet i restaurangen kan oftast fungera bättre utan onödiga driftstopp. Ny restaurangutrustning är en större investering än begagnad och här får man se över sin ekonomiska situation. 

Det finns restaurangutrustning du kan köpa på internet. Genom vägledning och en kontakt du har förtroende för kan det vara det smidigaste sättet att få rätt restaurangutrustning. Ett stort urval av restaurangutrustning online med direktimport direkt från fabrikerna gör ofta att priserna på produkterna är lägre. Köper du från en och samma leverantör får du dessutom ofta mängdrabatt eller en bättre offert – Läs mer om offert här. Har man inte kapitalet till att gå ut och köpa all restaurangutrustning på en gång kan man leasa. Så slipper du stora kostnader och utlägg och kan enklare få rätt utrustning utan att behöva bli ruinerad innan du ens hunnit servera dina tio första gäster!

5. Ett restaurangkök ska vara välplanerat och uppdelat i olika stationer för att kunna öka effektiviteten och maxa ytan. Hur många stationer du har beror på hur många olika typer av mat det är som behövs förberedas. Det är viktigt köket är välsorterat och att man har rätt utrustning och restaurangmaskiner för att underlätta och att arbetet går smidigt. Onödiga driftstopp och restaurangmaskiner som inte fungerar optimalt är inte saker du vill lägga din energi på. 

Ekonomi

6. Ekonomin ska man ha stenkoll på! Antal kvitton, kassor, drickssystem… Ekonomin när det gäller restaurangverksamhet är en stor del om du väljer att göra det själv. Skatteregler om verksamheten, personal, kontanthantering läggs också till denna stora och lite tråkiga punkt! Så fort man har råd att ta in en person som jobbar med ekonomi är det en mycket bra idé! Det är viktigt att man har kontroll på var man ligger till ekonomiskt och vart man är på väg – Så att du inte helt plötsligt står där med fötterna på bar mark och restaurangen sätts i konkurs. Eftersom det är en stor investering att starta restaurang kan det vara nödvändigt att ta lån eller hitta en finansiär. 

 TIPS! För att undvika stora utgifter i starten kan det vara smart att leasa din restaurangutrustning. 

Leverantör

7. Välj rätt leverantörer! I Oavsett som det gäller mat, dryck, restaurangutrustning eller restaurangmaskiner ska det vara tillförlitliga leverantörer du har förtroende för. Om du inte har egna erfarenheter inom detta så är det alltid bra att höra sig för med sina kontakter! Att välja leverantör av restaurangutrustning handlar inte alltid bara om vem som är billigast. Det ska helst vara en långvarig relation där du kan få hjälp med installation, service och felsökning – En restaurangleverantör du litar på! Läs mer om våra referenser här.

Anställda

8. Anställda! När vi pratar med restaurangägare säger de att något av de svåraste med att bedriva restaurang är att hitta rätt personal och att behålla dom! Bra serveringspersonal flyttar gärna på sig eftersom de får bra erbjudanden från andra håll. Ha en bra personalpolitik och attrahera ny personal genom att vara en bra arbetsgivare. Ryktet sprider sig fort inom restaurangbranschen. Personal som mår bra och trivs på jobbet gör ett betydligare bättre jobb och skapar en bra atmosfär och känsla i restaurangen. Något du vill dina kunder känner av så fort det sätter foten innanför dörren!

Marknadsföring

9. Marknadsför din restaurang! Du har allt! – Rätt lokal, en läcker meny, fantastisk personal, ett tipptopp kök, restaurangmaskinerna! Men om ingen vet om det kommer inga gäster och då spelar det ingen roll! Jobba hårt med din marknadsföring för att nå ut! Bygg upp förväntningarna för din premiäröppning. Skaffa hemsida, facebooksida och instagramkonto och var aktiv. På så sätt kan du attrahera kunder som inte bara råkar gå förbi utan även dom som sitter och planerar sitt nästa restaurangbesök i soffan med telefonen i handen! 

Värmelampor i nya färger

Stay hots värmelampor i nya färger!

Värmelampan Classic från Stay hot har länge varit en av Stay hots populäraste värmelampor. Elegant, funktionell och kvalitativ gör den sig i restaurangen som alltid vill leverera bästa service och mat till sina gäster. 

Stay hots värmelampor håller en oslagbar kvalité och är tillverkad i anodiserad aluminium. Med hiss justerar man enkelt lampan för att värma maten vid behov. Lamporna tillverkas i Sollentuna för bästa kontroll över material och leverantörer. Stay hot nöjer sig bara med den bästa kvaliteten! 

Värmelamporna finns i färgerna mässing, koppar, svart, krom och aluminium och nu kan du även få specialtillverkade värmelampor i färgerna lackerad orange och racing green. Fantastiskt snygga och en trendig detalj i restaurangen! Vill man ha en speciell unik färg till sitt projekt går även det att fixa! Både i klar och mattlackat! 

Vi på Storköksbutiken är glada över att ha Stay hots värmelampor i vårt sortiment. De klassiska färgerna och de nya värmelamporna i serien 1224 hittar ni här: Stay hot värmelampor

Tveka inte att höra av er till oss om ni är intresserade av en specifik färg till just er restaurang!

Stayhot värmelampor

Nyhet från Kopa

Rökugnen med fantastiska möjligheter

KOPA Rökugn är en mångsidig varm och kall rökugn med kraft av elektrisk uppvärmning. Slow cooking rätter som hittills bara varit möjliga med traditionella vedugnar och traditionell matlagning kan nu förberedas i en ugn som är hygieniskt lämpad för restauranger och är elektroniskt styrbar för smidig användning. Med ugnen kan du tillaga långkok såsom kött, fisk och grönsaker med en fantastisk rökig smak. Med en enkel knapptryckning kan du ställa in så att du kan göra pulled pork, rökiga korvar, american barbeque o.s.v. Stäng av värmen och du kan kallröka fisk, korvar och kött. Ugnen är elektroniskt styrbar för enkel användning och precision. Med den här ugnen öppnar sig många möjligheter i ditt kök. 

Jämfört med andra träkolugnar med samma kapacitet har Kopas ugnar en stor fördel – de sparar energi och driftskostnader. Om du använder t.ex. en utomhusgrill, skulle du använda 45% mer kol. Genom att använda högkvalitativt kol är Kopa grillugnar effektivare än jämförbara el- eller gasugnar. Kopas grillar är framtagna för att ta minst 30 % mindre tid att tillbereda maten. Bara för att illustrera så tar en biff på 350 gram medium bara 4 min att tillbereda. 

Kombinationen av grill och kolugn gör att möjligheterna blir många. Du kan snabbt laga kött, fick grönsaker som smakar utmärkt. Men den är också perfekt till pizza, flatbread och rätter som ska tillagas i panna. 

Se Kopas nya ugn här

Kopa är ett företag som startade 1972, de strävar efter att uppnå högsta kvalité av träkolsugnar och rökugnar.
Vi strävar efter att uppnå högsta kvalitet i våra grillugnar, därför väljer vi våra material noga och väljer bara de bästa. Vår produktion av grillugnar kännetecknas av tillförlitlighet och hög reproducerbarhet, vilket garanteras med hjälp av den senaste laser- och robottekniken, och med uppmärksamhet på detaljer. Vi värderar hållbarhet och vi gör vårt bästa för att designa våra produkter så att du kommer att kunna använda dem under många år framöver.

Kopas träkolsugnar hittar du här