Guide till GN-kantiner

comment Kommentar: 0 favorite Hit: 418

Måtten till GN-kantiner

Rostfria kantiner är framtagna för att underlätta arbetet i köket med en typ av behållare som passar i många olika funktioner. Exempel passar en vanlig GN 1/1 kantin i de flesta ugnar, kylskåp, frysskåp, vattenbad, blast chiller och så vidare.

För att en kantin ska bli godkänd som GN kantin måste den uppfylla vissa standardmått och villkor. Dessa standardmått kallas för EN-631-1 och EN-631-2. GN 1/1 eller baskantinen har måtten 530×325 mm och de andra modellerna är utvecklande utifrån den. 1/2 kantin är t.ex. 265x325mm och det gör att den kan stå 2x 1/2 kantiner i en 1/1 kantin. En 1/3 kantin är 176×325 och passar då med 3×1/3 kantiner i en 1/1 kantin – och så vidare.

Guide GN-kantiner.JPG

När kantinerna uppfyller dessa krav kan de bland annat staplas utan att sitta fast i varandra. Det går eftersom ett system med kilar gör det enkelt att separera kantinerna. Det gör också att kantinerna kan torka snabbare. 

GN-kantinerna finns även som perforerade. Det är väldigt bra vid tillagning i en kombiugn av t.ex. fisk och grönsaker där ånga kan komma åt livsmedlen från alla håll.

Varje GN-kantin kan levereras med ett passande lock. Lock till GN-kantiner finns som standard rostfria lock och som lock med silikonkant som är 100 % återförslutande.

GN kantiner finns tillverkade i många olika typer av material, både polykarbonat, emaljerade, porslin och rostfritt stål. Rostfritt stål är den absolut vanligaste. 

Det finns många olika producenter av kantiner och de säljs till minst lika många olika priser – Storköksbutiken är bland de billigaste i Sverige. Våra GN-kantiner hittar du här!

Gemensamt för de flesta på marknaden är att kvalitén generellt är god och att måtten passar ihop med annan GN-märkt köksutrustning. 

GN-kantiner är ett perfekt och mycket nödvändigt redskap i alla professionella kök.

Söndag Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November December