Linus Hornwall – Lagledare i Skåne Kulinar

Möt kocken Linus Hornwall lagledare i Skåne Kulinar som varit med och tävlat sedan 2016. Med många medaljer i bagaget är han nu med igen i Culinary World Cup i Luxemburg i november. Storköksbutiken är stolt guldsponsor av restaurangutrustning till laget i tävlingen.

Arbetsplats: Österlens Golfklubb

Bor: Sankt Olof

Familj: Fru och 2 tonårsbarn

Linus Hornwall lagledare i Skåne Kulinar

Hur går tävlingen till och vilken gren tävlar ni i?

Vi tävlar i Culinary Art regionala lag, en gren som sker under mässliknande former. Vi presenterar alla våra 23 olika serveringar redan kl: 07.00 för domarna för att rätterna sedan står framme på mässområdet, där tävlingarna hålls och för allmänhetens beskådan under resten av dagen. De 23 rätterna laget presenterar består av olika typer av rätter, allt från tex: finger food, bufféfat med tre olika terriner med tillbehör, 3 olika förrätter, en 5-rätters meny, kaffe godis och 4 olika och varierande desserter.

Var hämtar du inspiration till din matlagning ifrån?

Jag hämtar mycket av inspirationen från olika kokböcker och sociala medier. Men även att befinna sig ute i naturen ger mig energi, som också behövs för att skapa något utav inspirationen jag finner runt om oss.

Favoritråvara:

Fänkål, citron och smör är mina absoluta favoritråvaror och gärna tillsammans.

Favoriträtt att laga och äta just nu:

Just nu är vi inne i slutskedet inför Culinary World Cup kombinerat med mycket på jobbet, så nu äter jag helst mat som jag själv slipper att laga. Men i övrigt är jag en allätare och likt min egna matlagning tycker jag att det absolut viktigaste är att det är lagat med kärlek, omtanke och med bra råvaror.

Vad är ditt bästa matminne?

Daniel Berlin 2014 är en middag som fick mina ögon att öppna sig och knuffade i gång mig på riktigt och det absolut godaste jag ätit nyligen måste vara en frukostsmörgås i Scotland i somras. En tjock skiva surdegsbröd, avokado, stekt halloumi, chipotle emulsion, pocherat ägg och krämig blodpudding.

Berätta om laget och vilka fördelar ni har som team:

Laget är tajt och vi ställer upp och hjälper varandra. Vi strävar gemensamt framåt och vågar ha högt i tak och på så sätt vågar vi alla säga vad vi tycker. Och allas insats vilket får alla att komma på tå och verkligen tänja på energin som behövs!

Följ Linus här på instagram: horn_wall

Storköksbutiken är stolt guldsponsor av restaurangutrustning till Skåne Kulinar.