8 snabba frågor till kocken Marcus Ludvigsson
Namn: Marcus Ludvigsson
Arbetsplats: Restaurang Hermes
Bor: Helsingborg
Familj: Fru Pernilla, sönerna Leo och Elias och bonusdotter Maja
Varför jobbar du som kock?
Älskar miljön, farten och alla personligheter i ett kök. Och att få glädja människor med min mat.
Ditt bästa matminne?
Minne och minne men född med gluten intolerans så ansträngde mina föräldrar sig väldigt mycket att jag också skulle få så lik mat/fika som alla andra under uppväxten på kalas och dylikt. Väldigt tacksam för det.
Var kommer inspirationen ifrån?
Andra kockar, sociala medier, böcker, resor
Vilka är dina favoritråvaror just nu?
Lök! Alltid lök
Hur förbereder du dig inför tävlingen (Expogast Villeroy & Boch Culinary World Cup 2018 storköksklassen)?
Inte så mycket. Vi har övat på det här i 1,5 år nu och det är äntligen dags så det är bara att ta med alla träningar och långa dagar in i tävlingen och köra racet.
Årets tema i tävlingen är ju ”Against food waste”. Vad är ditt bästa tips kring detta?
Planering! Och att sluta stirra sig blind på bäst före datum. Mat i oöppnad förpackning håller så mycket längre än vad folk tror i rätt temperatur.
Vilket redskap är oumbärligt för dig i tävlingen?
Kniven
Hur ska du fira om ni vinner?
Med mina lagmedlemmar. Ryser av bara tanken att få dela ett guld med dem. Med allt vi gått igenom det senaste året.
Marcus Ludvigsson är en av de tävlande i Fazer Culinary Team som ställer upp i Expogast Villeroy & Boch Culinary World Cup i storköksklassen. Teamet tog guld 2014 och siktar nu mot första platsen igen. Storköksbutiken är med och sponsrar teamet med restaurangmaskiner.
Vill du se mer av Marcus så kan du följa honom på Instagram @maccan84
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.